Ежедневно гримиране, лакиране и фризиране на 5-годишно момиче

• 33 395
  • 273
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Цитат на: Китана
Цитат на: margo** в Четвъртък, 15 Април 2010, 09:46
Засега дъщеря ми няма такива желания.Дори когато е била лакирана/3-4 пъти/ е било по моя инициатива. Ако имаше обаче не бих одобрила.По някакъв повод да,но да и стане ежедневие не.

Странна работа...Значи когато ти искаш да е лакирана-може,но когато тя иска-не?

Кое му е странното?Нали съм написала че няма такива желания,т.е.те НЕ Е искала!

# 31
Да де,засега няма такива желания,но ако има(ше),не би одобрила.Кое не се разбира?

# 32
  • Бургас
Не бих одобрила прическите и гримовете.Лакирането не ми се вижда проблемно,стига да не е всекидневно сменяне на цвета,рисуване и т.н. Crazy
Нещо неясно?

# 33
Да,има нещо неясно.
Засега дъщеря ми няма такива желания.Дори когато е била лакирана/3-4 пъти/ е било по моя инициатива. BlushАко имаше обаче не бих одобрила.По някакъв повод да,но да и стане ежедневие не.
Значи дъщеря ти няма засега такива желания ,но ако имаше ,не би ги одобрила,въпреки,че ти сега,по своя инициатива,я лакираш. Преведох собствения ти пост.

# 34
  • Бургас
Мисля,че обясних достатъчно.Вече повтаряш едно и също.Поста ми няма нужда от превод/твоя/.

# 35
Повтарям едно и също ,защото изглежда не можеш да разбереш въпроса.Както и да е,аз разбрах какво каза.

# 36
  • София
Франческа,децата ни са на една и съща възраст.
Никога не съм и правила прическа с преса.То не че имам вкъщи Laughing.Никога не съм и слагала червило,освен гланц за напукани устни при нужда.Един път я лакира вуйна и с мое съгласие.
Не толерирам подобни инициативи в малката.Обяснила съм и ,че когато стане достатъчно голяма,ще може да се гримира и лакира.Засега го прави само с детски грим върху куклите си.
Имам доста момиченца на тази възраст в обкръжанието си и наистина много от тях с одобрението на родителите си ходят постоянно налакирани.И често с червило и сенки .Не ми харесва.

Опитай се да и обясниш,че косата и сега лесно може да се развали от тази преса,знам ли...Мими например знае от мен,че гримовете върху детска кожа може да предизмикат появата на пъпчици и да се налага после да ги лекуваме със специални лекарства.

# 37
макар че имам момиче от 2 месеца само, моето мнение е различно
да, бих й позволила, защото ще й омръзне
да, в момичетата трябва да се изгради навик или не знам как там се нарича за ежедневен добър външен вид
аз съжалявам, че у мен е нямало кой да го направи
докато свекърва ми е го е постигнала перфектно при зълва ми без да й е фикс идея
това нещо се възпитава
разбира се, всичко е умерено
да, бих й правила косата на преса и страхотни прически всеки ден, не задължително на преса, за да види, че не е нещо свръхестествено и сама ще разбере, че страхотните прически се правят по повод, а така ежедневно манджата се пресолява
нещо от типа на деликатес всеки ден и накрая чак да ти се прияде боб

мисля, че излишно драматизирате
но това си е мое мнение

# 38
  • София
Каспър, мисля, че точно като твоето мнение имаме почти всички. Поне моето се припокрива с твоето. Децата трябва да имат навици да се грижат за себе си, но ВСЕКИДНЕВНО гримиране и преса на 6...?

# 39
Само не разбрах .....добрия външен вид означава само преси за коса,лакове и гримове,така ли ?

# 40
О, дъщеря ми има много добър външен вид, хубава прическа, красиви дрехи, добре подържани нокти....без обаче за целта да се използват продукти на козметичната индустрия /изключвам шампоана и балсама разбира се  Grinning/
Честно си казвам, но като видя така напудрено момиченце и в проекция си я представям като...фолкаджийка, да не кажа и нещо друго, че определението не е за тук.

Ми к`во да лакирам на детските нокътчета с миниатурната им нокътна плочка?

Темата е провокирана от това, че дъщеря ми иска да ходи именно нагласена като възрастна/пораснала, а не че аз отказвам да й правя прически.  Peace

# 41
Темата е провокирана от това, че дъщеря ми иска да ходи именно нагласена като възрастна/пораснала, а не че аз отказвам да й правя прически.  Peace
Ми просто не му е времето на 5, въпреки че всички сме минали през желанието да сме вече възрастни със съответните свободи Simple Smile

Сетих се, че наскоро мойта мома си беше "сложила червило", използвайки черното от водните си боички Laughing Gothic look-а го беше докарала много добре.  ooooh!

# 42
Майка съм на момче и май не съм за тук, но ми е чудно друго - това някакви специални детски гримове ли са, или ползват от вашите? Все пак детската кожа е с по-различни характеристики, и допускам (тоест, само предполагам!), че ежедневната употреба по-скоро би била неблагоприятна, отколкото полезна. Говоря само за чисто здравния аспект на темата, естетическия не коментирам, там всеки си има собствени виждания за нещата.  
Аз поне си мисля, че ако имах дъщеря, бих и позволила да използва само доказано безвредни и еко-продукти, а те, както знаем, са доста по-скъпи от обикновените.
Та - не ви ли е страх от алергии, обриви, запушване на порите, нарушаване на баланса на pH и хидратация?

# 43
каква дехитратация - детските гланцове са като течни бонбони
няма детски фон дьо тен, че да запуши кожата
виж пресата според мен гори и изтощава детската коса, така че е тъпо ежедневното използване

за мен по темата опира до въпроса на самочувствието
винаги е имало и ще има такива момиченца, които се опитват и често успяват да налагат код и мода в даден клас, компания и тн т
по-важно е да възпитаме децата си да са самоуверени и да се чувстват добре със своята индивидуалност и да са далеч от стадото
това е трудно и се започва още преди прохождането според мен
плюс че е важен и личния пример

# 44
Редно ли е това да се превръща в част от живота му в тази още мммм крехка възраст?

Нямам момиченце, но - твърдо не  Naughty Освен това в самата детска градина, както и училище, това трябва да е абсолютно недопустимо!
За мен е отвратителна гледка момиченце с червило, лакирани ноктенца, обички, рокличка, дантели, токчета и кацнало на пейката в парка с нацупена муцунка и гледа отвисоко как обикновените деичца си играят  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт