До кога с обувк иза прохождане...

• 2 834
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте,ние сме на 11 месеца.От месец насам ходим с помощ с обувки за прохождане на КК,въпроса ми е колко време след прохождането трябва да носим такива обувки? newsm78

# 1
  • Mars Hotel
Точно при прохождане най-добре е детето да ходи максимално много босо.
Иначе, за навън, поне няколко  месеца, предполагам.

# 2
Няма срок.
Обувката трябва да е с еластично ходило, защитена висока и твърда пета, т.е. форт. Добре е да обхваща глезена.
Да няма анатомична стелка, т.е. стелката трябва да бъде равна, без възглавничка.
Щом буйките поомалеят, а това повярвай ми може да се случи още утре, купи обувчици или маратонки.
Предпочитай да са от естествен материал.

П.П. Босо е най-добре, но е неприложимо за навън.
У дома нека да е босо, чорапите със силиконова стъпка са идеални като решение.

# 3
Дъщеря ми ги носи до последния номер, които имаше и и ставаше, от обувките с връзки за прохождане на КК. Много съм доволна от тях.

# 4
Прегледай тази статия, може да ти е от полза:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=918

# 5
малкия ще ес такива обувки
баткото не е бил

# 6
...

И аз така смятах, докато онзи ден не говорих с д-р Драганов. Каза, че ходенето босо вкъщи само щяло да попречи и навреди. В същото време каза, че навън ако можело само босо да ходи Crazy . Не успях да разбера каква е разликата, честно казано. Дали нещо не се доразбрахме с него, не знам Tired

# 7
Аз ги ползвах докато му станаха малки и след това започнах да му взимам "обикновени".

# 8
И двете ми деца проходиха боси у дома и логично с обувки навън.
Голямата носи до третата си година обвуки с висок форт, който обхваща глезена.
За мен при нестабилните детски крака това е особено важно.
Когато водихме малката на ортопед, получихме съветът, че това е особено важно за по-пълните деца.

# 9
До 2-3 г. съм гледала обувката да е с хубав твърд форт и ортопедична стелка. Задължително да е кожена или от памучен плат. Ако по някаква причина се наложи да купя обувки от изкуствена материя, задължително слагам кожена стелка вътре.

# 10
Дъщеря ми ходеше боса из къщи.
А обувки за прохождане, дори не съм виждала. Тук няма такова нещо.
Купувала съм и малки, удобни обувчици и това е .
Ортопед никога не сме посещавали.

# 11
Митко проходи бос вкъщи, а навън, понеже беше лято, ходеше с едни джапанки, като ластичето минаваше между палеца и показалеца. Бяха много меки и все едно стъпваше бос. Като обуеше обувка с твърда подметка, се пребиваше като куче. Първите "твърди" обувки бяха на Geox и с тях нямаше проблем. Към година му ги взехме.

# 12
...

И аз така смятах, докато онзи ден не говорих с д-р Драганов. Каза, че ходенето босо вкъщи само щяло да попречи и навреди. В същото време каза, че навън ако можело само босо да ходи Crazy . Не успях да разбера каква е разликата, честно казано. Дали нещо не се доразбрахме с него, не знам Tired

Д-ра е имал предвид, че навън има много неравности (песъчинки, камъчета, неравен релеф....), а това е полезно за стъпалото и глезена на детето. Докато в къщи е равно - или е паркет, или плочки, килим, мокет.

А по споделено от други мнения.  newsm78 Учудвам, че се купуват бебешки ортопедични обувки, за деца, които нямат проблеми. Ортопедични стелки се ползват, когато трябва да се коригира проблем с ходилото и се предписват от лекар, а за прохождащи деца се ползват прегъващи се подметки с твърд и стабилен форт.

# 13
Ха, на мен пък точно Драганов ми каза, че децата трябва да прохождат задължително боси, и у дома било кощунство да се обуват обувки.

Beberson, КиК, Капчица и т.н. и т.н. произвеждат само такива обувки. А и доста ортопеди ги препоръчват.

# 14
Никога не съм ползвала такива обувки.. Супер неудобни и непрактични са ми..
Вкъщи ходеше бос, и все още.. Навън - с най-обикновени обувки или маратонки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт