Всеки месец брънч да има за радост в темата любима! 44. австрийска тема

• 32 890
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
di-to ето ти и още 2 аргумента за пред мъжо:

1. Благодарение на тоз капак или както и да му е името, винаги водата ще ви е с няколко градуса отгоре, отколкото без капак. И наистина лятото все ще ти се иска водата да е с няколко градуса повечко

2. Спестявате си ежедневното почистване от паднали листа, клонки, тревички, буболечки и т.н.

# 316
Какво става с еврото?
Искате ли да се вьрне шилингьт?

Какво беше това нещо шилинг newsm78 Не искам да се връща и едва ли ще се върне. Ако може Гърция да си иде от ЕС и да не се върне повече ще е най-добре, а и всички, които паразитират на чужд гръб. Чета тук-там, че имало някакви планове Албания, Косово ( че те Косово и Босна не са ли вече в Европейския съюз или само с такова впечатление съм останала newsm78 Mr. Green)  и бившите републики на Югославия да влязат един ден в Европа. Е, тогава Европа ще цъфне и ще върже, определено  Peace
(не ми обръщайте внимание, тече ми сопола, сърбят ме ушите и си търся за какво да се заяждам  Mr. Green)

Ели, мексален нямаш ли?

# 317
di-to ето ти и още 2 аргумента за пред мъжо:

1. Благодарение на тоз капак или както и да му е името, винаги водата ще ви е с няколко градуса отгоре, отколкото без капак. И наистина лятото все ще ти се иска водата да е с няколко градуса повечко

2. Спестявате си ежедневното почистване от паднали листа, клонки, тревички, буболечки и т.н.

Ивет, мерси, това отдавня му го мелям, но то не му прави 3/4.000 евро повече разход по сладки... иначе водата така или иначе ще я топлим, ако чакам на слънцето Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 18:32 от di-to

# 318
Wombat, и аз търсех евтини билети до Варна за юли-август, но не намерих евтин директен полет. В крайна сметка, ще пътувам с Bg Air, с бебето не ми се прекачва. Иначе мои приятелки пътуват до София с Австрийските и после от София до Варна с Bg Air ( има промоция за 15 евро) или пък с Wizz Air. Излиза им доста изгодно.
Момичета ( и момчета  Simple Smile ), които сте летели с бебета, можете ли да ми кажете дали бебетата имат право на друг багаж освен количка?

# 319
hena, няма право на място и на багаж.

# 320
Момичета,днес си купих за юли билети до Бг с австрийските авиолинии за 71,62 евро отиване и връщане чрез нета.По-късно ми потвърдиха,че са изтеглили от сметката ми сумата.От Виена до София и обратно,после от София до провинцията с кола,направо не ми се мисли с Ели как ще пътуваме,тя никак не седи мирно,много е палавал.

# 321
супер Криси! Само дето при нас провинцията е на близо 400 километра от София и никак не ми се пътува до там, но ако няма друг вариант...
По-малките деца понасят пътуването по-лесно, поне по лични наблюдения. Даниел много често повръща при пътуване с кола, но като бебе нямаше проблем.

# 322
Бебатата и деца до 2 години имат право на 10 кг багаж,но са без място,седалка за самостоятелно сядане.
Количката за едно дете е до 6 години без допьлнителни разходи по закон.Тя дори  не се смята за част от багажа.
Деца с място и над 3 години имат право на 20 кг багаж,както вьзрастните.

# 323
Хм, странно! Последно преди месец като летях с австрийските авиолинии ми сметнаха теглото на количката към багажа, а преди, когато имаше скай юръп още  синът ми нямаше право на никакъв багаж, освен бебешката количка. Може би авиокомпаниите индивидуално определят кой с колко багаж има право да лети.

Някой летял ли е от Будапеща? Интересува ме трансферът от града до летището- автобуси, таксита итн. колко излизат приблизително.
Намерих една далаверкаот там до Бургас  Sunglasses

# 324
Здравейте момичета в това подгизнало време,чета за съжаление за всички болни.Стефи да чукна на дърво почти не боледува,от 1/2 години му давам всеки ден поедин детски витамин и лъжичка мед с орехи.Знам че е бабешка рецепта,но май действа.Вие давате ли мед на малките деца.И ние си купихме до Софич евтини билети от АУА/та ,не намерихме нищо директно и евтино до Бургас.Заминаваме др.седмица на почивка из Италия и на връщане трябва да направим един по/дълъг преход с колата от Рим до Венеция,търсим си една нощувка по пътя,някой да е ходил и да има идея.Естествено търся нещо евтино LaughingБързо оздравяване на всички и слънчеви дни въпреки прогнозите Crazy

# 325
Joki, и ти ли си от Бургас?
Дани яде по един буркан мед на месец от едногодишен, но това не му спестява ексцесивното боледуване за съжаление.
Хощувахме в един много евтин хотел във Венеция, но не му помня името иначе около Венеция има доста места, които не  ги намирам никак скъпи. В Лидо ди Йесоло например.

# 326
И аз от 5 г. пътувам с деца само със самолетни и винаги е било така както го описа Кристиан.  Peace Сега под 220 Е на глава не намирам до Варна. А съм на мнение, че ако трябва да пътувам от Сф до Варна с кола,не бих летяла и до Сф.  Mr. Green

# 327
Благодаря за поздравленията за Кати!
Ели щастлив семеен живот и все така да се обичате, както в началото!

Какво му става на това време? Да не идва края на света?

Аз не искам да се връща шилинга, но нямам нищо против Гърция и другите страни дестабилизиращи Еврозоната да я напуснат.

# 328
  • Виена
Меликат, благодаря  Hug

Ние си взехме билети за края на месеца и бяха около 70 евро. С австрийците.

Ди, честита покупка Simple Smile Това ми е мечта, но към момента, ако не сложа басейна в хола, друго място няма Wink

Кати от два дни няма температура, играе, подскача, иска да ходи на детска градина Simple Smile Както май бях писала на втория ден ни изписаха антибиотик, но аз реших малко да изчакам (ден и половина, не повече) и докато изчаквах на нея и мина... Остава ми да разсъждавам каква е била презумцията на лекаря, който и изписа антибиотика.

Кати започна да се бие. Не знам дали е свързано с детската градина или както четох на дуги места с възрастта. Всеки път, когато не получи каквото иска, тя започва да ни удря. Вкъщи никога не е ставала свидетел на скандали или бой, нито пък тя някога е удряна (нито по ръце, нито по лице... никъде).    Когато и кажа "Не! Това не е хубаво!", тя спира да ме удря мен и започва да бие себе си или предмети около нея и така до следващия път.  Ако някой просто повиши тон бива нашляпан моментално. Имали ли сте такива периоди и как сте се справяли?

Успешна седмица и положителни емоции  Hug

П.С. Някои хора, които спряха да пишат определено ми липсват  Sad

# 329
  • Vienna
Ели, не се притеснявай. Децата винаги имат разни фази. Приеми го като фаза и и покажи, че не ти харесва това държание. Тя сега се учи да реагира на откази и разочарования и това и е начина в първия момент. Ще спре както е започнала (и ще дойдат други неща)

Общи условия

Активация на акаунт