Майчинството счетоводно - 29

• 44 344
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
lanasvet ,връщането ти на работа няма да ти намали обезщетението.Нито болничния докрая,нито взимането на болнични тук-там

# 631
Благодаря!

# 632
Здравейте момичета-пак се обращам към вас.На кратко за да не обяснявам пак всичко-имам вече 9 месеца стаж,но не сам на работа(водя се обаче на работа) и сама се осигурявам .Въпроса ми е ако излезна сега в болничен-от маи месец до 45 дена преди термина си т.е . 20 октомври-тези месеци в болничният нали ще  се водят (почти 6 месеца) като стаж и при положение че до сега имам 6 месеца на 400лв,един месец си пуснах неплатен и един на 360 това по добрият вариант ли е за мен да изляза в болничен до края? или да продалжа да пла6там до 20 октомври?(6 по 167 лв)?Тоест някои запознат ли е после евентуално колко маичинство бих взимала,ако сега изляза в болничен до края на бременноста? и ако не изляза...?Мисълта ми е да не плащам тези вноски,а само здравна да плащам ако има такъв вариант ,но все пак трябва да знам колко бих вземала и в двата случая.Сърдечно ще съм благодарна,ако някой ми обясни

# 633
  • Пловдив
Bebkata ,базата ти е октомври 09-септември10.Трябва да дадеш инфо за месеците от октомври досега какво се е случвало.Работиш от декември-4 м на 400,1 на 360 и 1 неплатена,таак ли?кои месеци са ти на 400 точно?а октомври и ноември безработна ли си била

# 634
Elfita
юли на 4 часа бях и затова на минималната(не го споменах него)
август-400
септември -400
октомври   -400                                       2009
ноември    -400
декември  -400
януари     -400                                         2010
февруари--на 400
март-неплатен
април-360

# 635
  • Пловдив
Bebkata ,кофти че последните два месеца си била на неплатен и на 360 лв,защото те ще ти влязат в базата за изчислението на болничния за общо заболяване и така ще намалят и бъдещето ти обезщетение
ако си вземеш болничен до края,обезщетението ще е  270 лв
ако работиш до края /на 400 лв/,320 лв
ако работиш до края /на 360 лв/,300 лв

Здравейте момичета-пак се обращам към вас.На кратко за да не обяснявам пак всичко-имам вече 9 месеца стаж,но не сам на работа(водя се обаче на работа) и сама се осигурявам .Въпроса ми е ако излезна сега в болничен-от маи месец до 45 дена преди термина си т.е . 20 октомври-тези месеци в болничният нали ще  се водят (почти 6 месеца) като стаж-да,разбира се,че ще се водят стаж  и при положение че до сега имам 6 месеца на 400лв,един месец си пуснах неплатен и един на 360 това по добрият вариант ли е за мен да изляза в болничен до края?-по-добре ще е от гледна точка на това,че ще плащаш само 20,16 лв  на месец или да продалжа да пла6там до 20 октомври?(6 по 167 лв)?-ако решиш,да се осигуряваш докрая си пусни неплатен от 1 октомври,защото октомври така или иначе не ти влиза в базата Тоест някои запознат ли е после евентуално колко маичинство бих взимала,ако сега изляза в болничен до края на бременноста? и ако не изляза...?Мисълта ми е да не плащам тези вноски,а само здравна да плащам ако има такъв вариант-да,има такъв вариант ,но все пак трябва да знам колко бих вземала и в двата случая.Сърдечно ще съм благодарна,ако някой ми обясни

# 636
Elfita Благодаря,на лични ти писах още нещо Simple Smile

# 637
Здравейте, момичета! Моля за вашия съвет по следния въпрос. От 18/4/2010 съм в нова фирма. Все още ми се изплащат по 120лв, тъй като дъщеря ми навършва 2 години юли месец. Какво е необходимо да направя - да уведомя НОИ за промяна в данните, или това прави и работодателят... Не ми е много ясна процедурата.

# 638
  • София-Младост
Здравейте, момичета! Моля за вашия съвет по следния въпрос. От 18/4/2010 съм в нова фирма. Все още ми се изплащат по 120лв, тъй като дъщеря ми навършва 2 години юли месец. Какво е необходимо да направя - да уведомя НОИ за промяна в данните, или това прави и работодателят... Не ми е много ясна процедурата.
Мисля, че подаваш прил.12 и отново прил.4 за 1/2 обезщетение. За първата нека и другите момичета кажат, защото не съм сигурна.

# 639
  • В полите на Пирин планина
Мисля, че подаваш прил.12 и отново прил.4 за 1/2 обезщетение. За първата нека и другите момичета кажат, защото не съм сигурна.

Трябвало е в 3-дневен срок от прекратяване на предходния трудов договор да подаде Приложение 12  за промяна на обстоятелствата и при новия работодател да се подаде наново Приложение 4.

# 640
Здравейте момичета! Знам,че сигурно въпроса ми е задаван хиляди пъти, но не мога изобщо да се ориентирам, за да стигна сама до отговора. С две думи - бременна съм и ме осигуряват на 700 лв. от около две години без прекъсване. Термина ми е през ноември. Представа нямам какво майчинство ще получавам  ooooh! Ако някой може да ми отговори, ще съм благодарна!   bouquet

# 641
Здравейте момичета! Знам,че сигурно въпроса ми е задаван хиляди пъти, но не мога изобщо да се ориентирам, за да стигна сама до отговора. С две думи - бременна съм и ме осигуряват на 700 лв. от около две години без прекъсване. Термина ми е през ноември. Представа нямам какво майчинство ще получавам  ooooh! Ако някой може да ми отговори, ще съм благодарна!   bouquet

Около 550-560 лева средно.

# 642
Размерът(брой дни) на платения отпуск за годините на майчинство същият ли е като платения отпуск при реално работена година?

# 643
Размерът(брой дни) на платения отпуск за годините на майчинство същият ли е като платения отпуск при реално работена година?

Да,минимум 20 работни дни.

# 644

Да,минимум 20 работни дни.

Махат ли се някакви дни, защото досега за година съм имала около 30 , а днес като се обадих да ми кажат колко имам са 8-10 дни по-малко за година...

Общи условия

Активация на акаунт