Всеки месец брънч да има за радост в темата любима! 44. австрийска тема

• 32 400
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Хена аз съм правила масажи,защото много им се кефихме и двамата с бебо  Flutter а не защото трябва. Тук никой не ти казва задължително и незабавно. А само препоръчително  Mr. Green Както ти/ви харесва. За бебето е важно да има много контакт с Мама, а било то чрез масаж, или гушкате, или къпани, или кърмене( хранене) е все едно. Те не се мърсят, за да се къпят ежедневно. Но бабите казват,че те растат по бързо,ако се къпят по често  Peace
За килата и аз съм с +8  Blush а откакто тенис-партера си контузи крака станах +10 Embarassed Но диети не мога да пазя  Naughty Но ми дай спорт  Mr. Green Така антистресово ми действа  Mr. Green

# 46
  • На Дунава
Хена, и аз като Съни правех масаж. На нас в родилния дом ни показаха как. Тук от първия ден го препоръчват. Не че и без него няма да порасне голямо и хубаво дете! Но, щом е приятно за двама, защо да не го правим? Моят син заспиваше по-бързо и спокойно след масажа. Сега сякаш е обратното - все едно му наливам керосин в кръвта  Mr. Green
За гимнастиката е същото, стига да не се прекалява. Ние не сме правили, но той и така на 6 месеца напираше да стои прав в леглото. По мое лично мнение 90% от децата се движат и самички, колкото им е необходимо, и нямат нужда от допълнително раздвижване, ако са здрави.
За праха за пране - можеш да ползваш всеки прах sensitive. Те не са ароматизирани и ужким имат по-малко дразнещи кожата съставки. Такъв има в DM на Denk mit. И съответно за детето не ползваш омекотител. Ако държиш, можеш да пускаш и допълнителен цикъл плакнене, че да пада съвсем всичко от праха за пране. Аз не съм се предобряла чак толкова.
Хайде да ходим да си друскаме дупетата на народни танци! Делта, кога са заниманията? Много бих се радвала да отида!
ПС: И на мен ми липсва Облачето...

# 47
zдравейте, цоп и аz в новата тема. Много бяхме по пътиЩата, та сега наваксвам с 4етенето.
и аz се вклÜ4вам към отбора zа сваляЩи килограми. Никак не оби4ам да паzя диета, а си похапвам. откакто имам деца ям много сладки неЩа. Преди това наблягах на соленото. Явно ми трябва слади4ко zа нервите и среЩу стрес.
di-to, как се мотивираШ zа спорта сутрин. И аz имам уред, но някак си не стигам до него.

# 48
di-to, как се мотивираШ zа спорта сутрин. И аz имам уред, но някак си не стигам до него.

намалих форума Mr. Green не само този, и други. и си лягам вече в 22ч, а не като последните 4 год. в 0ч. и затова в 5.30 вече съм се наспала. вече 2 дни юху! много съм горда със себе си.

Sunny
а ти с тоя тенис като каза, ми потекоха лигите. не смея да си призная, че съм тренирала тенис от 4 до 6 клас, и оттогава все си мечтая да играя и все нямам време. я разкажи къде ходиш и кой гледа децата? има ли там и детски групи, нещо от сорта докато децата тренират, мамите да погонят топката 1ч на корта...

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 22:16 от di-to

# 49
Здравейте!  Grinning

Хена, гимнастика такава, каквато препоръчват в България, не сме правили. Но си купих интересна книжка с увлекателни упражнения под формата на игра по програмата на Prager Eltern-Kind-Programm (PEKiP). Изградена е на принципа ти да накараш бебето са движи само. Има такива курсове, но аз много късно исках да се запиша и не намерих място. Тук можеш да погледнеш за курсове във Виена, а книжките ги има например тук.

# 50
Здравейте!

Bibiana има занимания в понеделник от 17:30 и в неделя от 16:00 часа, и са на различни места. В понеделник са в 21 бецирк, а в неделя в 4.  Simple Smile А за точният адрес трябва да погледна защото все забравям или да питам, или да видя....

# 51
  • Vienna
Тука съм!
Бях се заканила да не пиша, заради караниците и злобарствата, но напоследък такъв мир е настанал, че ми мина.
Иначе, както Рени е писала много работя. Но като не работя непременно отпускам вечер с едно просеко. Понякога дори и с Аперол. Само дето много ме хваща. Иначе диетите при мене никога не са носили дългосрочни резултати. Освен това ми развалят настроението.

# 52
Чета редовно, понякога започвам да пиша и някои ме прекъсва  smile3541 дано сега да успея
Облак, радвам се, че ти е минало  Heart Eyes
Долче, писах ти за багажа на лични  Hug
Яна, и аз се каня на танци, но незнам кога и как ще стане с двете деца и татко им  Tired ако решиш свиркай, може да се смисля набързо да отскоча.
Хена, гимнастика не правя, но го оставям доста често по корем, но и той доста рита ,та си прави сам. Масаж на първото правих, но не се получаваше, т.е. не му беше приятно и спрях, сега импровизирам между галене и масаж като сменям пампа. Бебето само ще ти покаже какво му трябва. За къпането съм по тукашната процедура, според зависи, но не много често. Беше питала как се оправям с двамата - гледам си децата и правим каквото искат, домакинството ми изостава, мъжът помага като се прибере от работа, ядем аламинути и сандвичи и така. Но не мога да не отбележа, че второто се гледа много по лесно от първото. Пробвай кога какво му харесва на бебо и го прави. Боян например вечер е само на ръце, но баткото заспива рано и ние зяпаме тв, та не е проблем да спи на ръце. През нощта пък, ако стана за вода или до wc усеща веднага и плаче, та гледам да не ставам или чакам да се събуди за кърмене и тогава ходя да пия вода  Tired съобразявам се с тях, но и те ми се отблагодаряват.
Направо не мога да повярвам, че ме оставиха да напиша такъв дълъг пост, спирам
лек ден  Hug

# 53
Здравейте! Днес изпреварихме прашния облак и сме отново тук.

# 54
Здравейте!
Аз тооолкова отдавна не съм влизала, че съвсем не съм наясно с темите напоследък, но все още съм си в България. На 10-15 юни окончателно идвам във Виена и тогава ще съм по-редовна Simple Smile В момента сме в усилено търсене на апартамент - 2 спални, хол с кухня. Някой, ако е чувал някой да се изнася от такъв, моля споделете Simple Smile Иска ни се много да избегнем брокера, защото нямаме достатъчно пари, но не искаме да попаднем на измамници. Има ли такъв начин?  newsm78
По темата с масажите - правих и масажи, и гимнастика от първия ден. Просто са различни за различните месеци самите упражнения (сега ще трябва всичко да си припомням наново). Правих всеки ден по два пъти масаж против колики и може би заради това никога не е плакал от болки в коремчето. Къпехме го всеки ден докато направи годинка и нещо. Вярно е, че не се цапат, но водата е здраве и веселие Simple Smile

# 55
  • Виена
Добър вечер!

Яна, благодаря за темата   bouquet

# 56
Привет manim, разкажи как сте.
Уомби,добре завърнала се, имаш късмет че си кацнала обратно. Тия вулканични облаци ще се окажат голям и дълготраен проблем. По австрийската говориха само общи приказки, но Германската и швейцарската не дават добри надежди за следващите две седмици, че и за здравето било опасно и съветваха хората с белодробни проблеми да ходят с маски.
 Аз планирам два дена седене в къщи, никакво щъкане по улиците, като превантивна мярка, ..знам ли??

Масажи правих малко, но Алексито си беше "врътливо" дупе и много го беше гъдел, Но за банята не пропускам вечер, за почти 3 години само 10-ина дни да не съм го къпала, той цял ден се изпотява, бяга, скача, пипа с ръцете всичко, а и дупето...не мога да не го изкъпя, а и той си знае и си я чака...то и ние с баща му всеки ден сме като жабите - все в банята Joy

di-to -как го правиш номера с ранното лягане, на мен не ми се отдава, не ми идва сън.
...вие спете, аз ще почета за следващото ми предизвикателство Simple Smile

# 57
Усмивке, ти ме наплаши, аз не гледах днеска новините по немската, само Тафф, където караха хората по улиците да произнасят името на вулкана  hahaha  .
Но ако са казали, че е опасно, ще взема и аз да си поседя вкъщи уикенда, и без това подсмърчам. Rolling Eyes
fat.wombat  чудесно! Майка ми е в командровка в момента, трябваше днес да се прибере, но ще го откара най- малко до вторник.
Неприятно е, надявам се никоя от вас не е имала спешна работа. Peace
И аз см от късно заспиващите. Вечер не ми се спи, сутрин не ми се става.

# 58
Привет момичета, хайде на кафето Coffee Coffee Coffee топло и ароматно.
Ние сме в Трявненския балкан от вчера. И тук вали , но времето е меко и много приятно за релакс. За днес съм си поръчала и масаж. Laughing
По повод излишните килограми - а те при мен са доста след раждането на Филипчето ,не веднъж съм казвала ,че идвайки в БГ съм в дебелариума на баба Седефка. От тичане по трите етажа не остава време за хапване Joy
В родното Септември има една група за народни танци и подскачащите там казаха че нямат против да друсам дупе заедно с тях. Освен това си взех карта за фитнес клуба. Партнер за тенис на корт надали 6те си намеря а и ракетата ми остана във Виена, но за тенис на маса нямам проблем.
След такава натоварена програма да видим какъв ще е крайния резултат.
Долче, принципно Филип иска да остане до рожденният ми ден / който е в края на месеца/но не е сигурно. Хукне ли за Виена ще ти пиша на ЛС.
Сега ще ставам да направя закуска на хиените , на вас лек ден.

# 59
Добро утро! От вчера само го мисля тоя облак. Ние имаме билети за 1ви май, пак на 1ви уговорена среща с хазяина да предаде апартамента, на 3ти среща за детслата градина на детето...ако не можем да летим ще си изгриза шушоните от яд, цялата организация ще се сгромоляса Crossing Arms Thinking.

Общи условия

Активация на акаунт