Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 7

• 60 946
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, много ви благодаря за отговорите , ще опитам всичко HugПроблемът при мен е , че почти не пия вода, става ми още по-зле, дори когато много ми се гади вземам едно легенче  и плюя Embarassed
За изследванията, не знаех, че в бг са само два пъти, мислех си ,че са поне във всеки триместар.Когато бях бременна с малката, ми вземаха кръв абсолютно всеки месец, поне по 4ри епруветчици, а на първото изследване 7 Shocked

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 20:00 от mari:)

# 91
Здравейте, аз искам да попитам нещо за витамините за бременни. Досега си мислех, че има смисъл да се пият само в началото на бременността, а гинеколожката ми ги предписа като каза, че сега в края е най - важно. Аз съм в 32 семица. Вие кога сте пили витамини и какви са ако можете да споделите? Аз съм пила Витарал , Центрум, а сега  ми изписаха  Пренатал, които не мога да намеря никъде.
И още един въпрос - какво сте ползвали при запек- сега за първи път имам проблеми и нямам представа. Мога ли да взимам ленено семе?

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 22:32 от fre

# 92
По ЗК при първо посещение се взима кръв за установяване на кръвна група, кръв за ПКК и урина. Влагалищен секрет, цитонамазка. После (така помня, а и това на мен ми правиха) ПКК и урина в 5-и, 7-и, 9-ти, като в 9-ти взимат пак влагалищна проба. Това по касата иначе може и повече да са ако се наложи.

Аз в началото пих фолиева и витамин Е, като витамин Е го спрях в 4-ти месец, а фолиевата киселина я пих до края. Все си мисля, че е хубаво да се пият ако има основание за това, а и така са ми казвали. Освен това не се усвояват както витамините от плодове и зеленчуци примерно. При една добре балансирана диета не виждам много смисъл в пиенето на добавки, но пък знам ли, лекарят ти явно е имал нещо в предвид. Леки и безпроблемни бременности и на двете ви.

# 93
Здравейте , бременна съм в 10 г. с и хемоглобина ми е 114, аз мисля , че ми е малко нисък, но гинекологът ми ми казва, че бил нормален.Какъв беше вашия хемоглобин в началото на бременността и пиехте ли нещо.

# 94
В началото на бремеността беше към 120, после падна на 103, а накрая на 100.Когато беше 103, гинеколожката ми даде да пия витамини Пренатал, после малтрофер фол, с фолиева киселина и витанимите, а лекаря при който раждах смени малтофера с тотема.От него ден преди плановото секцио, пак бях с хемоглобин 120.

# 95
  • FRANCE
Здравейте. Бременна съм в 23 г.с. От няколко дни беба я усещам доста слабо, а преди това беше доста активна. Дали има повод за притеснение? Благодаря ви

# 96
Здравей!
Хемоглобинът ми винаги е бил в границите. Дори в самото начало на бременността, (дори не съм знаела, че съм била бременна), 10 дни след забременяването ми беше 160. Дори малко се усъмних в достоверността на резултатите. newsm78 
Гинеколожката ми ми каза, че за бременни е нормално до 110. Падне ли под тази граница, трябва да се приемат съответните препарати.
Нищо не ти пречи, дори и без направление да си го следиш с периодични изследвания в някоя лаборатория.
Успешна и лека бременност ти желая  Hug

# 97
Мерси момичета  Simple Smile

# 98
Помня че когато забременях хемоглобина ми беше 125 , точно преди да родя около 100 и нещо а след като родих 90 и нещо . През бременноста пих по едно време витамини и малтофер .
Мисля че ако си се чувстваш добре няма какво да го мислиш толкова хемоглобина . Изследванията ще покажат ако трябва да взимаш някакви добавки.

# 99
  Първите изследвания ми бяха в 7г.с., когато се и записах на ЖК. В 20г.с. пак ми пуснаха кръв и урина.
  madame, и аз имам дни, в които по- силно усещам бебока и други, в които е по- слабо, но доктори ми казват, е било нормално. Ако искаш, все пак говори с гинекологът ти.
  За запека- повее супики, киви, тиква, ябълки.

# 100
Щом като още в 10 седмица е толкова нисък, ще се наложи по-нататък да пиеш нещо. Затова е добре да си го следиш редовно. При стойности 105-110 към 15 -16 г.с. започнах да пия Fe.

# 101
Здравейте момичета.Бременна съм в 10г.с. а от време на време ме боли кръста при движение/по принцип си имам проблеми с кръста/ та въпросът ми е дали мога да се мажа с някакви пастички от рода на диклак или нещо друго.мерси

# 102
Моят беше 123 в 10 г.с. като се регистрирах в ЖК. 100 беше в на третото изследване в 7-и месец. От тогава започнах да пия железен препарат до раждането. За два месеца от 100, стана на 120 и с толкова влязох в операционната. Може би на следващите изследвания ако пак покаже тенденция към понижаване вече ще ти зпишат нещо.

# 103
  • в Кошера
Здравейте момичета.Бременна съм в 10г.с. а от време на време ме боли кръста при движение/по принцип си имам проблеми с кръста/ та въпросът ми е дали мога да се мажа с някакви пастички от рода на диклак или нещо друго.мерси

Прочети им листовките най-добре. За Фастум гел знам със сигурност, че не се препоръчва  Peace

# 104
  • София
Консултирайте се със следящият ви бременността гинеколог.
Диклак пих на таблетки след раждането. Краката ми отекоха ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт