Машина за хляб-31 част

• 64 895
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
  • Русе/София
kaigi благодаря за отговорите.Само още един въпрос:след колко време горе-долу при месене тестото става на топка/май нещо редичко ми стои и не се събира на топка/

# 721
Здравейте.ЕРДИНЧ благодаря.Явно никой няма точно този модел хлебопекарна,четох старите теми и направо главата ми гръмна.Та започвам с глуповатите въпроси,ама няма как:
1.как да разбера кога е приключело втасването,преди печенето?
2.задължително ли се вадят бъркалките?
3.брашното не попива ли във водата,докато слагам другите продукти?
Благодаря предварително за отговорите.Може би по натам пак ще досаждам с въпроси
1. в книжката на машината би трябвало да е описано по минути колко е подгряването
колко месенето,втасването и т.н
ако нямаш книжка трябва да клечиш до машината с лист и химикал ,да гледаш какво прави и да
си записваш. с една дума ти да си направиш таблицата която би трябвало да е в книжката.
така ще е малко трудничко да определиш кое тесто (съответно хляб) е за дадена програма.
2. не е задължително ваденето на бъркалките ,но аз бих ти  препоръчал да го правиш.
така няма да ти останат дупки в хляба , а и ще избегнеш евенуално нараняване на бъркалките
когато режеш хляба. защото се случва понякога да забравиш да ги извадиш и започваш да
режеш.
3.и да попива какво от това ??? като започне месенето нали пак имаме попиване ?
важното е да няма допир маята с водата за да не започне да се активира. това важи най-вече
за отложен старт.
дано да съм бил малко полезен

P.S. каква ти е машината ?

# 722
kaigi благодаря за отговорите.Само още един въпрос:след колко време горе-долу при месене тестото става на топка/май нещо редичко ми стои и не се събира на топка/
добавяй брашно докато меси.
ако е спряла да меси пусни програмата отначало и добави брашно - по малко.
трябва да гледаш да не се маже под бъркалките.
а може и да го пощипнеш (тестото) с пръсти. ако се лепи по тях  - добавяш още малко брашно.
а ако не се лепи - значи е добре.

# 723
  • София
Здравейте,
преди 2,5 година покрай вас се запалих да си купя хлебопекарна, купих си, свикнах с вкуса на истински хляб, а сега машинката се кани да се развали. Муленекс е, от сребристите - не знам какъв модел точно. Дава ми грешка на програмите, пищи и не тръгва, само месенето на обикновено тесто, комфитюр и печенето са ми останали. А и тавичката започна да тече Sad.
Дали сте имали подобни проблеми, дали може да се ремонтира изобщо и дали си струва  newsm78
Ще ви бъда благодарна за съветите  Hug
щом греши програмите , а и само няколко са ти останали възможно е самият
програматор да е издал багажа.като прибавиш и теч от контейнера... то не остана много Grinning
замисли се да отделиш парички за нова.

Благодаря Simple Smile
Май фактите са доста красноречиви. Току-що сметнах, че машината е направила над 800 цикъла работа, но все пак през две години да купувам нова  #Crazy
Може би ще се насоча към някакъв миксер за тесто. Ако знаете някой по-якичък?

# 724
Май фактите са доста красноречиви. Току-що сметнах, че машината е направила над 800 цикъла работа, но все пак през две години да купувам нова  #Crazy
Може би ще се насоча към някакъв миксер за тесто. Ако знаете някой по-якичък?
А гаранция,че миксера ще направи 800 цикъла ???
А гаранция ,че печката ще опече 800 хляба ???
има машини по 90-100 лв (ако не ти се дават повече). мисля че ако изкарат и те 800 цикъла
ще се изплатят.

# 725
  • София
bongo_2007 , прав си. Ще я мъча още малко на ръчно управление, а междувременно ще трябва да взема решение какво да купувам.
Ядосвам се, че сме жертва на индустрията - зарибяват ни с някакви неща, ние е свикваме с тях и не можем да се върнем към предишното състояние. Отскоро пия еспресо кафе, не мия съдове и ям хубав хляб, но не мога да си представя да ги нямам в ежедневието си. А това значи около 1000лв. ако трайността им е 2-3 години. Прилича ми на наркомания  Laughing

# 726
незнам дали може да ви помогне , но тук - http://bg.diplodocs.com/c602.php -
пише, че има упътвания за различни марки и модели битова техника - включително и за
хлебопекарни.

# 727
bongo_2007 , прав си. Ще я мъча още малко на ръчно управление, а междувременно ще трябва да взема решение какво да купувам.
Ядосвам се, че сме жертва на индустрията - зарибяват ни с някакви неща, ние е свикваме с тях и не можем да се върнем към предишното състояние. Отскоро пия еспресо кафе, не мия съдове и ям хубав хляб, но не мога да си представя да ги нямам в ежедневието си. А това значи около 1000лв. ако трайността им е 2-3 години. Прилича ми на наркомания  Laughing
не съм се интересувал да питам колко цикъла може да направи дадена хлебопекарна,
а и надали някой ще го каже (от магазина).
но ако се замисли човек "ако всичко е вечно" - тогава индустрията ще фалира Laughing

# 728
Joy Joy Моите разходи веднага падат наполовина - обичам кафе от кубинска кафеварка Rolling Eyes

# 729
Направих хляб с бадемово мляко и мъничко стафиди. Получи се доста прилично хлебче, сладни, но в никакъв случай не прилича на кекс. Ако някой се интерсува за подробности, относно сътворяването му, да казва  Wink

# 730
Здравейте на всички.Отдавна не съм влизала ама с това хубаво време съм поцял ден на вън на двора и нямам време за комп.
Shada,страхотно хлебче.
Аз хляба го пека или в стъклена елипса/но в нея се разлива малко настрани/или в формичка за кекс,ако тестото е по-вече деля и пека в две формички едновременно.В кексовите форми повече ми харесва има чудесна форма на хляб и стават уникални филийки.Особенно ако е златния хляб на Лабрекс.По този повод вчера правих Млечния хляб на Лабрекс но го оформих на питчици,станаха уникални.

# 731
моля за бърз съвет
сутринта намерих машинката работеща, вероятно е спирал тока. Спрях я от копчето и после от контакта, но като я включих час по-късно продължава да меси.
Направих грешката да сложа продукти и да се опитам да я включа на 1ва програма, обаче тя само си меси. Какво да правя?

# 732
моля за бърз съвет
сутринта намерих машинката работеща, вероятно е спирал тока. Спрях я от копчето и после от контакта, но като я включих час по-късно продължава да меси.
Направих грешката да сложа продукти и да се опитам да я включа на 1ва програма, обаче тя само си меси. Какво да правя?
изключи я от бутон старт/стоп - задръж 2-3 секунди бутона докато чуеш сигнала за
идключване.

# 733
  • София /Абсурдистан
Здравейте,
преди 2,5 година покрай вас се запалих да си купя хлебопекарна, купих си, свикнах с вкуса на истински хляб, а сега машинката се кани да се развали. Муленекс е, от сребристите - не знам какъв модел точно. Дава ми грешка на програмите, пищи и не тръгва, само месенето на обикновено тесто, комфитюр и печенето са ми останали. А и тавичката започна да тече Sad.
Дали сте имали подобни проблеми, дали може да се ремонтира изобщо и дали си струва  newsm78

Ще ви бъда благодарна за съветите  Hug
Да споделя подобен опит и аз Simple Smile При мен всичко си беше ОК с програмите, но гуменото уплътнение се скъса малко и явно е протекло, защото двигателчето изгоря. Стана след малко повече от 2г. ползване, точно след като и изтече гаранцията, машинката е същата, но модела е 5000. Сервиза им е ужасен,в едни криви улички в Лозенец, няма и къде да паркираш изобщо, много дълго се чака винаги /преди за 1 бъркалки чаках около 6м. и накрая излезе, че бъркалките за 2000, които случайно ги имало в наличност, са същите като тези за 5000, обаче патките в сервиза не го знаели/, не поддържат склад, всичко се поръчва, сега чаках само месец и поправката на двигателчето струваше 67лв, а новото контейнерче - още 35лв. Ако си поръчаш бъркалки, струват 15лв, но моите са си Ок сега и не поръчах.Целият ремонт се върза 67+35лв. Прецени си дали си струва, или е по-добре нова, пак с 2г. гаранция. Иначе гаранцията на ремота е само 1 месец. Сега ако ми се случи, така като се замисля, май на нова ще отидат нещата ...
Оплаках се и аз. Мрън. Mr. Green

# 734
Хляб по Мама Цоци. От вчера го правя 3 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт