Берлинчанки се срещат на неделен брънч !

• 6 553
  • 161
  •   1
Отговори
# 15
Венци не е следяла изобщо дискусията в предната тема.Ще й отговоря тук.Семейното кафе,което е до нас и в което се събирахме миналата година наистина е хубаво,но тази година не става въпрос за него,а за друго.А и това,което е до нас уикендите е повече от препълнено и никой няма да се съгласи да резервира места.Имахме просто миналата година голям късмет,че вън беше жега,а вътре никой и затова ни запазиха масите,а и беше през седмицата.Имайте предвид,че уикендите семейните кафета са някакъв кошмар.
Сега да отговоря за брънч заведението,защото гледам,че то е водещо.Ще търсим заведение,в което се предлага брънч,а ние с децата да сме вън.Иначе нямаме шанс за вътре с толкова много деца.Първо на децата ще им е скучно,второ ще изпобутат предполагам хилядите блюда по бара и ще стане белята. Crazy
Аз предлагам заведението за което говорих в предната тема.Да резервираме вън масите на терасата,а децата да играят на детската площадка с пясъка,люлките и стената за катерене.
Но заведение с брънч вътре и актракции за деца - няма.
А може и да се разтърси организаторката за нещо подобно.

Съгласни ли сте?  newsm78

# 16
Иначе ми хрумна също още нещо,но не знам как ще го приемите - българската механа Тракия в Schöneberg ! Поне е голямо заведение и няма да има блъскане.Също има две помещения с портална врата.Може пък да се затвори това за пушачи,пък вие няма да пушите. Wink Предлага се хубав бг брънч.Неделите когато сме били е било винаги много спокойно и с малко хора.
Брънчът е от 11 до 15 часа.Аз мога обаче да уредя и от по-рано.
Това са двете от мен предложения.
Нека най-късно в петък  да сме избрали заведението и да се обадим да запазим.

# 17
аз не мога да гласувам, защото още не сме сигурни (аз искам, Нилс се дърпа и засега само се караме - аман от мъже!).  ще знам чак другата седмица какво сме решили, така че няма смисъл да чакате моя глас.
ще дойда където кажете, но Веси е права за детските кафета през уикенда. за съжаление и брънч местата са така. остават другите две възможности.
иначе съм за неделя от 10!
Вечерницата да му мисли как ще ни "оправя" всичките с толкова деца, претенции и мнения  Laughing Laughing.

# 18
Българският ресторант се намира на U - Bahn/S-Bahn Innsbruckerplatz (Schöneberg) ! На 200 метра от ресторанта има страхотен парк със зеленина и езеро.Може  да се направят и снимките на открито.

Очаквам вашите предложения възможно най-бързо.

# 19
Лястовиче, светло ли е в ресторанта? Имам предвид да има големи прозорци и да влиза много естествена светлина?
Ако има някъде в нета снимки, пусни. Щото аз мога да снимам във всякакви условия, но е по-добре вътре да има достатъчно естествена светлина.
Детски кът има ли? Поне големите да могат да седнат и да рисуват примерно или да редят лего.

# 20
Вечернице,това е сайтът на българската механа.Има и снимки там.От едната страна са прозорци,а от другата е само стена.
За съжаление няма детски кът,но пък може да направим.Всеки като донесе по някаква занимавка и готово. Blush
Поне е широко и няма да се блъскаме.

http://mehanatrakia.de/

# 21
За мен - категорично не.
Тъмно като в дупка, ще трябва да снимам със светкавицата, а децата не обичат така.

# 22
Вечернице,а ти държиш ли снимките да се направят вътре?
В някой парк може ли? Но пък не знаем как ще е времето.

# 23
 Лястовичке, колкото и странно да ти звучи, и аз си мислех за ресторант Тракия. Не съм ходила в него, но от теб съм чувала, че там е хубав брънча. Обаче разгледах снимките в нета и ме притеснява, че няма кът за децата. Да не ходим постоянно след тях - "не пипай тук, не пипай там"...Идеята за вземане на собствени играчки е добра, така изборът на заведение също може да се улесни, ако заведението няма или не разполага с достатъчно
Иначе, не знам дали е светло - от снимките не става ясно.
Идваха ми и други щури идеи, като например закусвалнята на Икея  Mr. Green Голеееми стъклени стени, светло, много място, има за ядене каквото си искаш. Ама ми е малко странно там да се съберем да си правим снимки.  Laughing
Шегата настрана, разпитвах и други познати, ето какво ми предложиха те:
http://www.qype.com/place/605517-Kaffeehaus-Zeltinger-Berlin/photos/1103108
или
http://www.mosaik-services.de/666.0.html
В първия линк има и коментари от клиенти на заведението. От това, което прочетох ми се струва, че може да е подходящо за нас...
Въпреки, че като се замисля, ако навън е облачно и огромни прозорци да има заведението си е тъмно вътре... Дори ми се е налагало да включвам лампата посред бял ден, когато времето е мрачно. Вечернице, дали няма да ни трябва професионално осветление ако времето е облачно? Така изборът на заведение няма да е толкова мъчителен...
Ах, и още нещо. Малко заведение в отдалечен квартал за мен е по-скоро плюс - ако резервираме от рано ще сме може би единствените клиенти там, ще можем на спокойствие да правим снимки.
.... докато си напиша отговора и 2 нови публикации, сори ако не е много актуален.

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 11:18 от Приятелка

# 24
Вечернице,а ти държиш ли снимките да се направят вътре?
В някой парк може ли? Но пък не знаем как ще е времето.
Ако времето позволява - снимките ще са навън. Т.е. ако не вали или няма мъгла. Аз съм поръчала топло и по възможност слънчево време, така че да видим.
Приятелче, осветление няма да нося, защото ме е страх да не го поломят на летището, а за ръчен багаж става много (само камерата с обективите ми стига). Може да е вътре, но тогава ще ползвам светкавицата.

# 25
Здравейте момичета,
понеже разбрах че се заформя сбирка и миналата година ми бе много хубаво с вас в онова кафенце, реших да се включа и аз в писането. Аз не съм 100% сигурна, че ще мога да дойда, но все пак ако стане ще съм само с моето магаренце Симона. Няма и да гласувам за място къде да е срещата, само ще ви следя какво ще решите. Иначе за денят, както изглежда повечето от вас са за неделята - като че ли и на мен повече ми се нрави. Времето погледнах в съботата го дават слънчево да бъде, а за неделята трябва още малко да се почака. Споделям и аз мнението за постоянната реплика " не пипай тук и там " в някое заведение  и е важно също да има наблизо сладолед и място за дивеене.  Simple Smile Grinning

# 26
Вечернице,това е сайтът на българската механа.Има и снимки там.От едната страна са прозорци,а от другата е само стена.
За съжаление няма детски кът,но пък може да направим.Всеки като донесе по някаква занимавка и готово. Blush
Поне е широко и няма да се блъскаме.

http://mehanatrakia.de/
Не се сърди, но съвсем не съм въодушевена по отношение на Тракия, познавам мястото и кръстовището, преди години имаше доста неприятен инцидент там с едно детенце. За малките едва ли ще е прятно насила да ги държим вътре. Дори и кът да им направим в Тракия опция тичане е свързана с чупене, а кой може да гарантира, че дечицата ще мируват? Освен, ако не вържа за стола сина ми не бих го завела там, а и е доста мрачно, кръстовището и вообще улицата е опасно близо до входа, няма детски кът, и, макар да нямам против мъкненето на играчки не ми се участва в борбите "Не пипай", "Дай си ми играчката", "Това си е мое" и тн., докато, ако има площадка няма мой и твой играчки, а наши играчки от опит знам, че ще си вгорчим деня  ooooh!
ако бяхме без малки деца бих те подкрепила на 100%, иначе мястото е много добро.

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 15:21 от estrador78

# 27
Маруся, хайде, 123 и да си там. Laughing
Ще се радвам да ви видя!

# 28
Мацки,какво правим в крайна сметка?  Thinking

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 21:05 от бяла лястовица

# 29
Историята и конкретният случай показват, че колкото участници в една дискусия има, толкова и мнения има. Даже и у дома да ви поканя, пак ще се намерят кусури, затова ще си го спестя.  Mr. Green

На мен ми допадна предложението на Естрадор, но не съм убедена, че ще ни побере.  Естрадор, обади се, моля те за условията и капацитета на евентуална резервация.

Ако не се уточним до няколко дена, ще ви бия среща в парк Фрийдрихсхайн и нещата ще си дойдат рязко на мястото. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт