може ли ябълка на 4 мсеца

• 1 352
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте, мили мами.
Всички ме увикват, че трабвало да започна със сокчетата, а мен ме е страх, че до пради месец имахме колики и да не започне ада отначало. Ние сме на 4 месеца и 10 дни и вчера за първи път дадох 2 лъжички ябълка, понесе я много добре нямахме проблеми със стомаха.Въпроса ми е рано ли ни е още или може вече да си даваме сокче.
Благодаря Ви предварително

# 1
Не се съобразявай с другите, а с детето. Според мен ви е рано за нещо, различно от мляко. Изчакай още месец, преди да захранваш. Моето мнение е, че сокчето се дава на по-късен етап от захранването. По-добре започни с пюре или каша. И меото дете имаше ужасни колики - захраних го но 5 м. и половина с пюре от тиква. Сега е на 8 м. и още не съм давала сок, а и не мисля скоро да му давам.

# 2
  • Пловдив
Аз сок дадох около годинката.Мисля, че спокойно можеш да изчакаш месец  и тогава да започваш захранването.

# 3
Ве4е има много информация относно вредата от даването на сок преди захранването.най-общо казано няма никаква хранителна стойност,а само дразни стомах4ето и на по-късен етап се появяват проблемите!Не слушай родата какво ти говори Flutter,захранването сега дале4 не е това,което е било по тяхно време.Из4акай поне още месец преди да запо4неш с пюретата,а сока е мнооого по-натам.... Peace

# 4
  • софия
Не се съобразявай с никого! NaughtyДействай,както смяташ за правилно.
Нашата педиатърка още от втория месец ми обясняваше,че трябва да започна
да давам сокове на сина ми.Първо,че не я послушах и второ,все още не давам сок,
въпреки,че е на 10 месеца.

# 5
  • Пловдив
Първата храна различна от кърма, която дадох на детето си беше на 6,5 месеца (с изключение на няколко лъжички пюре от круша заради акото).Сок още не съм дала и мисля да го дам след месец или два.Не виждам смисъл да избързваш и сама решаваш кое, кога и по колко ще даваш на ТВОЕТО дете.Ти си майката ти решаваш!

# 6
  • Варна
Абе лошо няма, ама защо да си докарваш допълнително трудности.
Аз с дъщеря си бях така, захранена по старата схема - сокчета, мокчета, пюренца, плюене, ядове. То детето неще, ама не - трябва да му се дава, сякаш няма цял живот после всичко друго да яде освен кърма.
Със сина си бяхме по съвсем друга схема, по-мързеливо от това да му бутнеш гърдата в уста - здраве му кажи  Peace Няма цедене на сокчета, миене на бутилки, ядове защо не иска и още по-малко проблеми с коремчето, които както разбирам като нас не са ви отминали откъм колики. Друг е въпроса, че той и сега толкова много търси да яде, сякаш на въжето го държим, поне да му личеше  ooooh!
Така, че и моя съвет е - не слушай много какво ти казват другите, кърми си детенцето и му се радвай. Другото няма да избяга  Peace

# 7
Да може, но защо е необходимо?
И аз на първото си дете дадох сок на 4м., плодово пюре на 5м., зеленчуково на 6м.
Сега с бебка мисля да изчакам още, като гледам добре си расте и само на кърма.
Ще дойде момент, в който ще се чудиш къде да скриеш сока, за да пие вода Simple Smile

# 8
Моят съвет-изчакай до 5-я месец. Повечето педиатри винаги са за раното захранване.Повярвай нищо няма да загубиш, ако поизчакаш малко и със соковете и със захранването. Peace

# 9
  • Видин
http://www.babycenter.com/0_the-five-worst-foods-for-babies_1032 … :3&pe=2UwNHlJ
Ако боравиш с английски ще ти е доста полезна тази статия.

# 10
  • София
То и кебапче също може, както прочетох в една съседна тема  Grinning В момента на детето ти не му е нужно пюре или сок от ябълка, рискуваш да върнеш коликите. Предлагам ти да захраниш след 5-6 месец със зърнени каши и зеленчуци, плодовете остави за след това  Peace

# 11
  • София
А ето ти и статия на български... Не е задължително да му стане нещо на детенцето, но защо пък насила да пробваме?!

# 12
Да, може ябълков сок и на такава възраст. Аз тогава дадох на дъщеря ми. Нищо лошо не и стана, нито пък нещо позитивно. Само моето родителско нетърпение беше удовлетворено. С второто си дете съм по-спокойна, практична и трезвомислеща - ще и дам сок към 7мия месец, след оризовата каша.

# 13
Не съм давала толкова рано PeaceЗахраних на 5 м. с морков, сурови полдове / ябълка / към 8-9м. Сок дадох сл. 1г. и 3м. Hug

# 14
Принципно можеш много неща...Въпросът е да се информираш за и против даването на сок на тази възраст и да направиш ТОГАВА избор...Без да се съобразяваш с "увикването" на роднини, познати и прочие многознайковци  Peace
До скоро не съм давала никакъв сок, сега от време на време и правя фрешове...Предпочитам да гризе пресни плодове  Peace

Общи условия

Активация на акаунт