Цял месец вече сме в родени МАРТЕНИЧКИ2010,бели и засмени (2)

• 24 032
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте и от нас с Дара!

Слън4о стискам много палци за твоя татко! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Марисса вчера съм пропуснала да ти честитя рождения ден! Всичко хубаво ти пожелавам, много здаве и щастие!  bouquet

Mama Da и на теб стискам палци да се спре с тия запушвания вече! fingerscrossed

mama Iv ох ужасно звучи това. което рзказваш! Дано мънинката бързо да се оправя! Hug

Bona fides браво за чистите резултати! При положение, че детето си яде добре по 100 мл, защо ти е да го отбиваш? Явно просто организма му качва по-бавно... Бих те посъветвала да не го лишаваш от майчиното мляко... Hug

Дара се усмихва съзнателно вече около 3 седмици. Като и говорим, на играчките или като се наяде и е доволна - усмихва се и гука - лалала...

# 721
Ени, как пиеш зелевото семе? Каква е схемата? Аз само това не съм пробвала, чая на Хип не ми действа, а го пия всеки ден. Житото - нем ога да преценя, абе общо взето няма вариант да се удавим в мляко  Mr. Green Бирена мая също не съм пила, но вижте бира... безалкохолна, алкохолна... Thinking Повече от 100 много рядко успявам да изцедя...само сутрин около 200 мл., което го разделям за 2 пъти. Нощно време давам АМ, колкото и да не ми се иска.
ще се радвам, ако някой сподели още някаква рецепта за кърма защото положението при мен хич не е розово   Praynig Hug Praynig Hug
Не разбрах какво се е случило с на Слънчо баща й, но искрено се надявам да се оправи, стискам палци, Светле, горе главата мила  Praynig  bouquet Peace
Мама Ив  Hug Hug Hug
Марисса - честит рожден ден и от мен на патерици, мила, жива и здрава   bouquet
А ние утре ще правим питка и ще ходим на църква на чиста молитва. Дано малката е спокойна и не плаче..  Praynig Praynig Praynig
Сега ви оставям, че трябва да се храним, поздрави и целувки за всички и лека вечер !!!

# 722
  • София
slun4o,  Hug Hug Hug съжалявам за лошите резултати.

Оказвам се, че памперсите 4-ти размер са ароматизирани и Премиум кеър миришат, но по-слабо. Да му се не види тъпото ми обоняние.  Sad #-ти размер за до 7 кг, а Вики е около 6, съвсем си й е време да минава на 4-ти.
Вики се усмихва съзнателно от около 1 месец, основно на мен - като ме фокусира си разчеква устата в усмивка, също на някои дрънкалки и дори думи, смее се и когато й правя физиономии и й се плезя.

# 723
Здравейте мили мами, аз се загубих няколко дни, но нали съм си в Русе и не ми остава много време да сядам на компютъра. Излизаме всеки ден на разходки и вече крака не ми останаха. Тук е такова спокойствие, а не като лудницата в София.
Карамелче - аз тук в Русе давам на бузенцето ми изворна вода (преварена), защото нашата от чешмата е много варовита, но в София й давам чешмяна преварена.
Sunny0203 - на колко месеца е детенцето ти, че изпива по 120 мл. чайче? Моето мишле и 50 мл. не може да изпие на ден. НЕ иска. Лигави се на шишето и пие едва едва.
Красинка - както ти е казала мама "Щастлива съм" най-добре си извади ПИК от НОИ и ще си следиш лесно движенията на паричките, но и аз като неябях в болнични от 30 януари до 16 март, когато ми беше термина и вече си получих парите и то отдавна, дори ги похарчих. Сега в началото на май очаквам дори тези, които са за болничния ми, който се дава от АГ болницата - за 42 дни.
STELLEE - и аз съм в Русе. Голям кеф е тук. Много рано ще правите кръщене, но нищо - времето е хубаво. На Басарбовския манастир е много хубаво. Добър избор.

Мамиии, как сменяте памперсите на бебоците навън? Мен ме е страх. От какво да ме пита човек, не знам.

# 724
Ени, как пиеш зелевото семе? Каква е схемата? Аз само това не съм пробвала, чая на Хип не ми действа, а го пия всеки ден. Житото - нем ога да преценя, абе общо взето няма вариант да се удавим в мляко  Mr. Green Бирена мая също не съм пила, но вижте бира... безалкохолна, алкохолна... Thinking Повече от 100 много рядко успявам да изцедя...само сутрин около 200 мл., което го разделям за 2 пъти. Нощно време давам АМ, колкото и да не ми се иска.
ще се радвам, ако някой сподели още някаква рецепта за кърма защото положението при мен хич не е розово   Praynig Hug Praynig Hug

bobita_25 не знам дали само се цедиш или се и кърмите, но нали знаеш, че бебче смуче много повече от колкото ти можеш да изцедиш, с която и да е помпа. Няма ли вариант да я кърмиш нощно време? Аз съм изпуснала и не разбрах защо от шише се храните? Не наддава ли бебка добре?

# 725
Моля спешно за съвет Бу, Смин или Елсе или друг от ЛЛЛ. Имам запушване на гърдата от сутринта, много болезнено. Изцеждам с помпа, напарвам се и кърмя от нея, , пих 3 бр. лецитин. Сега имам температура 37.6 Опасявам се, че ще се вдигне до сутринта, че много ме тресе. Педиатърката каза Парацетамол и утре при дежурен лекар в трета градска. Да кърмя ли, да искам ли антибиотик?

# 726
Моля спешно за съвет Бу, Смин или Елсе или друг от ЛЛЛ. Имам запушване на гърдата от сутринта, много болезнено. Изцеждам с помпа, напарвам се и кърмя от нея, , пих 3 бр. лецитин. Сега имам температура 37.6 Опасявам се, че ще се вдигне до сутринта, че много ме тресе. Педиатърката каза Парацетамол и утре при дежурен лекар в трета градска. Да кърмя ли, да искам ли антибиотик?

Mama Da, преди да почнеш да цедиш би могла да направиш топъл компрес на гърдата 2 минути преди изцеждане. След затоплянето с леки кръгообразни поглаждащи движения от основата на гърдата към зърното би могла да масажираш гърдата. По този начин ще се улесни потичането на кърмата. Поставя бебето да суче от засегнатата гърда или се изцежда. След това можеш  да сложиш студен компрес за облекчаване на гърдата. Много майки използват вместо студен компрес - зелевото листо. Прилага се като на студен лист от прясно зеле се изрязва твърдата част, начуква се леко и се увива гърдата без ареолата и зърното. Направеният по този начин компрес се сменя когато повехне листото. В повечето случаи продължителната употреба води до спиране на кърмата за това е по-добре да се внимава.

С лецитини при запушвания се вземат 3-4 капсули от 1000 мг или 1200 мг на ден докато изчезне проблема, след което постепенно се намалява. Предозирането с лецитин е трудно - при над 40-50 капсули дневно, които човек трудно ще изпие погрешка, (но и ниска доза при някои майки действа разхлабващо като страничен ефект).

Да те попитам дали на самото зърно има бяла точка?

Надявам се скоро ситуацията да се подобри и да почустваш облекчение  Peace

# 727
Mama Da , при коя педиатърка сте?
Ние днес бяхме цял ден навън, че чак Дани изкара почти 5 часа без ядене веднъж да не повярваш какъвто е гладник Joy Joy Joy, ние утре сме на сватба пак и той пак ще е на бабин дол  Simple Smile

# 728
Елсе, благодаря за отговора. Правя го това, но нагрявам с топла плоска бутилка вода часове и после ще кърмя (на два часа ли през нощта или на три може) и после зеле. Да пия ли Парацетамол, температурата ми се покачи на 38 градуса на подмишницата към гърдата, на др. е 37
Тасти, при док Иванова сме в трета градска.

# 729
Елсе, благодаря за отговора. Правя го това, но нагрявам с топла плоска бутилка вода часове и после ще кърмя (на два часа ли през нощта или на три може) и после зеле. Да пия ли Парацетамол, температурата ми се покачи на 38 градуса на подмишницата към гърдата, на др. е 37
Тасти, при док Иванова сме в трета градска.

Mama Da, според Thomas W. Hale Medications and Mother's Milk: A Manual of L … дена през 2008 г. парацетамолът е съвместим с кърменето. Рисковият му клас е L1: Safest. Ако лекарите преценят , че е необходим прием на антибиотик говори с тях да бъде съвместим с кърменето - има такива.

Може да е подходящо да не загряваш толкова продължително време кърмата. Загряването отпуска каналите и ги разширява - така се улеснява потичането. Мислиш ли, че би могла да загрееш 2 минути преди изцеждане?

# 730
Else, а какво означава ако има бяла точка на зърното при запушване?

# 731
Else, а какво означава ако има бяла точка на зърното при запушване?

Tink, ако има бяла точка и симптоми на запушване, най-вероятно става въпрос за запушена пора на зърното. От там не може да изтича мляко и по този начин се предизвиква запушване на канала. Обикновено след отпушването й ситуацията се подобрява.

# 732
Else благодаря, ще имам предвид ако ми се случи! Peace

# 733
Елсе пак благодаря. нямам бяла точка имала съм на др. гърда като гнойна или от мляко колкото карфичка и е изчезвала. сега напарвам с памперс. Мислех, че колкото по-дълго, толкова по-добре, защо само две мин., стигат ли в дълбочина да се напаря и да се разширят каналите?
Тинк, ти що не спиш, бе душа, аз съм ясна.

# 734
Здравейте и от мен. Аз съм за малко  и отивам да лягам че вече едва стоя на краката си.
Ние сме добре, по цял ден сме ангажирани и сме често на разходки. Малкия Ради спи най-добре като е в количката и навън, а като е наспан му е кеф да яде по много. И съответно като е наспан и нахранен е супер доволен и спокоен. Няма нерви, няма рев. Затова си се разхождаме.

Carmen сега видях въпроса ти , извинявай че ще ти отговоря с такова закъснение, но по-добре късно отколкото никога. Та, това че не виждаш нищо не значи че няма навътре. И точно това навътре е проблема. Като сложиш физиологичен разтвор това навътре се размеква и е по-лесно да излезне или да отиде към гърлото. Аз лично слагам физиологичен разтвор преди да почна да го обличам след баня и като го облеча почиствам носа с памучни фитилчета. Така оставам физиологичния пазтвор на подейства, а с памучно фитилче неможеш на нараниш носа по никакъв начин. Памучното фитилче го правя като малко памук , с мокри пръсти го навивам в една посока докато стане на нещо като пръчица. Като почиствам с фитилчето, леко с въртелино движение го вкарвам в нослето и така издърпвам сополчето което е навътре. Няма да ти обясняват какви "чудеса" му вадих от носа. Но вече се пооправиха нещата. Откакто промивам по-често с физиологичен разтвор. Понякога само слагам физ.разтвор без да чистя с фитили. Но вечер задължително с фитилчета. Е ,вярно е, реве детенцето, ама после си спи чудно.

Надявам се да съм обяснила ясно нещата

Общи условия

Активация на акаунт