Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 7

• 61 053
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Мацки, пак влизам с едно въпросче, седмица и нещо ми се гадеше по цял ден, днес обаче нямам гадене.Дали е нормално гаденето да се появява и изчезва с дни?

# 106
  • София
Възможно е. При мен в начална бременност имаше само сутрешно гадене. Премина към 2рия месец. Може би към 7ма г.с.

# 107
Аз съм бременна в 6 г.с. и днес за първи път от бременността не ми се гадеше (но беше само сутринта),след това пак се върна старото състояние.Надявам се че скоро това  гадене ще отмине.Не вярвам че това ,че ти се гади е признак че всичко е наред.При първата ми бременност ми се гадеше само от някои миризми до 3ти месец.

# 108
Здравейте,
преди 5 дни рзбрах, че съм бременна...имам няколко въпроса относно това в коя седмица съм,кога трябва да ида на лекар и точно какъв преглед ютрябва да ми направят(най-вече дали ще ме бъркат Sad ) Съжалявам, ако въпросите ми ви изглеждат глупави, но мн се притеснявам- защото ми е за първи път.
Благодаря предварително!!!

последния ми цикъл беше на 21.03

# 109
  • Варна
Здравейте,
преди 5 дни рзбрах, че съм бременна...имам няколко въпроса относно това в коя седмица съм,кога трябва да ида на лекар и точно какъв преглед ютрябва да ми направят(най-вече дали ще ме бъркат Sad ) Съжалявам, ако въпросите ми ви изглеждат глупави, но мн се притеснявам- защото ми е за първи път.

Честито!
Ето тук може да изчислиш в коя седмица си. - http://www.bg-mamma.com/pages/calculator/
Най-добре е веднага да отидеш на лекар за да установят бременността. В ранни седмици обикновено това става с вагинален ехограф, не знам дали това имаш предвид "бъркане".
лекарят ще прецени дали има нужда от други изследвания за момента - микробиология, цитонамазка, които преполагат пак вагинален преглед. Peace

# 110
  • в Кошера
Здравейте,

Първо честито!

Доколкото виждам от посочената дата, имаш седмица и 1-2 дни закъснение (при цикъл 28 дни).
Можеш да отидеш веднага, но може и да изчакаш да станат 2 седмици.
Прегледът е задължително с вагинална ехография, защото плодното сакче е свръх малко, за да се види чрез абдоминален достъп.

Успех!

# 111
Благодаря, ви много за експресните отговори :*

# 112
....Прегледът е задължително с вагинална ехография....

Е чак пък задължително Crazy. Не е. Зависи от лекаря, от апаратите, с които разполага, от стила му на работа ако щеш.

poli_toni, приготви се за вагинален преглед, пък може и да ти се размине Crazy. Не е страшно или срамно. Лекарят със сигурност е гледал, гледал....

# 113
polin a благодаря за успокоението, знам че няма нищо срамно в това, просто моите притеснения относно този преглед са, че съм чувала че е опасно........ за бебето.Моля се да нямам проблеми и да имам спокойна бременност,  а накрая   baby_neutral

# 114
  • София
poli_toni, аз за установяване на бременността ходих при частна гинеколожка.
Тя ми предложи да избера вида на прегледа, т.е. с вагинален или коремен ехограф. Аз предпочетох коремният. Бебето беше достатъчно голямо и се видя.
В по-ранна седмица може да се види с вагинален.

# 115
anmary  ти в кой ден от закъснението си беше, когато отиде?????

# 116
  • София
За ден не помня Simple Smile На 1вият преглед съм била към 7ма или 8ма г.с.

# 117
значи ще изчакам още 10 дни и тогава ще отида....да мине малко време още Wink

# 118
  • София
Аз отидох по-късно, защото трябваше да чакам за свободен час Simple Smile
За ЗК съм се регистрирала по-късно даже.

# 119
polin a благодаря за успокоението, знам че няма нищо срамно в това, просто моите притеснения относно този преглед са, че съм чувала че е опасно........ за бебето.Моля се да нямам проблеми и да имам спокойна бременност,  а накрая   baby_neutral

ами не знам колко е опасно, мен са ме гледали на вагинален ехограф от началото на бременността до сега 5 пъти. никакъв проблем. но толкова рано, с 1-2 дни закъснение не съм сигурна че ще се види през коремен, то сакчето е толкова мъничко. според мен изчакай още седмица, освен ако не се появи нещо спешно. на мен така ми се случи че прокървих преди да отида на лекар и отидох по спешност и тогава ми установиха бременността. то в този ранен етап не се знае дали ще се задържи сакчето, дори лекаря като го видя ми каза че това било "бъдещата бременност".
аз съм повече противник на цитонамазката по време на бременност, защото все пак се взима материал от шийката на матката и често се случва леко прокървяване след това, дори и като не си бременна. но ако не си си правила повече от година, лекарят сигурно ще иска да ти направи. но ако си си правила, по-добре я откажи.
успех и леко бременеене  Hug

Общи условия

Активация на акаунт