ФЕВРУАРЧЕТО расте и хубавее, а пък мама трябва за морето да слабее (5)

• 29 921
  • 743
  •   1
Отговори
# 75

Накрая ще му дам един сок от морков и няма да я информирам даже Thinking

Казах ти булка направо с крушите да започнеш и да не се ядосваш, но разреден сока с вода. Какво като сте склонни към алергия, досега алергични към круши и моркови не съм срещала. Кажи какво каза за пентаксима- ще го има ли или да се оправяме самосиндикално?

# 76
SUNNITA, тук се спряга nux vomica, потенция 5. Ако искаш, пробвай го, 3 пилули, разтворени в преварена вода, но не знам колко често се дават. Може и да даде резултат. То е хомеопатично, на Боарон.

Имай предвид също, че за кърмени бебета до 7, че и до 11, дни не са запек, счита се за нормален ритъм на изхождане.

Морковите по принцип запичат. Мисля, че по-напред бях пуснала няколко статии, защо не е добре да се захранва рано, и то със сокове.

Мерси Мяу!
Аз ги четох нещата тогава, ма за моркова не съм разбрала.
Оффффффф!

# 77

Накрая ще му дам един сок от морков и няма да я информирам даже Thinking

Казах ти булка направо с крушите да започнеш и да не се ядосваш, но разреден сока с вода. Какво като сте склонни към алергия, досега алергични към круши и моркови не съм срещала. Кажи какво каза за пентаксима- ще го има ли или да се оправяме самосиндикално?

Ми пита дали го имам и изпъшка като казах не!
Ма нямало го никъде и в петък другата седмица ще го мислим.Накрая ще го отложим ако го няма де. Не ми и предложи дифтеткока.
Я кажи колко сокче от круша да му перна първо? нали с вода 1към едно? Ама купено или да цедя.....?
Оххххх и аз съм една шматкааааа!Можеш и да не ми отговаряш Бръмче Embarassed

# 78
Може, ама като съм тук да ти отговоря. Иначе след малко отивам да взема онова торбестото долнище - свикна ми мозъка с тая идея, а и се наревах.

Ако намериш круши по-добре, изцеди, че не знам в готовите сокове какви консерванти има. Дай му една лъжичка (кафена) сок и даже да е разредена с малко преварена вода. И първия ден така между храненията по една лъжичка, втория по две и ти си знаеш нататък, да видим кви колики ще проима. Но да не вземеш да направиш като една моя приятелка - с голямата тя като чу че вече ядем кисело мляко и решила и тя на неговия да даде. И като го изтумбила с едно шише цяло, а на човека му харесало на вкус, и хоп вечерта в Пирогов да му сложат газова тръба.  Laughing Тя много се панирала, а аз се смях, щото голямата трагедия, да опърди отделението детето, ама така си е като майка му няма акъл.

# 79
Здравейте, сладки!

Да се запиша и аз в новата ни темичка с мотивиращо заглавие.  Wink Благодарско, Деси!   bouquet
Бубка спинка в количката в градината и аз използвам да драсна някой ред, че после като стане се храним и мама изчезва на танци да си подруса дебелото дупе.  Laughing
За диетите- аз не пазя никаква, опитвам се да не ям много тесто и сладко и да наблягам на салатките, но не винаги ми се получава. Надявам се танците да помогнат в мисията "Да смъкнем поне 10 излишни кила от себе си!". По принцип са 12-13, ама и на 10 ще съм ПРЕдоволна.  Grinning Бръмби, мноооого добре ти влизам в положението, мила. Аз бях 48кг преди да забременея, сега съм 60-61кг и абсолютно нищо не ми става. В гардероба ми залежават ужасно много дрехи, особено летни. Че аз лятото носЕХ само къси полички, панталонки и роклички, които е пълен абсурд да облека тази година, да не казвам ИЗОБЩО. Плаче ми се. Иде ми да си оскубя косите като се виждам каква бях, а каква станах.  smile3511 Айде, килата може и да ги посмъкна, ама с тия стрии оправия НЯМА. Е те това не знам как ще преживея! абе, ще ми се наложи явно...
Бубка от 2-3 дни суче доста по-спокойно, пу-пу! Иначе и тя обича да си лапа цялото юмруче вместо биберон. Вчера пък се изкахме сами за 2-ри път, което за нас си е цяло постижение. Да взема и аз да опитам тая Nux vomica ли?! newsm78
За носленцето на Алекса и аз пръскам спрейче, сополките се втечняват и излизат сами или аз ги изсмуквам с аспираторче Marimer. С обикновените помпички не ми се получава нещо. Бубка не се сърди като й пръскам от спрея, не киха, но пък хич не дава да й пипам или бъркам в нослето- златно й е.  Wink Joy
Ето и малко снимчици, да я видите каква е шушумига : http://fevruari2010.snimka.bg/baby/nashite-deca-na-2-meseca.482152.18260402 .

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 15:53 от Таньорчето

# 80
 Joy Joy Joy Shocked
УжасТ!То не е за смях!Горкия беб и горката му майка! А на отделението - жална им майка!

# 81
Кога успяхте 6стр. да изпишете.....после да не съм чула за ревящи деца  Crossing Arms

Съни,   bouquet за темата

Мики, к'ъв срам, бе....толкова ли страшна изглеждам; другия път да се обадиш Hug

Аз си признавам, че мойто дете е кротушан, ама не е случил с батко. Тъкмо си е заспал и онзи ми ти Гогошан нахлува като хала  #Cussing out

# 82
 Танче голям бонбон е Алекса Heart Eyes
Слънчезара и Сияна е така,дори с баща и се смяхме,че зъби ще и никнат.Постоянно юмруците в устата и едни лиги текат-чак до земята Grinning Пък биберон не ще и не ще-четвърти вид купих,е няма да стане.
Понякога не сте само вие,беболина откарва по цял ден без да затвори очи,аз заспивам,тя не ooooh!
Нашата педи вчера ме пита дали давам сок и аз да не влизам в пререкания казах,че давам Mr. Green Но после пък сериозно се замислих дали да не започна да и давам по-малко,чета че някои давате newsm78
Я кажете доволни ли сте от тези активни гимнастики,чудя се дали да вземем на беболина,че поне там ако поседява денем ще ми е от полза?

# 83
Я кажете доволни ли сте от тези активни гимнастики,чудя се дали да вземем на беболина,че поне там ако поседява денем ще ми е от полза?
И аз това се питам... newsm78

# 84
ПухчоHug !
И мен ме интересува мнението ви за активните гимнастики, че мисля от следващото майчинство да й купя на бебка.
За спането- ние сме от спящите бебоци. Като заспим в 21:30-22:00, та чак до 5-6 ч. сутринта.
Сокчета не давам още, пък и доки не е казала нищо. Аз може и изобщо да не давам, а да си караме само на кърма до 4-5 месец, ако даде Господ да имам, де.  Grinning

# 85
Велвче, стискам!  Praynig

Ники, що не направите антибиограма на носа, преди да му даваш илачи? Може и да не са коки - моки, си мисля аз, щом са бистри сополките. Знам, че не е хубаво да са друг цвят.

yoo-hoo
, пречи ли ти нещо да излезеш сега? Аз бях преди обяд с двете деца, ами готско си е. Голямата се направи на нищо подобно в локвите, забавно му е на детето да плува, нека се учи за лятото  hahaha

mii, гуш  Hug Дано се скрие и не се показва повече тази херния!

SUNNYTA, пробиотик пробвахте ли? Аз бих опитала всичко такова, преди да дам сок от квото и да било, че си се води захранване това, нищо, че е със сок.  ooooh!

Таньорче, тая работа със салатките, особено зелените, моята хич не я хареса, чудя се Али как не ти реагира?

За активните гимнастики, да се самоцитирам от миналата тема - май е много индивидуално, Бояна се кефеше на нашите, едната дори до година и нещо я ползваше. Сега като се замисля обаче - съжалявам, че дадох 200 кинта за двете, като можех употребявани за половин цена да ги взема, ама с второто ти идва акъла за някои неща. Нищо де, по - добре късно...  ooooh!

# 86
Таньорче, тая работа със салатките, особено зелените, моята хич не я хареса, чудя се Али как не ти реагира?
Ами, Шоки, де да знам, не е реагирала още. Аз наблягам на зелената салата и таратора, на доматите по магазините още вяра им нямам. На Преславка какво й стана от салатките? Да не й позеленя акото? Joy

# 87
  • София
За активните гимнастики да споделя. Моята е на фишър и да ви кажа, по се забавляваме на шезлонга, още е малък за активната гимнастика, но на комшийката детето е на 7м и страшно се забавлява Simple Smile моята им топка при кра4етата и голямо ритане пада, сега ще я потърся в нета  ето я http://www.toytownbg.com/uploads/products_pic/product_pic1_2928.jpg става и за деца до 3г  http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.2928.

Танче, много е красива госпожицата, да е жива и здрава Hug

мии дано се скрие хернията, кураж Hug

Аз също хапвам зелени салати и домати и кърмя през хранене, защото се цедя и нямам толкова кърма, та той си пръцка, но не реве, 4е го боли корем Simple Smile Ве4е слава богу нямаме колики, то и нямахме силни де, не се оплаквам, пу пу нали..

Забравих да кажа, 4е Мяу е права, ако са само на кърма може да акат веднъж на 7 дни, на комшийката детето е така и нищо му няма Simple Smile Ние нямаме запек и не мога да помогна.

А за физиологи4ния разтвор, понеже хърка понякога и аз му сложих един път няколко капки и на второто слагане като се задави, Милен отвори прозореца и той не диша и пяна му излезе на детето, щях да го уморя, а той през устата не може да диша, така се уплаших, 4е сега нищо не искам да слагам  Naughty

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 16:44 от Sashkova

# 88
  • Sofia
За си поръчах глицеринови свещички от Германия, защото каката ми беше със запек като беше бебе. Ако трябва да съм точна ... тя беше само на кърма и не акаше по 7-10 дни... в началото много се притеснявах, писах във форума и даже доста често я изхождах с термометър...докато един ден една майка не ме нахока във форума да съм отворела чужди сайтове и да съм чела, че това за кърмени бебета било нормално...и да съм дадяла на мен да ми бъркат с термометър в г..а... Аз мирнах и оставих Мими да видя колко дни няма да се изходи на 9 ден напълни памперса до плешката имаше ако.   При нас действаше и чайчето на Блевит Л ...т.к беше с алергия и сокчета не можех да и давам да пие.
За свещичките... четох, че ги има навсякъде в Германия, Гърция дори и в Турция само в България не се продават. Когато давах на Гого млякото Аптамил покрай историите ни с алергията ...се запече и се пробвах да му сложа свещичка... проблема е , че на мен ми се видя огромна и така и не успях да я сложа в дупето ...но малки парченца от нея успях да набутам и след 2-3 часа напълни памперса. Мога да услужа с 1-2 свещички...

# 89
  • София
Да споделя за консултацията и се връщам да ви дочета ако ме оставят чаветата.  Mr. Green
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 23 нови отговора.

Макс е наддал 1,300 и 4 см. за месец и сега е 6,400 и 59 см. Както каза педката, болестта очевидно не му се е отразила.  Laughing За тестисите каза да правим компрес с риванол една седмица и да очакваме бързо подобрение, ха дано.
За хъркащото носле решихме направо да изписва Бактробан, то е ясно че ще се изолират някакви коки и няма смисъл да пускаме секрет и да чакаме резултата 3-4 дни като през това време нещата могат пак да се усложнят.
За Пентаксима засега го отлагаме до другия месец.
Направих си една бърза сметка колко струва един сопол:
Коларгол + капки с адреналин -9лв.
Кутия вит. С - 10лв.
2 флакона Стеримар - 17лв.
АБ - 13 лв.
Бактробан - 21 лв.
Или цената на сопола е = 70лв. Mr. Green

Уф, така ме наваля дъжда, ужас. Добре, че децата бяха с дъждобрани, ама откъде толкова акъл и за себе си чадър да взема.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт