може ли ябълка на 4 мсеца

• 1 352
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Здравей, xaxavellka!
Хубаво е, че споделяш с нас тревогите и страховете си - всяка майка иска да даде най - доброто на детето си и да взима най - правилните според нея решения. Повечето от нас са имали многократни сблъсъци с близки и роднини относно храненето и отглеждането на децата. Но отговорността и решенията са твои - от поста ти виждам, че си наясно с последствията от даване на сок в тази ранна възраст.
За да си спокойна, че страшните колики няма да се върнат, отложи даването на сок за по - късен етап от захранването, когато стомахчето на бебето вече ще е свикнало да обработва различни от млякото храни - около 9-12 м., когато вече не може да бъде за сметка на кърмата или другата храна, а е полезно допълнение към тях. Дори и тогава обаче се препоръчва соковете да се дават разредени.
Успех с преборването на роднините  Wink и пиши как вървят нещата  Simple Smile

# 16
Аз лично сок дадох, и то за опитване едва наскоро. Да е опитал 1-2 пъти. Мисля, че има достатъчно други неща, които можеш да даваш на бебето, ако си решила да захраниш вече Peace.

# 17
Аз направих такава грешка и се опитах да му дам на 4-я месец и след една седмица пиене /на сила/ по 10-20 мл така хубаво се запече...че 10 дена детето не можеши да се изходи.И оттогава си казах - край и до сега не съм му давала никакви сокове, не мисля и да му давам скоро

# 18
  • Stuck in a moment
На мен педиатърката ми каза - "Ами като е навършила 40 дни може да почнеш сокчета" - аз каза "Добре" - и НЕ почнах.
Просто една голяма част от докторите не следят какви са новостите при храненето на децата и че най-добре е детето да се кърми до 6-ти месец, а после да се захранва.

Общи условия

Активация на акаунт