ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 68 035
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
...
Преводът е на Лемон Деси, не мой. Източникът е д-р Люк- един от най-известните съвременни хомеопати.

Кой е д-р Люк де Шепър?

Ето как трябва да се приемат лекарствата. Няколко статии на английски. Освен да платим на някой да ни ги преведе, не виждам как по-широк кръг хора ще разберат с какви шарлатани всъщност си имат работа. Трябва най-накрая истинската хомеопатия да победи.

Закон за подобията

Дози разтворени във вода

Потенция на хомеопатичното лекарство (колко силно?) и повторение … та (колко често?)

Целият сайт е пълен с информация, която човек, който се лекува с хомеопатия трябва да прочете.

Страхотни линкове  Hug Много добре е систематизирана информацията.
Зачетох се с голям интерес. Но в лекция 5 - където се обяснява как да сме полезни на хомеопата срещнах това за кашлицата:
What is sound of cough? Croupy? Labored? Loose? Whooping? Constrictive? Deep sounding? Hacking? Hollow? Metallic? Racking? Scraping? Suffocative?
Обаче имам проблем с разграничаването на различните звуци  Blush Ако някой може да даде насоки... Peace

Croupy = крупозна
Loose = влажна
Whooping = магарешка
Constrictive = стягаща
Deep sounding = дълбока
Hacking = лека кашлица, отсечена
Hollow = дълбока, кънтяща
Metallic = маталическа
Racking = напрягаща
Rattling = влажна с хрипове
Scraping = стържеща
Suffocative = задушаваща
Croaking = грачеща

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 11:27 от Nial

# 106
  • Варна
Ох, аз пак да попитам...Nial ,правилно ме определи като "тревожна". Възможно ли е повече плач, неспокойствие и нервност на детето да се разглеждат като "лекарствена криза" или тя се проявява само физически, но не и емоционално?  Поведението започна 2-3 дни след даване на ХЛ... Ако да, колко скоро мога да очаквам да се поуспокои...

# 107
Ох, аз пак да попитам...Nial ,правилно ме определи като "тревожна". Възможно ли е повече плач, неспокойствие и нервност на детето да се разглеждат като "лекарствена криза" или тя се проявява само физически, но не и емоционално?  Поведението започна 2-3 дни след даване на ХЛ... Ако да, колко скоро мога да очаквам да се поуспокои...

Не съм имал за цел да определям никого. Grinning Хомеопатично влошаване е засилване на съществуващ симптом или връщане на стар, но познат симптом. Обикновено отшумява бързо. Никой не може да фиксира точно време. Жизненият принцип на всеки човек реагира с различна "скорост".

Има ли причина да не задавате тези въпроси на хомеопата си?

# 108
  • Варна
Изчаквам още ден, два и ще му се обадя. Не, няма причина поради, която да не задавам въпросите на доктора. Просто аз съм такъв човек - не се чуствам удобно да притеснявам останалите (дори и докторите), когато не ми е наложително. Искам да съм сигурна. Може би не е правилно, но си мисля, че ще започнат да не възприемат насериозно обажданията ми , ако започна да се обаждам за всичко, което ме тревожи. Може би греша, но някак ми е натрапено това поведение...
Та тъй като не съм сигурна дали е възможно това неспокойствие на детето да е провокирано от ХЛ, изчаквам няколко дни. Може би просто е в някакъв "нервен" период.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 14:01 от Поспаланка

# 109
Такъв е принципът на Херинг за посоката на излекуване.

Динамиката симптомите е от вътре на вън, от горе на долу, от "по-важни" органи и системи, към "по-маловажи" и симптомите изчезват в ред обратен на появата им.

# 110
Има ли значение по кое време на деня се дава лекарството,ако е един прием дневно?Чета ,че повече го давате вечер,аз пък го давам сутрин

# 111
  • Пловдив
...
И да питам съкусиите имат значение за приготвянето на стабилен р-р от хомеопата ли само - което ми дава в надписано шишенце. Важно е аз да го удрям в длан, примерно 8 пъти преди да го разтворя във вода за приемане... А има ли значение ако аз взимам 2 гранулки от боаронско флаконче и разтварям във вода за директен прием? Последните приеми ги разтварям в стъклено шишенце от сок, от което пие за за целия ден, когато се налага често повторение. Трябва ли да удрям и това шишенце?

Blush

...
Croupy = крупозна
Loose = влажна
Whooping = магарешка
Constrictive = стягаща
Deep sounding = дълбока
Hacking = лека кашлица, отсечена
Hollow = дълбока, кънтяща
Metallic = маталическа
Racking = напрягаща
Rattling = влажна с хрипове
Scraping = стържеща
Suffocative = задушаваща
Croaking = грачеща
Аз имам проблем с разграничаването на тези видове. Ако някой се наеме да даде описание на тези категории, ще съм много благодарна  Mr. Green
Аз май само лека, отсечена и влажна с хрипове мога да съм сигурна, че за същата става дума  Blush

# 112
Норчи, няма значение. Важното е приема да е 20-30 мин след като е ял и след това още толкова да не яде и пие нищо. И горе долу през 24ч. Аз давам вечер, защото сутрин ми е много трудно да го удържа да не яде нищо поне 20 мин след като изсмуче гранулката.

# 113
Здравейте!
Може ли хомеопатията да помогне и до каква степен при автоимунно заболяване - лупус еритематозус?  Confused

# 114
Искам да попитам някой има ли мнение за др-Юрукова от Пловдив,лекува ми зачервяване на лицето,стигна до извод че е розацея,но ми предписа няколко препарата,ако някой се е лекувал при нея да пише за мнение
Nail хомеопатията има ли някакъв успех при розацея от твоят опит,били ми дал съвет?

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 04:25 от по-добро бъдеще

# 115
  • София - Варна - Бургас
От моя опит имам няколко трайно излекувани, като и в трите случай спряхме всякакви мазила, които само потискаха без да лекуват, като при всеки случай се ползваха различни хо л-ва.

# 116
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!
Може ли хомеопатията да помогне и до каква степен при автоимунно заболяване - лупус еритематозус?  Confused

Тъй като това заболяване е автоимунно, а тези заболявания досега се лекуват трайно единствено с помоща на хомеопатията, отговора е - да може.
  Peace

# 117
Здравейте,
искам да попитам може ли да се подпомогне отслабване чрез някакви хомеопатични средства? т.е. за подтискане на апетит, или дори на псих. ниво..? Правени са изследвания на хормоните на щитовидната жлеза-добре са, ехограф на органите-на лице са малко мастни отлагания в черния дроб, кръв и урина са добре, само холестерола е леко завишен.

# 118
здравейте, може ли да се антидотирa хом. лечение с ментова дъвка. Става въпрос за дъщеря ми , лапнала я е без да разбера., а в понеделник вторник и сряда пи Nux vomica 15 ch, във връзка с кашлицата която имаше, Сега се притеснявам да не се засили отново кашлицата, тъкмо отшумяваше. Трябва ли да пие пак  лекарството, за да не се върнат симптомите?

# 119
здравейте, може ли да се антидотирa хом. лечение с ментова дъвка. Става въпрос за дъщеря ми , лапнала я е без да разбера., а в понеделник вторник и сряда пи Nux vomica 15 ch, във връзка с кашлицата която имаше, Сега се притеснявам да не се засили отново кашлицата, тъкмо отшумяваше. Трябва ли да пие пак  лекарството, за да не се върнат симптомите?

Да, има опасност да антидотира. Дали е станало, ще разбереш от симптомите-ако се върнат, антидотирала е, ако не-не е. Хората са различно чувствителни на антидоти, така че въпреки, че ментата е сериозен антидот, може и нищо да не стане. Не давай лекарството отново, освен ако не видиш връщане на симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт