Ежедневно гримиране, лакиране и фризиране на 5-годишно момиче

• 33 408
  • 273
  •   1
Отговори
# 90
макар че съм виждала лично момченце , изрусено на кичури и с обичка на ухото.

Ох, и аз  #Crazy в нашия парк (София), беше с дълги, руси къдрици (това хубаво), две обички и цялото облечено в розово, включително и сандалките му  Shocked Слава Богу, не беше с поличка и сутиен.  Rolling Eyes Майка ми, понеже е цапната в устата, не се стърпя и попита майка му (седяхме трите на една пейка) защо така се гаври с детето и тя отвърна - да бъдело различно Tired

# 91
макар че съм виждала лично момченце , изрусено на кичури и с обичка на ухото.

Ох, и аз  #Crazy в нашия парк (София), беше с дълги, руси къдрици (това хубаво), две обички и цялото облечено в розово, включително и сандалките му  Shocked Слава Богу, не беше с поличка и сутиен.  Rolling Eyes Майка ми, понеже е цапната в устата, не се стърпя и попита майка му (седяхме трите на една пейка) защо така се гаври с детето и тя отвърна - да бъдело различно Tired

Joy То не е за смях,ама.. Laughing

# 92
  • София
Ох,Блонди,пък аз първо прочетох,че за момиченце говориш-цялото облечено в розово,с дълга руса коса и две обички.И чета,че според майка ти се гаврели с това момИченце.И си викам-лелее,ми то това да не е била мойта Мими,тя изглежда точно така Laughing,и на мен ми идва в повечко розовото,но чак пък гавра. LaughingА то ставало дума за момченце.
И в нашата забавачка едно от момченцата е с обичка на едното ухо,на пет годинки е.

# 93
А това с обиците не го разбирам....По същата логика мога да надупча ушите на детето с пиърсинги като моите...Каква е разликата?

# 94
По отношение на лаковете не бързайте да съдите. Дъщеря ми е на 5 годинки и в последната половин година често е с лак или лепенки на ноктите. Причината за това е гризане на нокти. Откакто започна, опитвах различни начини да прекратя този навик (имам близо до себе си ужасен пример с една красива 35-годишна жена с ужасяващо изгризани нокти, практически до края). Никакви обяснения и наказания не доведоха до резултат (децата не го правят съзнателно). Но накрая с красивите лакове и лепенки проработи! Наистина, от 2 месеца изобщо не е гризала нокти! Така че лакирането може да е по "медицински" причини  Grinning

# 95
Не съм руса,но понякога ...Наистина не разбирам.
Как лака помага за решаване на проблема с гризането?

# 96
Това "лечение" приложиха и на племеничката ми: "Хайде виж какви хубави нокти имам аз, леля ти, подържани, лакирани...Искаш ли и ти такива? Като искаш, няма да си гризеш ноктите!"
Надявам се да бях ясна.  Hug

# 97
Това "лечение" приложиха и на племеничката ми: "Хайде виж какви хубави нокти имам аз, леля ти, подържани, лакирани...Искаш ли и ти такива? Като искаш, няма да си гризеш ноктите!"
Надявам се да бях ясна.  Hug
Да,достатъчно ясно. Peace
Хубаво,но ...това само с лак ли може да се постигне?И този лак трябва ли да е задължително цветен?Може да се сложи някакъв заздравител за нокти,да се направи цял "маникюр" Wink (намиг) с пиличка,хавлиени кърпи,топене на ноктите в топла вода с лимон....Дали няма да има същия ефект?Като дойде до нас,това ще пробвам първо.

# 98
Гризането на ноктите е ужасен, постоянен и труден за преодоляване начин, като смукането на палеца.
Тези, които са се преборили с него са големи щастливци и могат да се гордеят със себе си.
Едно лято между първи и втори клас пламенничката ми ходи лакирана с ярък лак, нарисувана, със сравнително дълги нокти.
Изпадна в истерия, когато счупи един.  Mr. Green Но преодоля изгризването им до кръв.
Наистина има случаи, при които целта оправдава средствата.  Peace

# 99
Не съм прочела всички мнения, но отговарям по същество на Франческа.

На мен ми забраняваха категорично всякакви  подобни неща до ученическа възраст, в резултат тайно се гримирах с... моливи за рисуване, и изобщо правих какви ли не неща, за да имам вид на гримирана.  Crazy Сега се радвам, че нямам поне трайни и видими поражения.  Laughing Затова, когато дъщеря ми прояви интерес, започнах спокойно да й обяснявам и предлагам какво може и какво не на тази възраст, в ДГ, в парка, на рожден ден, през ваканцията и т.н. Организирахме си уикенди, в които се гримирахме и разкрасявахме една - друга, но разбира се с подходящи неща, които да не й вредят и главно, за да види, че всъщност прекаленото е смешно и грозно.
Когато започна училище, през есента и разбра, че не може под никаква форма вече да се лакира, гримира и пр., го прие съвсем естествено и зряло. Няма никакво желание или "страдание" по тези неща. Надявам се наистина да го е надраснала и да проявява вкус и умереност и занапред.
Това е, което мога да споделя по темата. Peace

# 100
Гризането на ноктите е ужасен, постоянен и труден за преодоляване начин, като смукането на палеца.
Тези, които са се преборили с него са големи щастливци и могат да се гордеят със себе си.
Едно лято между първи и втори клас пламенничката ми ходи лакирана с ярък лак, нарисувана, със сравнително дълги нокти.
Изпадна в истерия, когато счупи един.  Mr. Green Но преодоля изгризването им до кръв.
Наистина има случаи, при които целта оправдава средствата.  Peace
Разбирам.Ще стигнем и ние до този момент,да сме живи и здрави. Peace
А от друга страна...нали не се опитвате да кажете,че всички лакирани момиченца и онова от нашата площадка ,дето нямаше и две години,са ги лакирали "по медицински причини"? Laughing

# 101
Лично аз ни най-малко не намеквам подобно нещо.

# 102
пълната забрана можеби няма да доведе до никъде, можеби някакво ограничение е добър вариант, поне така както ти си го решила. Ежедневно гримиране, лакиране и фризиране на дете ми изглежда странно, но обикновено момиченцата и момченцата копират модела от мама и татко. Сигурно майката на това момиченце държи да го прави със себеси и оттам върху детето. Разни хора, разни идеали...

# 103
  • Bristol
Редно ли е това да се превръща в част от живота му в тази още мммм крехка възраст?
А ти имаш ли време сутрин да й направиш всичко това?! А тя сама може ли?!
През седмицата толкова ни е натоварено, че малката няма време да се усети за лакове и червила, камо ли преси или пяна за коса в нашия случай. Иначе си има детски лак, течно червило и парфюмче, както и един спрей, в който имаше балсам за коса, сега е пълен с вода  Laughing Сеща се за тях, когато се задържим по-дълго време в къщи и й доскучае или ако се приготвяме да ходим на парти и започнем да слагаме по-официални дрехи. Гледа, че аз се глася и клепотя и тя така и се върти пред огледалото. Прави си всичко самичка, мен не ме занимава. Не виждам нищо нередно в това  Peace

# 104
Хаха, аз време нямам за нищо, но явно има родители, които имат, щом децата им ходят така на ДГ.

Общи условия

Активация на акаунт