Машина за хляб-31 част

• 64 929
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
здравеите и от мен и аз от една седмица съм горда със своята покупка Панасоник СД-255 четири успеха с хляб по рецептите от книжката за наи обикновения хляб ама имам питанка всички казвате първо течните съставки а след това сухите а при мен пише обратното и аз  спазвам стриктно,но мисля да пробвам и този вариант утре някои има ли такава машинка да сподели да не правя два хляба утре  Laughing
както и да го пуснеш само след 1 мин месене няма да можеш да кажеш кое е първо-
водата или брашното.
най-вероятно има разлика в последователността когато използваш отложен старт.
има логика в това.
честита придобивка !!!

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 23:07 от bongo_2007

# 661
  • Бургас
да си призная пред вас какъв гаф много често правя- за 4 път ми се случи да сложа всички съставки и да се осъзная,че пак съм забравила да сложа бъркалките.  Joy Голям съм майстор. Ама взех да свиквам и да създавам навици,голямо забравяне падна.

# 662
Вероятно съм изпуснала нещо, но все пак да попитам къде е дядо Хаджия?

# 663
Любопитко, Мулинекса ще носим в Техномаркет, от там е купена. Да видим какво ще кажат. Утре или в други ден ще я занесем. Тогава ще докладвам.

# 664
  • София
и аз се чудех къде изчезна  Thinking Някой дали го е търсил наскоро?

# 665
и аз се чудех къде изчезна  Thinking Някой дали го е търсил наскоро?

В неделя правихме тутманици и явно си е хапнал повечко, та сега почива Laughing

# 666

Аз в последно време използвам само програма 13 на машинката - месене и втасване - за ей такива работи - https://cdn.bg-mamma.com/5IGT/d85528f3.jpg и http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1100034.jpg

Мама Цоцоланка

Този хляб е като хляба от детските ми години, би ли споделила рецетата?

# 667
  • Асеновград
lubopitko , на моята Мулинекс 2000 се развали бъркалката - спря да се върти.Купувана е от Метро , регистрирах гаранцията в интернет - на сайта на сервиза , малко след като я купихме.Когато се развали , я връчих на мъжа ми да я носи , взеха я и след време ни я върнаха с ново казанче , моето беше загоряло вече отвън , така разбрах  Laughing.Изобщо не е ставало въпрос , че казанчето не влиза в гаранцията , никакъв проблем не са направили , става въпрос за сервиза в Пловдив.

# 668
Останала съм с впечатление, че Хаджията има много работа в последно време и му е трудно да тъче на няколко стана.......Нека работи, пък като си почива - ще дойде пак при нас. Няма къде да ни избяга, а и при кого да иде освен при нас - толкова бойна и хубава група сме ние, че малко ме съмнява по-Арни от нас да намери нейде.......

Хляба, да, аз не му ли писах рецептата? newsm78.....Рецептата е: 1 ч.л. сол, 1 ч.л. с връх захар, 1/2 кубче мая, 400мл. вода, 800гр. брашно. Меси и втасва известно време в машинката(може би около 15 мин.). След това тестото се слага на плота. Режа на 2 или 3 - според зависи от настроението ми. Оформям леко и нежно в продълговата форма, след това слагам в голямата тава на фурната. Втасва 1ч. Пека 20 мин. на 200градуса, умерено загрята.

Точно тези на снимката ги правих с пресякло се мляко, защото имах цяла млековарка от 3л. и цяла седмица правих хляб с него - малко от пребитото, малко цвик и това е. А тези също така ги направих малко на принципа на отложеното втасване на Ердинч. Замесих и оформих преди да изляза на разходка. Сложих тавата с хляба в хладилника. След като се прибрах - извадих и оставих да втасат на стайна Т, като капак забравих,че пека хляб(но от дефект си стана страхотен ефект препечаната коричка отгоре) и това е резултата на снимката.

# 669
Любопитко, Мулинекса ще носим в Техномаркет, от там е купена. Да видим какво ще кажат. Утре или в други ден ще я занесем. Тогава ще докладвам.

Ние я купихме от Техномаркет в МОЛ- а на Стамболийски. Отидохме там и ни връчиха листче с телефоните и адресите на сервизите на Мулинекс. Мъжа ми я занесе в сервиза и там с две думи са го отсвирили- казанчето не било гаранционно и ако искаме да си поръчаме и купим ново.

lubopitko , на моята Мулинекс 2000 се развали бъркалката - спря да се върти.Купувана е от Метро , регистрирах гаранцията в интернет - на сайта на сервиза , малко след като я купихме.Когато се развали , я връчих на мъжа ми да я носи , взеха я и след време ни я върнаха с ново казанче , моето беше загоряло вече отвън , така разбрах  Laughing.Изобщо не е ставало въпрос , че казанчето не влиза в гаранцията , никакъв проблем не са направили , става въпрос за сервиза в Пловдив.

Супер, имали сте късмет!  Hug

# 670
  • Асеновград
Ама това не е вярно , настоявайте , има два сервиза в София , пробвайте в другия.

# 671
billie , мъжа ми е вдигнал голям скандал, но нищо не е постигнал. Наистина смятам да пробваме и в другия сервиз, да видим какво ще му отговорят там.  #2gunfire

# 672
  • Варна
Имам старо тестото в хладилника, но последно пекох хляб в събота. В понеделник тестото беше понадигнало фолиото, а днес е спаднало. Означава ли това, че е превтасало? Може ли да го вложа в новия хляб, който мисля да пека след малко или да не рискувам? Тестото е от бяло брашно.

# 673
  • Асеновград
 newsm61 Цитат от гаранционната карта на Мулинекс 5000:
"На гаранция не подлежат консумативите на уредите (всички отделящи се от основния корпус на машината части) и всички стъклени,гумени и др. бързоизносващи се възли;"  Cry
Френчетата са си направили аритметиката за произведеното в братски Китай,всичко останало опира до настроението на приемчика и сервизните работници  #2gunfire

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 15:40 от Boghy

# 674
Останала съм с впечатление, че Хаджията има много работа в последно време и му е трудно да тъче на няколко стана.......Нека работи, пък като си почива - ще дойде пак при нас. Няма къде да ни избяга, а и при кого да иде освен при нас - толкова бойна и хубава група сме ние, че малко ме съмнява по-Арни от нас да намери нейде.......

Хляба, да, аз не му ли писах рецептата? newsm78.....Рецептата е: 1 ч.л. сол, 1 ч.л. с връх захар, 1/2 кубче мая, 400мл. вода, 800гр. брашно. Меси и втасва известно време в машинката(може би около 15 мин.). След това тестото се слага на плота. Режа на 2 или 3 - според зависи от настроението ми. Оформям леко и нежно в продълговата форма, след това слагам в голямата тава на фурната. Втасва 1ч. Пека 20 мин. на 200градуса, умерено загрята.

Точно тези на снимката ги правих с пресякло се мляко, защото имах цяла млековарка от 3л. и цяла седмица правих хляб с него - малко от пребитото, малко цвик и това е. А тези също така ги направих малко на принципа на отложеното втасване на Ердинч. Замесих и оформих преди да изляза на разходка. Сложих тавата с хляба в хладилника. След като се прибрах - извадих и оставих да втасат на стайна Т, като капак забравих,че пека хляб(но от дефект си стана страхотен ефект препечаната коричка отгоре) и това е резултата на снимката.

Хихии   Важен е крайният резултат наистина страхоно изглеждат   bouquet Благодаря за рецептата

Общи условия

Активация на акаунт