Ежедневно гримиране, лакиране и фризиране на 5-годишно момиче

• 33 435
  • 273
  •   1
Отговори
# 120
Против такива екставагантности съм...,но някой беше подарил на малката/беше 4-5 годишна/ някакви детски гримове и понеже не можах да я убедя,че не е красиво да се маца на нейната възраст я оставих да се маже и тя се правеше като палячо...и в първия възможен случай/бяха и излезли някакви пъпчици/и казах,че това е от нещата с който се цапа...тя на момента реши сама да се откаже от този''лукс''.Единствено и позволявам да се лакира,но това се случва рядко,защото винаги ме кара да и рисувам нещо,а аз не винаги имам нерви да се пинкам над нейните ноктенца.

# 121
  • загубено
Скоро видях в магазин за  детско бельо ,бикини за момиченце тип стринг ooooh!

Мда, а на плажа дечица на 3-4-5 години по прашки направо ме отвращават...

Тарталета,кажи ми че се шегуваш.
Не съм видяла дечица на плажа така,но ако наистина има майки които
го позволяват,....хм нямам какво да кажа.
До възпитание опира всичко.

Е, просто си има неща, които не може и това е.
Грим, преса, цигари, ракия...и т.н.

Няма пълно щастие:)
Подкрепям,не може и точка Peace

# 122
  • София
Има такива бански. Аз по спешност трябваше да купувам бански на моята дъщеря. За възраст... може би към 3годишна. Влязох в един детски магазин в нашият квартал. Оранжеви бански прашки бяха единствения избор. Че и панделка имаха на дупето. Да го е облякла 1 или 2 пъти.
Сега като цяло предпочита целите бански, заради плуването, на което ходи. На морето, това лято, си хареса бански от две части, долната половина е гащички с поличка.

А за онези прословути оранжеви прашки... може би не бяха чак толкова грозни, но не й бяха удобни.

# 123
Има такива бански. Аз по спешност трябваше да купувам бански на моята дъщеря. За възраст... може би към 3годишна. Влязох в един детски магазин в нашият квартал. Оранжеви бански прашки бяха единствения избор. Че и панделка имаха на дупето. Да го е облякла 1 или 2 пъти.
Сега като цяло предпочита целите бански, заради плуването, на което ходи. На морето, това лято, си хареса бански от две части, долната половина е гащички с поличка.

А за онези прословути оранжеви прашки... може би не бяха чак толкова грозни, но не й бяха удобни.
Три годишно по прашки-страшна гледка ще да е било.И викаш,друг избор нямаше...

# 124
За мен по-добрият избор за тригодишно дете е никакъв бански пред такъв с прашки. По темата - ежедневно "пресиране", термични обработки и пр. намеси не мога да възприема за  жена, пък какво остава за петгодишно момиче.

# 125
Имаше момент, в който и дъщеря ми искаше да слага от моето червило, да се лакира и да се гримира. Аз лично, освен червило, други гримове не ползвам, не съм аз примерът й на подражание.
Доста пъти си говорих с нея на тема гримиране, има подобрение - желанието й да се гримира и лакира драстично намаля.
Лак съм й слагала само веднъж на малкото пръстче, гримовете които получи като подарък бързо "изчезнаха". Но как се справих с проблема, освен говоренето, заедно купихме един безцветен гланц за устни и един телесен цвят, един детски дезодорант - тях тя прилежно си прибра с уговорката, че няма да ги ползва всеки ден.

# 126
 Shocked Rolling Eyes ooooh!
Лак на малкото пръстче, детска козметика - може. Прекалено третиране на косата не одобрявам  Naughty Клоунски вид - тоже  Naughty

# 127
Всяка година ходим на море с приятелско семейство.
Имат момиченце на възрастта на Катрин.
От едногодишно се мотка по плажа с бански.
Едва възмутена бабка директно каза на майката, че отглеждала бъдеща к...а.
 Tired

# 128
Категорично не одобрявам грим и прически на малки деца.Умишлено не насочвам вниманието на моите деца към каквито и да било суетни прояви,защото не искам да се превърнат в празноглави накипрени кукли.

# 129
  • загубено
Всяка година ходим на море с приятелско семейство.
Имат момиченце на възрастта на Катрин.
От едногодишно се мотка по плажа с бански.
Едва възмутена бабка директно каза на майката, че отглеждала бъдеща к...а.
 Tired

Предполагам банският е бил от въпросните,затова бабата е реагирала,не много тактично де.

Те с такъв тип бански с монокини при това(защо ли изобщо слагат нещо?),
има жени които изглеждат направо смешно.
Веят "прелести" пред изумените погледи на хората.

Аз да попитам нещо,моля авторката да ме извини.
Ако смята ,че не е за тук ще редактирам Peace

Става въпрос за златните накити по децата.
Направи ми впечатление ,че има деца на по 2-3 години със синджири,гривни......изключвам дискретни дет обици.
Струва ли ви се нормално?
На мене не.

# 130
Авторката  не само ще те извини, но и ще те подкрепи.
Накити било то златни, сребърни и пр. за малко дете ми се струват проява на лош вкус.
В кварталната градинка има един 11-месечен младеж с ланец и гривна. А ланецът е гордо изваден над якенцето, да се вижда отдалече.

# 131

Става въпрос за златните накити по децата.
Направи ми впечатление ,че има деца на по 2-3 години със синджири,гривни......изключвам дискретни дет обици.
Струва ли ви се нормално?
На мене не.
На мен не,че ме си се струва толкова ненормално ,но не бих сложила на моето дете златни накити .Едно,че може да ги изгуби/повреди ,второ,че могат да й ги откраднат ,и трето,че не намирам смисъл в това...

# 132
По повод детските прашките се сетих за едно дете, с което дъщеря ми често играе в парка. Родителите му са със супер висок стандарт /доколкото знам/, детето ходи на някаква полудневна градина и следобед и през уикенда го оставят на баба му и дядо му. Много сладко детенце, което винаги е облечено по последна мода. Страхотни дрехи наистина! Някои от тоалетите му с удоволствие бих носила и аз. Проблемът е, че момиченцето така се носи и в парка, където играем. Понякога ми става мъчно, защото често дрешките му не позволяват да беснее и да тича на воля. Вталените дънкови сака, ластични бермуди са супер подходящи за рожден ден или кафе в МОЛ-а с мама, но в парка пречат на играта. Често хапето стои отстрани и гледа как малките хали беснеят. Не знам дали е щастливо така, но отстрани е тъжна картинка. Не ги познавам, за да съдя дали момиченцето държи да бъде обличано така винаги  и навсякъде, или пък майка му е чалната на тема перфектен външен вид, но си мисля, че всичко трябва да е с мярка. Факт е, че вместо да играе с децата често  стои на пейката преметнало крачета по мадамски маниер или си тика кротко някакъв скутер.  Не мога да си представя да затворя дъщеря си във вталени пристегнати дрехи, пък макар и ултрамодерни. Да не говорим пък да я пусна така на място, където се тича скача и се играе в пясъка.  Все едно дух в бутилка. Слава богу детето не ходи гримирано, но пък знам ли! Thinking За накити също не ми е правило впечатление, ако има - то това със сигурност е нещо малко, нежно и много скъпо. Не искам да съм крайна, но всеки път като го видя оставам с усещането, че някой му краде детството.

# 133
Не искам да съм крайна, но всеки път като го видя оставам с усещането, че някой му краде детството.
Koлко точно казано... Confused

# 134
  • София
Не одобрявам е меко казано.
Грим, червило, преси, мреси, прашки  Twisted Evil УжасТ!

И всичко това допълнено с изпълнението на любимата чалга в предаване от сорта на "Кой е по-по най" ме карат отсега да си купя пушка за бъдещата снаха  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт