ДБМ - Русе 12

• 11 131
  • 233
  •   1
Отговори
# 180
  • Русе
Ок,ако е валежно в Рояла,ако е добре времето в парка.10.30ч,надявам се до утре сутринта повече от вас да видят какво сме решили...
 Обикновено прозвънявам когато ще имаме среща на тоз-онзи,ама този път ще се въздържа.

# 181
  • Русе
Сори за последователните постове,но пиша нов,за да излезе като непрочетен в листа Simple Smile

Времето е хубаво,срещата е в парка,кафето на вазата. Hug

# 182
Та събрахме се днес в малък състав отново за съжаление .
Разговорите ни бяха в две насоки -бъдещи инициативи и самокритика ,започвам с второто:
Нещата ,които  трябва да изчистим и въведем в ред
1.Отчетността - във всеки един момент трябва да имаме 100% информация за това какви пари от кои акции сме събрали ,за какво и колко средства сме изразходвали и колко имаме в наличност и това конкретно за всяка година и колко от предходната се прехвърлят  настоящата.В началото на темата има инфо за събраните пари започващо ей тъй от нищото  ,това не ни дава реална информация за една година какво успяваме да съберем и за какво сме ги дали парите.
2.Липсата на цели -тъй като слава-богу целта кувьоза и мед. апаратура  е изпълнена в момента нямаме цел.Трябва да имаме информация от дома в Брестовица/ и не само/ за ежегодните им нужди от всякакъв характер  за да може веднага да се хвърляме в подготовка и изпълнение на следващата цел.
Освен това е хубаво на всяка първа страница да са изброени постоянните ни инициативи -карнавала,базара,треска за у-ще и т.н. и месеците, в които се провеждат кое е минало и какво предстои като задачи .
Да обобщя искам като вляза в темата от първия пост да ми става ясно - инициативи и събрани средства от тях за предходната година ако има останали за настоящата колко са те , за какво са похарчени събраните средства за предходната година.

Инициативи за настоящата -отчет за изминалите и задачи за предстоящите.Цели за настоящата година -какво е изпълнено и какво остава .

Писането не ми е силна страна ,но се надявам все пак да е станало ясно какво имам предвид.

За бъдещите инициативи може би ще е по-добре Дени да пише.

# 183
За мое съжаление не съм влизала няколко дни във форума и не разбрах за срещата и не можах да присъствам.
Относно критиките - приемам ги като цяло.Но мисля,че след всяка покупка пиша какви пари са похарчени и какво имаме в наличност.Другата седмица ще платим инхалатора и носилката и ще пиша отново с какво разполагаме.
Ако желаете,другата неделя да направим отново среща.

# 184
Освен споменатото от Илиана на срещата се насочихме към няколко възможни инициативи в близко бъдеще, които тепърва ще доизясняваме.
1. Осигуряване подкрепа за закупуване на необходимите учебници за децата от Брестовица за новата учебна година ( както споменах има някой, който е готов да ни подкрепя и би било глупаво да не се възползваме от тази подкрепа, макар и минимална)
2. Организиране на празник за децата от Брестовица към края на лятото ( скоро в Русе ще заработи едно кино, което го е имало винаги- това на летния театър). Мислим да заведем децата на кино, след което да осигурим някаква почерпка- така, ще ги изведем от дома и ще им осигурим забавление
3. Организиране на нещо като представление с деца от различни клубове- по танци, акробатика, бойни изкуства и др, в който вземат участие малки децича- да се постараем да г съберем на едно място и родителите им да идват да ги гледат като за това има някакво символично билетче- както споменах летния театър е подходящо място. Освен това там може да се направи пак кът за оцветяване на керамични фигурки или нещо друго подобно.
За целта обаче трябва да имаме ясни цели и задачи пред себе си, за да се самомотивираме и да мотивираме обществото.
Както днес Ива Николова каза" Правим голяма реклама за предстоящо събитие, а след това не съобщаваме какво сме постигнали/купили/направили.
Освен това задружно стигнахме до извода, че ни е нужна свежа кръв, както и начин да задържаме старите членки, което е пак въпрос на ясно поставени цели- кои сме ние, какво искаме, как и защо.
За да има някакво движение на темата призовавам всички да пишат и четат темата и да изказват мнения, идеи и тн.
На първа страница ТРЯБВА да има ВИНАГИ належащите нужди и не толкова належащи нужди...въобще всичко свързано с дома/домовете, на които сме решили да осигуряваме подкрепа+ постоянни отчети- събрани пари, стойност на закупените неща, годишни отчети за акциите и тн.
Беше добра среща Peace

# 185
  • Русе
За целта обаче трябва да имаме ясни цели и задачи пред себе си, за да се самомотивираме и да мотивираме обществото.
Както днес Ива Николова каза" Правим голяма реклама за предстоящо събитие, а след това не съобщаваме какво сме постигнали/купили/направили.
Освен това задружно стигнахме до извода, че ни е нужна свежа кръв, както и начин да задържаме старите членки, което е пак въпрос на ясно поставени цели- кои сме ние, какво искаме, как и защо.
За да има някакво движение на темата призовавам всички да пишат и четат темата и да изказват мнения, идеи и тн.
На първа страница ТРЯБВА да има ВИНАГИ належащите нужди и не толкова належащи нужди...въобще всичко свързано с дома/домовете, на които сме решили да осигуряваме подкрепа+ постоянни отчети- събрани пари, стойност на закупените неща, годишни отчети за акциите и тн.
Беше добра среща Peace
   ETO ТОВА Е МНОГО,МНОГО,МНОГО ВАЖНО ЗА ДА МОЖЕМ ДА СЪЩЕСТВУВАМЕ И ДА СЕ СТРЕМИМ КЪМ ДОБРИ ДЕЛА
МОЛЯ ВЛИЗАЙТЕ ВЪВ ФОРУМА,И КОНКРЕТНО В ТЕМАТА,ЧЕТЕТЕ,ПИШЕТЕ И СЪЩО ТАКА МНОГО МОЛЯ АКО НЯКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА БЪДЕ ЧАСТ ОТ ЗВЕНОТО НЕКА ГО НАПИШЕ...ТАКА НЯМА ДА ВЪЗЛАГАМЕ НАПРАЗНИ НАДЕЖДИ,НЯМА ДА ГАДАЕМ,НЯМА ДА ОБВИНЯВАМЕ
ако му е неудобно публично,нека да го напише в л.с на някоя от нас Никой няма право да се сърди за това,все пак тук сме абсолютно доброволно

Срещата на истина беше приятна,зареждаща и забавна,освен служебна... Flutter

Моля да ме извините за главните черни и червени букви,това е израз на емоция и желание съдържанието да направи впечатление.

# 186
Офф, пропуснах една от  най-ползотворните срещи от много време на сам! Нямям како да добавя към самокритиката и идеите - много добре казано. Peace  bouquet Да вземем пак да се съберем, за да видим как да ги реализираме конкретно.

Коте Hug, това по т.3 като еднократна инициатива ли ще е или например ежемесечно?

# 187
И аз пропуснах срещата, за което се извинявам.
Съгласна съм с всичко, което сте решили  Hug

И имам молба - при нас в Комплекса има настанена майка с момиченце на почти две години, миналата седмица роди и бебче. Имаме нужда от дрехи за бебчо, както и помпа за кърма, стерилизатор, шишета, биберони, козметика. Всякакви бебешки неща. Бельо и дрехи за майката. Аз вече занесох дрехи и обувчици за каката, утре ще донеса и дрехи за майката, но тя е малко по-едра от мен, а бебешките неща на Евангелина съм раздала. Бебето е момченце.
Също така имаме още три бъдещи майки, които ще родят в близките месеци, за тях също ще имаме нужда от консумативи и дрешки.
Молбата ми е ако имате неща, дрехи, които се чудите какво да правите - ние ще ги приемем с радост.  Peace

Който има желание и възможност, може да се свърже с мен.
Благодаря ви и съм насреща за следващата среща  Hug

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 11:14 от еlеonоrа

# 188
  • Sofia - TelAviv
Здравейте момичета от дъждовна София  Mr. Green ,
Освен във Видин виждам, че и при вас ентусиазма не стихва и аз лично ви се радвам от далеч много.
Във връзка с вашите срещи и бъдещи планове се надявам, че ще се организирате тази седмица отново в края да направите пак такава, за да може на Деси да и е пресна информацията, която много искаме всички да знаете и чуете, тези които неуморно са се ангажирали с дейността ви.
Ако все пак някой не разбира за какво иде реч, ще добавая, че в края на тази седмица Деси ще е на среща с представители на всички звена на ДБМ, където ще обсъждаме точно това, което и вие сте направили на срещата. Планове за дейността, отчетност и организиране и най-важното какви са нашите цели.
Вие се справяте отлично във всички посоки, затова ви подкрепяме винаги и във всичко. Направихте чудеса през последната година и те се възнаградиха като накрая успяхте да осигурите не един а два кувиоза за бебетата.
Знам че понякога изглежда, че не се отчитате достатъчно и добре, но не е така,защото отчета и дейсността е много повече от това да се мине по редовете на форума. Ние специално сме почти ежедневно в контакт с Деси и знаем непрекъснато какво и защо се случва. Отделно в темите за отчети пускате непрекъснато такива, така че не се притенявайте, поне отвън всичко изглежда добре.
И накрая не забравяйте, че това тук е виртуално пространство и не винаги може, трябва или има физическа възможност да се обхванат всички теми и желания. Важното е, че когато се видите на живо си разяснявате нещата и се организирате. Обема на работа е много, дори на всяка една от вас да изглежда че прави малко и недостатъчно.

Продължавайте в същия дух!   bouquet

# 189
  • sofia
Искам нещо да поясня за всички  Peace
За да го има това,което искате и всичко, за което пишете си задайте следните въпроси Hug
1. Каква отчетна документация предава Координатора в Сф,как я обобщава,от къде я събира,на какви срокове....?
2.Има ли кой да помага за това на място?Колко редовно ?
3.Вие само интернет общество ли сте или реално ? И ако е второто каква е причината да се разчита само на уговорки тук и то без знанието на координатора ,за да искате да планувате каквото и да било?
4.Кой още освен координатора носи съдебна и обществена отговорност от името на ДБМ?

На мен не ми отговаряйте ,отговорете си сами и тогава пак се съберете и обсъдете пак всичко Peace

# 190
здравейте.извинявам се ако не е тук мястото,но как мога да си кача снимка на профила?

# 191
Karol&Erik , за каква среща става дума, може ли повече подробности? Аз поне сега чувам за нея, сигурно защото чета основно русенската тема и не успявам да обхвана всички теми на ДБМ във форума.

lavender, не мога да схвана идеята на поста ти и най-вече защо смяташ, че трябва да влизаш в ролята на адвокат на Координатора, да превръщаш по този начин една добронамерена и градивна самокритика в конфликтна точка, като поставяш от различни страни на "барикадата" Координатор и доброволци? Защо пък реши, че се има пред вид отчетността спрямо централата (ако имаше проблем в това, отдавна да сте ни набили клинците)? Очевидно е, че става дума за отчетността пред медии и общество. Нали не смяташ, че след като самите ние не четем редовно всички постове във всички теми на ДБМ ще го направи някой случайно поинтересувал се от дейността ни русенец? От тази гледна точка всичко синтезирано, настина е редно да присъства, именно в РУСЕНСКАТА тема. Истината е, че информацията, обобщена от начало до край я няма никъде. И обобщаването и ще отнеме мноого дни ровене в темите страница по страница. Относно срещите, как според теб трябва да ги организираме. Някой да поеме ангажимента да звъни по няколко пъти на 10-15 човека, примерно, докато се уговорим за ден и час, в който можем да се съберем максимум хора? А за какво тогава ни е темата???
Това, че не носим съдебна и обществена отговорност значи ли всички освен Координатора да си чоплим носа и да си клатим краката? Или значи да свършим нещо ако можем, ама без да приказваме и да изказваме мнение?

Повече не искам да пиша, защото наистина тръгвам по пътеката по която води поста ти - да направим от мухата слон. Ако имаш критики, моля, сподели ги, но така хвърлено във въздуха със завършека: "На мен не ми отговаряйте ,отговорете си сами и тогава пак се съберете и обсъдете пак всичко", ами не върви някак си назидателния тон!

# 192
  • Sofia - TelAviv
Момичета,
Нито Роси,нито Аз искаме да казваме,назидаваме или други подобни. Моля, ви, наистина това е виртуално пространство и ако имате въпроси и трябва нещо да се координира трябва да мине през Деси. Знам че на повечето коiтo работят по цял ден пред компа или имат такъв на разположение постоянно им е по-лесно да хвърлят по едно око тук, но на повечето ни е трудно да сме непрекъснато тук.
Координирайте всичко и по телефона, с медиите и другата отчетност всичко ви е перфектно, так аче незнам защо се прави въобще навъпрос.
Моля ви, ако някой иска да знае поовече неща за вътрешната организация и отчети да се обръща към Деси (kabzimalka)  или да координира с нея, не ни е възможно да обясняваме, а още по-малко е коректно тук да пишем някои неща. Затова имате Деси, човека който е поел ангажиментите и с който когато ние искаме нещо от вас му звъним и повярвайте ми , както се казва "умиране има, отърване от ДБМ–София нема"  Mr. Green.Тормозим Деси по няколко пъти на седмица и тя ни го връща  Mr. Green когато има пък въпроси  към нас.
  bouquet

# 193
lavender ,Karol&Erik постовете ви бяха напълно излишни ако се целяли някаква помощ очвАдно не постигате ефекта.И без това намаляваме моля не спомагайте за това!

Никой не казва ,че отчетността не е перфектна или мислим ,че има някаква нередност искаме съвсем елементарното нещо да знаем какви суми събираме годишно от акциите си  и какво сме закупили/направили с тези пари ,защото като агитираме някой да се присъедини към нас да можем ясно и точно да кажем 2009г събрани Х лв оползотворени за .....
Като имаме една ститстика как ни се движат като доходност акциите ще можем да си вадим изводи дали грешим някъде /ако има спад/ и дали сме се прицелили успешно /ако има ръст /
Като знаем какво точно сме закупили и направили ще можем много по -успешно да намираме поддръжници.
Като знаем нуждите /ето примерно сега за носилката/  по дългосрочно ще имаме по-голяма възможност да намерим начин да ги подсигурим.
Цялата тази информация я има някъде просто трябва да се обобщи и да я има тук.
Дали сме само интернет общество или реално мисля ,че сме го показали ,как ще общуваме моля да не ни напътствате ,че не е приятно.
С Деси надявам си да общуваме лично ,а не чрез вас защото сега от нищо направихте нещо.

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 19:36 от Iliana__

# 194
  202uu
Напълно съм съгласна с Илияна.

Общи условия

Активация на акаунт