Майчинството счетоводно - 29

• 44 370
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Здравейте!
Искам да попитам какво се случва с платената отпуска, която ми се полага след изтичането на две години от майчинството, ако месец преди да изтече напусна работа и започна нова?

при напускането ще ти изплатят натрупатата платена отпуска

# 586
Здравейте,и аз искам да попитам за някои неща:февруари загубих бебето си в 8 месец,бях болнични за раждането,после работих 6 дни и получих тромбофлибит и още сам болнични,трябва да съм на работа на 19 април,но днес разбрах,че ме чакат да се върна за да ме съкратят,аа з мисля евентуално за нова бременност,но сега като отида на борсата имам ли право на болнични при положеие,че иам 12 години непрекъснат стаж и ако забременея да кажем още първите един месеца,нали се връща 12 месеца назад,няма ли все пак да имам право на някакво майчинство?за съжаление нямам вариант да се водя някъде фиктивно,какво изопщо мога да направя?и докато съм на борсата имам ли право да ползвам лекарски услуги и безплатно раждане?много объркато го написах,извинете

# 587
  • Пловдив
Здравейте,и аз искам да попитам за някои неща:февруари загубих бебето си в 8 месец,бях болнични за раждането,после работих 6 дни и получих тромбофлибит и още сам болнични,трябва да съм на работа на 19 април,но днес разбрах,че ме чакат да се върна за да ме съкратят,аа з мисля евентуално за нова бременност,но сега като отида на борсата имам ли право на болнични при положеие,че иам 12 години непрекъснат стаж и ако забременея да кажем още първите един месеца,нали се връща 12 месеца назад,няма ли все пак да имам право на някакво майчинство?за съжаление нямам вариант да се водя някъде фиктивно,какво изопщо мога да направя?и докато съм на борсата имам ли право да ползвам лекарски услуги и безплатно раждане?много объркато го написах,извинете

ако си на борсата нямаш право на майчинство 2 г,а на социално и то ако отговаряш на изискванията за доход-350 лв на човек бруто
раждането е безплатно за всички-за неосигурените също.докато си на борсата ще ти вървят здравните,после ще трябва сама да си ги плащаш
най-добре ще е като забременееш да започнеш фиктивно работа,да отработиш 1 ден и да излезеш в болничен.така ще плащаш 20,16 лв на месец на работодателя ти,а от НОИ ще ти превеждат болнични
интересувай се и от следните неща в социалните-помощ за бременност,помощ за раждане,детски надбавки

# 588
здравейте и аз имам 1 въпросче: трябва ли да се подават някакви документи, декларации или нещо подобно за майчинството след първата годинка до навършване на 2год.на детето...до момента съм подпълвала само декларация по чл50 ичл51 благодаря предварително   bouquet

Да, трябва след като ти изтекат 410-те дни по декларацията по чл.50/51 - Приложение 3 по чл. 53 от КСО.
И молба-декларация по чл.164 КТ, че ще ползвате този отпуск.

много благодаря  за отговорите...а какви са вариантите след 2рата годинка на детето да получавм някакви пари като обезщетение тъй като няма да се връщам на работа по желание на работодателя?

# 589
Много благодаря,за отговора,въпреки обърканите въпроси,а дали можете да ми кажете колко време мога да съм на борсата   какви пари ще вземам?

# 590
Здравейте!
Искам да попитам какво се случва с платената отпуска, която ми се полага след изтичането на две години от майчинството, ако месец преди да изтече напусна работа и започна нова?

при напускането ще ти изплатят натрупатата платена отпуска
А трябва ли да пускам някаква молба за изплащането на отпуска и ако да в какъв срок трябва да я подам?

# 591
  • Варна
Може би ще стана нахална, но се надявам някой компетентен да ми отговори  Praynig

Имам втори трудов договор на 4 часа за 5-6 месеца. Сумата от двата договора надхвърля 2000 лв месечно бруто. Тези месеци ще ми влязат в 12-те при изчисляването на майчинството. Разгледах как се смята средно брутно, средно нетно и т.н. Не ми стана ясно само с тези суми над 2000 има ли нещо особено заради прага? Ако се сумират 12-те месеца по двата договора средно брутно излизат по-малко от 2000, но тези 5-6 месеца единично разглеждани са над тази стойност? Как се процедира в тези случаи? И трябва ли да подавам накрая на годината някакви документи за изравняване на данъците?

Благодаря предварително  newsm51

# 592
Много благодаря,за отговора,въпреки обърканите въпроси,а дали можете да ми кажете колко време мога да съм на борсата   какви пари ще вземам?
Ако не бъркам е една година за 12 месеца трудов стаж...

# 593
  • София
Здравейте,имам следния въпрос:Кога ми изтича майчинството,при навършване на 2 годинки на детето,или 2 години откакто съм излязла в отпуска по майчинство(45 дни преди термин)?                              

# 594
До навършване 2 години на детето.

# 595
  • Пловдив
Много благодаря,за отговора,въпреки обърканите въпроси,а дали можете да ми кажете колко време мога да съм на борсата   какви пари ще вземам?

ако напуснеш сама-тогава ще взимаш 4 м по 120 лв
ако те съкратят,според стажа ти-колко ти е общия стаж през живота ти

# 596

ти ще напуснеш сама,нали така-тогава ще взимаш 4 м по 120 лв

А по взаимно съгласие? 

# 597
  • Пловдив
А по взаимно съгласие?  

4 м по 120 лв

Писе ,за месеците с доход над 2000 лв ще ти смятат 2000 лв.това е идеята на макс осиг доход

elly83 ,автоватично би трябвало да стане.ако се подава нещо специално колежките ще се включат

# 598
Ще ме съкратят и имам 12 години стаж(това е целия и е непрекъснат)

# 599
  • Пловдив
Ще ме съкратят и имам 12 години стаж(това е целия и е непрекъснат)

9 месеца обезщетение,като се изчислява според осиг доход последните 9 м и не може да е повече от 12 лв на ден

Общи условия

Активация на акаунт