Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 7

• 60 938
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Да, ще отида, просто исках да чуя случвало ли се е на някой друг.  Hug

# 76
.... исках да чуя случвало ли се е на някой друг.  Hug

Ооооо, разбира се. Но това не трябва да те успокоява или тревожи.

# 77
здравейте
вчера се свързах с лекарката та да не чакам до понеделник и тя ме успокои за примолута
каза че е със същия състав като друго лекарство (на коета аз естествено не запомних името) което се изписва за задържане и беше много учудена че са ме изплашили така
сега остава да изчакам още няколко дни за да отида на преглед и дано всичко се види
чудя се в Бургас къде да отида чета противоречиви мнения за всички доктори
д-р. петкова при която аз ходя не работи със здравната каса и няма видеозон добър специалист но без техника

# 78
Тя щом е добър специалист си вижда  и на не до там добра техника. И съвсем в реда на нещата си е за един и същи лекар да чуеш коренно различни мнения. Избираш си някой по ЗК и ако не може да се "сработите" и сменеш, че не е "читав" го сменяш. Успешна и лека бременност. Hug

# 79
Здравейте, момичета!
Интересува ме, запознати ли сте дали може да се боядисва косата по време на бременност?Безопасна ли е боята за коса?Нали все пак трябва да сме красиви и докато сме бременни Wink
Благодаря Ви!

# 80
  • София
Аз се изрусявах по време на бременността. Направете си предварителен тест в/у кожата с боята преди боядисване. Ако има реакция, която може да се е появила по време на бременността... ще смените боята с друга Simple Smile

# 81
Благодаря, AnMary, за бързия отговор Simple Smile

Ще опитам. Единствено се притеснявам да не би химията от самата боя да влиза в кръвта чрез кожата на главата и това да вреди на плода. Иначе моята коса си има нужда от боядисване по принцип (за съжаление генът на моя род е такъв) и затова не бих искала да ходя цяла бременност с небоядисана коса Blush

Поздрави!

# 82
  • София
Аз точно преди раждането не можах да се разкрася. Малкият бързаше Simple Smile И си ходих неугледна. Но пък това ми беше последната грижа.
Предполагам не третирате косата си всекидневно с боя. Мисля, че няма да има проблеми. Категорична не мога да бъда обаче по отношение на безопасността.

Можете да пробвате и с къна. Аз отдавна не съм използвала. Но като цяло са по-безвредни.

# 83
Безопасни ли са боите за коса по време на бременността?

Няма открити доказателства, че боите за коса предизвикват вродени аномалии, спонтанни аборти или други усложнения. Няма обаче и доказателства за противното.
Тъй като все още не знаем достатъчно, някои доктори препоръчват бременните жени да избягват боядисване на косата или поне да се ограничат, особено в първите три месеца от бременността.

Кичурите се смятат за по-безопасни, тъй като при тях контактът на боя със скалпа е по-малък. Оцветители на растителна основа като къната също се смятат за безвредни.

Ако решите сами да се боядисвате, сложете гумени или латексови ръкавици, за да ограничите достъпа на химикали през кожата и не оставяйте боята на главата повече от необходимото.

Този цитат е от тук

# 84
Благодаря за отговорите!  bouquet

Смятам да се въздържа от боядисване, поне засега, тъй като съм едва в първия месец на бременността Simple Smile По-натам, ако докторът ми потвърди, че няма опасност, мога и да се престраша:)

# 85
Здравейте момичета, искам да ви попитам как се справяхте с гаденето?При мен е през целият ден, само сутрин ми е добре.Отслабнах вече с 3-4кг.Знам , че всяк бременност е различна, но при вас колко продължи този период?
Благодаря ви за отговорите  bouquet

# 86
  • София
С дъщеря ми (1вата бременност) гадене и повръщане всяка сутрин, в продължение на 2м и малко. След тован икакви проблеми.
Със сина ми (2ра бременност) никакви проблеми с гадене и повръщане в начална бременност. Но затова пък след 6тия месец в пълна сила.

# 87
Здравейте мамчета,
моята бърза питанка е следната: до кога е нормално да минат първите изледавания след установяване на бремеността? 10 г.с. съм, а лекарката която избрах за наблюдаване на бременността, ми обясни да я посетя след Гергьов ден, когато евентуално ще ми назначи. Поразрових се и попаднах на следния линк http://www.biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm , където е уточнено че през първото тримесечие се правят по преценка на лекаря. Ама  я ми кажете вие от опит какво са показали първите ви излесдвания и дали колкото по-рано толкова по-добре?

Благодаря Simple Smile)

# 88
  При мен гаденето може да се каже, че също е през по-голямата част от деня, не е само сутрин или вечер. Отключва се без причина, но понякога някоя неприятна миризма също може да предизивка гадене.
  Това, което ми помага лично на мен, е студена газирана вода с лимонов вкус, нещо киселичко или соленко, също така от повечето плодове ми олеква значително. Можеш да опиташ и с дъвка или ментови бонбонки за смучене. При мен помага и мокра кърпичка със свеж аромат, която да поставя на носа си  Grinning
  Моят съвет е да се оставиш на своя организъм, той си знае най-добре от какво имаш нужда и когато ти се допие или дояде нещо, трябва да си го набавиш (или в най-добрия случай, да намериш някого, който да го набави за теб:)) hahaha

# 89
Здравейте мамчета,
моята бърза питанка е следната: до кога е нормално да минат първите изледавания след установяване на бремеността? 10 г.с. съм, а лекарката която избрах за наблюдаване на бременността, ми обясни да я посетя след Гергьов ден, когато евентуално ще ми назначи. Поразрових се и попаднах на следния линк http://www.biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm , където е уточнено че през първото тримесечие се правят по преценка на лекаря. Ама  я ми кажете вие от опит какво са показали първите ви излесдвания и дали колкото по-рано толкова по-добре?
Благодаря Simple Smile)

По принцип лекарите не бързат с изследванията, защото от ЗК ти се полагат май два пъти за цялата бременност. Аз си исках по-рано, но ми казаха да не бързам. Е имах ли и избор Crazy? Чак  в четвърти месец ми пуснаха. И после май към края беше newsm78. Не съм се и натискала де. Нямах проблеми и карах лека бременност.

За боядисването - едва ли е по-вредно от всичко останало около нас. Боядисвах се когато си трябваше. Не съм се оставяла.

Общи условия

Активация на акаунт