Майчинството счетоводно - 29

• 44 425
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
1.След като съм ползвала болничен праз цялата бременност без прекъсване,това ще се отрази ли на майчинството ми?-не,ако преди първия ти болничен 6 м си била на една и съща заплата
2.Защо не мога да вляза с сайтовете на НОИ и да си поверя за болничните?-влиза се без проблем,но като ти изпише да не продължаваш натисни продължи или приеми сертификата.не знам точно какво ти дава

# 526
ако ми вдигнат заплатата това нали няма да има негативно отражение върху майчинството?

# 527
Аз имам следният въпрос:

Терминът ми е 11.07.2010, пада ми се да изляза в болничен на 27.05.2010. Това обаче означава, че губя май месец при изчисляване на майчинството, казаха ми, че 45 дни преди термина и 12 пълни месеца назад влизат, т.е. ако ми издадат болничния на 27.05 ще ми се вземат месеците от май 2009-април 2010, нали така?

# 528
Аз имам следният въпрос:

Терминът ми е 11.07.2010, пада ми се да изляза в болничен на 27.05.2010. Това обаче означава, че губя май месец при изчисляване на майчинството, казаха ми, че 45 дни преди термина и 12 пълни месеца назад влизат, т.е. ако ми издадат болничния на 27.05 ще ми се вземат месеците от май 2009-април 2010, нали така?
Да, точно така. Можеш да си вземеш болничен от 01.06 като представиш бележка от работодателя пред доктора, че до тогава си работила. Съответно болничния няма да е за 45 дни, а за 40. Петте дена ги губиш.

# 529
  • В полите на Пирин планина
ако ми вдигнат заплатата това нали няма да има негативно отражение върху майчинството?

newsm78 Няма как да има такова влияние ...

# 530
1.След като съм ползвала болничен праз цялата бременност без прекъсване,това ще се отрази ли на майчинството ми?-не,ако преди първия ти болничен 6 м си била на една и съща заплата
2.Защо не мога да вляза с сайтовете на НОИ и да си поверя за болничните?-влиза се без проблем,но като ти изпише да не продължаваш натисни продължи или приеми сертификата.не знам точно какво ти дава
БЛАГОДАРЯ!  bouquet

socialsecurity.nssi.bg използва невалиден сертификат.

Няма увереност в сертификата, защото издателят на сертификата е неизвестен.

(Код на грешка: sec_error_unknown_issuer)ЕТО ТОВА МИ ИЗЛИЗА И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОДЪЛЖИ НАТАМ!?!? newsm78

# 531
Стамби, ако ползваш Мозила има проблеми при проверка на справките в НОИ, по-добре пробвай с Експлоърър.

# 532
  • Варна
Какво става ако началото на 45-дневния ти  болничен преди раждане е по време на 6-месечния неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 год. възраст? Майчинството като на предишното дете ли е или го смятат върху 240лв.?

# 533
Аз имам следният въпрос:

Да, точно така. Можеш да си вземеш болничен от 01.06 като представиш бележка от работодателя пред доктора, че до тогава си работила. Съответно болничния няма да е за 45 дни, а за 40. Петте дена ги губиш.

А на мен идеята ми беше- лекарката да ми промени термина от 11.07.2010 на 16.07.2010 ... така също трябва да стане

# 534
Аз имам следният въпрос:

[/quot

А на мен идеята ми беше- лекарката да ми промени термина от 11.07.2010 на 16.07.2010 ... така също трябва да стане

Това може да стане със съгласието на лекаря.

# 535
  • Бургас
Момичета, помагайте отново.
Днес мъжът ми най-накрая получи отговор от шефа си относно майчинството. Понеже тяхната фирма лятото има доста работа и са му казали, че понеже излиза в майчинство предсезонно, когато се върне на работа (ноември) ще го съкратят.
Имат ли законово право на това?

# 536
Днес мъжът ми най-накрая получи отговор от шефа си относно майчинството. Понеже тяхната фирма лятото има доста работа и са му казали, че понеже излиза в майчинство предсезонно, когато се върне на работа (ноември) ще го съкратят.

Имат право да го съкратят, но не това да е основанието, естествено. Явно ще измислят законосъобразно такова.

# 537
  • Бургас

Имат право да го съкратят, но не това да е основанието, естествено. Явно ще измислят законосъобразно такова.

При бащите не е ли както и при майките - до навършване на 2 годинки на детето нямат право да те съкратят. Чувала съм за случаи, когато те принуждават да разпишеш молба за напускане по собствено желание, но, ако откажеш...

# 538
  • Пловдив
Какво става ако началото на 45-дневния ти  болничен преди раждане е по време на 6-месечния неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 год. възраст? Майчинството като на предишното дете ли е или го смятат върху 240лв.?

не,няма да е като предишното,а 2 г по 240 лв ще е
ако обаче преди неплатения си ползвала платен отпуск,първата година ще е някой лев отгоре

sstambii  ,приеми сертификата

# 539
  • Варна
Ми не съм, аз реално ще излизам в неплатен от юли, май е по-добре да не го пускам в такъв случай, а да се осигуря на 2000лв. до когато мога.

Общи условия

Активация на акаунт