Ежедневно гримиране, лакиране и фризиране на 5-годишно момиче

• 33 361
  • 273
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Аз пък познавам жена, която води 1.5 годишната си дъщеря на фризьор да й правят сешоар  ooooh!
Та каква прическа правят на толкова малко дете newsm78 На тази възраст децата са си бебчовци, за кви прически със сешоар става въпрос..

# 16
  • София
Чак пък ежедневно...
По едно време имаше мания за гримове - мина и.
По едно време я лакирах за да не си гризе ноктите - и това мина.
Купих и гланц през зимата - сега не го поглежда.
Прическата е вързана на опашка.

# 17
Една от водещите днес новини тук:

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/8620535.stm

Всеки родител има свое вътрешно чувство кое е редно и кое не е. Ясно, че в днешно време е много трудно да се отстояват някои принципи, които в близкото минало изобщо не се и дискутираха. Спирам да пиша по темата, понеже имам син и освен залитания по парфюмите на баща си, като че ли няма други претенции.

# 18
Категорично не бих позволила.Бих говорила с нея ,бих обяснила подробно защо съм против .Но не бих направила никакъв компромис с това.

Познавам (трудно казано,срещаме се на площадката ) момиче на 2 години,което редовно е с лак на ноктите.

# 19
Струва ми се много рано за такива приготовления, особено пък ежедневни...
Аз дори и сега не се гримирам всеки ден, а пък прическите ми се свеждат до 3-4 вида завързване на косата. Не ползвам маша, нито преса. Лакирам се, но пък мойта мома не проявява интерес, тя не дава да й среша и косата де - с големи уговорки слагам фиби или вързвам опашки. Но с лакирането ще трябва да се заема, може би сега през лятото, защото си гризе ноктите, ще пробвам с тези лакове, дето са специално за целта. Всъщност лакирането не ми се струва чак толкова странно, защото тези лакове с разни звездички и други подобни неща според мен ще отиват само на дете... Е, може би не точно на 5 г.

# 20
Децата гледат и подражават. Това е простата истина.
Аз не мога да си представя да съм ежедневно гримирана, лакирана и фризирана. Съответно не очаквам дъщеря ми, че ще иска подобно нещо. За сега се интересува само от гердани  Laughing
Ако иска нещо подобно - смятам да й обясня, че грим, лак и прическа могат само да загрозят малко момиче, а не обратното. Та нали с тези средства ние всъщност се стремим да се подмладим, защо да правим с децата обратното???

# 21
Мисля, че е нормално момиченцата между 3 и 6 г. да са свръхсуетни. Моята дъщеря също беше непрекъснато омазана с някакви гримове, лакове, все искаше да е с рокля, а роклята да е нова и "принцеска". Угаждах й, изобщо нищо не съм й забранявала нищо - нито да се кипри, нито да се рисува. Ходеше на детска поне с 10 гривни и 5 гердана окичена.
И изведнъж загуби всякакъв интерес към мацотене и гиздене. През зимата й бях купила един безцветен гланц за устни, за да не й изпръхват. Дори него не ползваше, а трябваше да я подсещам.
Явно такъв период има, но го изживяват.

# 22
......
Обаче и разбрах от къде у нея тези мераци- в групата й има момиченце, което всеки ден така се появява на ДГ.
....
Ясно е, че всяко момиченце иска да прилича на голяма жена, носи токчетата на мама и слага червило, но на игра.
Редно ли е това да се превръща в част от живота му в тази още мммм крехка възраст?

На изречението: "На ........ майка й дава" категорично заявявам, че аз, като нейна майка не разрешавам. Естествено след подробни обяснения защо не давам.
Вкъщи отвреме навреме се лакират и гримират с детски принадлежности. На 2-3 месеца веднъж позволявам да им направят преса на косата. И двете са с прави коси и в момента са на вълна да искат да са с къдрави коси.

# 23
На 2-3 месеца веднъж позволявам да им направят преса на косата. И двете са с прави коси и в момента са на вълна да искат да са с къдрави коси.

Преса за коса не позволявам да се ползва. Само това им липсва на крехките детски косъмчета. Къдравост постигам, като сплета косата на тънки плитки за през нощта, а на сутринта плитките се разплитат.

# 24
И аз мисля че е прекалено рано и некрасиво за толкова малко дете да се започва от сега.
Дъщеря ми е само на 2 и вече се впечатлява като ме наблюдава сутрин пред огледалото и ме имитира (то е като игра  Laughing), но аз спокойно й обеснявам, че като порасне ще прави така, сега е мъничка.  Simple Smile

# 25
  • до една звездичка
Бих се опитала да и обясня, че най-важното в тази възраст е да е чиста, ноктите - изрязани, вместно лакирани, а косите - прибрани, вместо фризирани.
Всичко останало е излишно.  Peace

# 26
  • Има много детски смях.
Абсолютно и твърдо съм против тези неща.

И аз.

Не разрешавам и не допускам подобни гаври. По едно време искаше да се лакира- беше на около 3- 3 и нещо. Категорично отказах. Мина й.

"Прическите" са опашки, плитки и т.н. Има ужасно много ластици и фиби, там въображението й се развихря с пълна сила.

# 27
Ох, и аз навремето отбивах атаките!Обяснявах на дълго, че ще й окапе косата, а ноктите й ще се начупят.Лакирах я за събота и неделя вечер триехме лака и киснехме в зехтин ноктите.
Обаче всичко на този свят се връща WhistlingНа турнирите по спортни танци е с тонове лак на косата и брокат.Гримирана, маникюр и т.н.Добре, че това е няколко пъти в годината Peace

# 28
  • Бургас
Засега дъщеря ми няма такива желания.Дори когато е била лакирана/3-4 пъти/ е било по моя инициатива. BlushАко имаше обаче не бих одобрила.По някакъв повод да,но да и стане ежедневие не.

# 29
Засега дъщеря ми няма такива желания.Дори когато е била лакирана/3-4 пъти/ е било по моя инициатива. BlushАко имаше обаче не бих одобрила.По някакъв повод да,но да и стане ежедневие не.
Странна работа...Значи когато ти искаш да е лакирана-може,но когато тя иска-не?

Общи условия

Активация на акаунт