Ежедневно гримиране, лакиране и фризиране на 5-годишно момиче

• 33 363
  • 273
  •   1
Отговори
# 45
За първи път се сблъсках с това желание тази година, и то беше правокирано от детската градина. Дъщеря ми започна да си мята косата и да казва, че е красива. После започна да иска ластици и фиби и да ходи с тях в детската. Там има момиченца, които се носят доста наконтени - от дрехите, до прическата. Нямам нищо против това, но ми стана неприятно, когато детето гледайки една картинка на "принцеса" изтърси, че тя самата не е красива, защото няма рокля и фиби, като принцесата. Насажда й се един модел, който е широко приет и ни залива отвсякъде - че красивите жени са с хубави дрехи, прически, грим и прочее. Наистина ще е трудно да се отдели от "стадото" и да запази самочувствие и да се харесва такава каквато е, без да разчита на горните неща.

# 46
каква дехитратация - детските гланцове са като течни бонбони
няма детски фон дьо тен, че да запуши кожата
виж пресата според мен гори и изтощава детската коса, така че е тъпо ежедневното използване

Ми не знам, нали затова питам  Hug
За мен "гримиране" е нещо различно от гланц за устни, явно наистина не съм за тази тема  Embarassed Няма да се намесвам повече.

# 47
  • Има много детски смях.
Точно в неделя в Билла едно дете, отговарящо на описанието дадено от Блонди направо ме стресна. "Направено", префърцунено със сенки, вафли и червило, беше на 6- 7 сигурно някъде.

# 48
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Майка съм на двама младежи, но ако имах девойка, определено бих била против. Мисля, че са прекалено малки за това.

# 49
каква дехитратация - детските гланцове са като течни бонбони
няма детски фон дьо тен, че да запуши кожата
виж пресата според мен гори и изтощава детската коса, така че е тъпо ежедневното използване

Ми не знам, нали затова питам  Hug
За мен "гримиране" е нещо различно от гланц за устни, явно наистина не съм за тази тема  Embarassed Няма да се намесвам повече.
Така де, аз мисля, че съвсем ясно си беше питането ти - да, аз се притеснявам. Старая се да купувам качествена козметика, но по принцип не подкрепям мацотенето... А пък детска козметика - тип чантичка с розово електрик досега не съм купувала. Аз вероятно ще удържа, дори и да иска мойта дребна, но си мисля, че все ще се намери някой, който да подари подобно нещо.

# 50
  • до една звездичка
Има, обаче резон в това, което пита Birds flu.
Спомням си един репортаж (около нова година, мисля беше излъчен), в който се казваше, че именно тези детски гримове - сещате се, чантичка със сенки, червилца, гланцове и пр. никой никога не изследва, а много от тях били токсични и, съответно, опасни.

Ето за подобни боклуци ставаше дума:

# 51
ами затова казвам, че родителите сме за това да формираме вкус и дадем алтернатива
защото ако едно петгодишно момиченце в детската градина ни се опъне какво ни чака в тинейджърството?
там положението вече е страшно

вярвам, че вкус се възпитава
и в шноличките и фибичките няма нищо лошо
моето бебе е на 2 месеца, обаче има 10 ленти за глава, въпреки никаквато коса, които си отиват за всеки тоалет
не я обличам като бебе, а като малко човече
ходи с обувки и те са в цвят с лентата
ще гледам да я направя самоуверена, като батко й примерно
дали ще успея е друг въпрос

# 52
FIND_Nemo беше дал линк към фишките,със снимки на момиченца така намацотени,че ми стана чак жал.Възможно ли е някой да ми помогне да намеря снимките,защото аз нещо не мога да ги открия...

# 53
Има, обаче резон в това, което пита Birds flu.
Спомням си един репортаж (около нова година, мисля беше излъчен), в който се казваше, че именно тези детски гримове - сещате се, чантичка със сенки, червилца, гланцове и пр. никой никога не изследва, а много от тях били токсични и, съответно, опасни.

Ето за подобни боклуци ставаше дума:

те са само  за игра
не вярвам здравомислещ човек да си остави такова нещо на детето за повече от 15 мин

# 54
А защо изобщо се купуват тези неща?За какво са?Сухи тренировки?

# 55
  • до една звездичка
те са само  за игра
не вярвам здравомислещ човек да си остави такова нещо на детето за повече от 15 мин
Аз пък не само вярвам, ами съм и виждала.
Пък и как би си играло едно дете с такъв тип играчка?  newsm78
Кого би гримирало, куклата си ли?

# 56
Китана, и аз тях търся.

Каспър, мисля че, правиш разлика между добре облечено дете с прическа и такова с неестествени за годините му вид и маниери.
Ами ясно е, че се купуват момиченцето да се гримира с тях.  Grinning
От едно такова експериментче с гримове за 10-на лв., дадох нас 200 за капки за очи и кортикостероиди за лице на тригодишно дете.
Тогава бях се обърнала и към КЗП.
Та по този повод предпочитам да се гримира с моите гримове, които са качествени и маркови, отколкото с тези т.нар. детски гримове.

П.С. Моето бебе също няма нито една бебешка дреха. Даже първите й дрехи бяха в кафяво, сиво, тъмно синьо, черно...

# 57
А защо изобщо се купуват тези неща?За какво са?Сухи тренировки?
нещо такова
по същата причина, по която им се купуват фалшиви лаптопи, ютии, перални, кухни
децата обичат да имират възрастните
в 90% от случаите собствената си майка
така че ако поиска цигарка и запалка играчка детето, майката да спре да пуши пред него е логиката

# 58
Все още няма такива желания дъщеря ми. Два-три пъти се е случвало, докато аз се гримирам, да иска да й сложа от моите сенки или руж.
Мацвала съм й по една четчица съвсем леко и незабележимо, но нея това я е удовлетворявало.
Ежедневно гримиране и лакиране на толкова малки деца, според мен е неуместно. Като е чисто и спретнато едно дете, то винаги изглежда добре. Какво повече от това да го разкрасяваме? А и изцапано, и рошаво да е след игра навън, едва ли ще ми направи особено впечатление.
За специални поводи може и да се позволи безцветен гланц на устните и ноктите,но само ако тя има желание.

# 59
Слава богу, че имам син, тоя вид терзания и дилеми биха ми дошли нанагорно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт