ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 574
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Ами аз си представяХ, че не количеството е водещо. Т.е. щом го поемаме, независимо от количеството може да повлияе.
А що се отняся до яслите - видях веднъж в менюто, че има кроасан с шоколад за следобед...Но това е тема на друг разговор. Няма смисъл да товарим темата излишно.

# 91
  • Пловдив
Здравейте,
имам бебче на 7 дни, което от снощи е с хрема, кихане и леко накашляне, предполагам предизвикани от хремата. Хремата не й пречи да спи и суче. През нощта се събуди само 2 пъти, което си е нормално и си сучеше без преблеми, в смисъл не спира на всеки 2-3 глъдки да поема въздух. Чудя се и моля за съвет: да предприемам ли някакви мерки или да я оставя да се пребори сама. Вчера педиатърката беше в къщи на рутинно посещение и слуша гърдичките и я прегледа и не установи нищо притеснително. Каза, че си е здравичка. Леко хъркане в нослето усетих едва през нощта, но това не й пречи да спи спокойно.

Да уточня само, че каката е със суха кашлица и много лека хрема от 5 дни.

Ще съм благодарна, ако споделите мнение. Чудех се дали се налага да капя физиологичен разтвори или кърма в нослето.

Кърмата страшно много помага за преодоляване на хремата. Капи на бебчето, няма да сбъркаш!
Аз страшно съжалявам, че го отбих моя преди около месец (вече сме на 2г и 2м). Сега нямам никаква кърма, а хъркаме вече цял месец. Не знам какво да правя. Не ни помагат капките с лайка. Нищо не стана и с хомеопатичните  Cry

# 92
  • Бургас
Благодаря ви майчета, че се включихте по моя проблем. Сега съм по-спокойна. Просто каката беше болна и се притесних да не е лепнала някакъв вирус на бебка.

# 93
И аз поздравявам за преведената статия цонка-офи-донка   bouquet

Много навременна и най-важното от независим източник.  Peace

Преводът е на Лемон Деси, не мой. Източникът е д-р Люк- един от най-известните съвременни хомеопати.

Кой е д-р Люк де Шепър?

Ето как трябва да се приемат лекарствата. Няколко статии на английски. Освен да платим на някой да ни ги преведе, не виждам как по-широк кръг хора ще разберат с какви шарлатани всъщност си имат работа. Трябва най-накрая истинската хомеопатия да победи.

Закон за подобията

Дози разтворени във вода

Потенция на хомеопатичното лекарство (колко силно?) и повторение … та (колко често?)

Целият сайт е пълен с информация, която човек, който се лекува с хомеопатия трябва да прочете.

# 94
Здравейте. Не знам дали е удобно тук да се зададе въпроса ми, но ще опитам.
Някой има ли някакви впечатление от Ралица Трифонова и Федя Дечев (класически хомеопати)?
Една мама ме наплаши, че трябва много да внимавам при кой хомеопат съм, та поне, ако някой ги познава, да се успокоя. Благодаря ви предварително.
Федя е пазарджиклия и доколкото знам, отдавна е в чужбина Rolling Eyes Да не би да се е върнал?!

# 95
  • София - Варна - Бургас
И аз поздравявам за преведената статия цонка-офи-донка   bouquet

Много навременна и най-важното от независим източник.  Peace

Преводът е на Лемон Деси, не мой. Източникът е д-р Люк- един от най-известните съвременни хомеопати.

Кой е д-р Люк де Шепър?

Ето как трябва да се приемат лекарствата. Няколко статии на английски. Освен да платим на някой да ни ги преведе, не виждам как по-широк кръг хора ще разберат с какви шарлатани всъщност си имат работа. Трябва най-накрая истинската хомеопатия да победи.

Закон за подобията

Дози разтворени във вода

Потенция на хомеопатичното лекарство (колко силно?) и повторение … та (колко често?)

Целият сайт е пълен с информация, която човек, който се лекува с хомеопатия трябва да прочете.

Цонке, аз се изморих да повтарям тези неща тук от години, от 4 години, но... нещо не всички се впечатляват...

# 96
Някой има ли някакви впечатление от Ралица Трифонова и Федя Дечев (класически хомеопати)?
Една мама ме наплаши, че трябва много да внимавам при кой хомеопат съм, та поне, ако някой ги познава, да се успокоя. Благодаря ви предварително.
Федя е пазарджиклия и доколкото знам, отдавна е в чужбина Rolling Eyes Да не би да се е върнал?!

Федя е в България вече повече от година. Работеше в САЩ. Сега има кабинети в Пазарджик и Пловдив и практикува.

# 97
Моля за отговор:

Във връзка с разтварянето на лекарството във вода - ако хомеопатът предписва да се пият направо гранулките, погрешно ли е ако си ги разтворя във вода на своя глава? Променям ли потенцията по този начин?

# 98
  • Пловдив
Върнал се е и си е вдигнал и цената за прегледа!!!

# 99
Мина, скоро имаше отговор на въпроса ти.. променяш я с малко .. за хубаво е, защото така няма да се докаже лекарството.. лично аз не разбрах точно с колко вода и колко почуквания се разтваря...

# 100
Моля за отговор:

Във връзка с разтварянето на лекарството във вода - ако хомеопатът предписва да се пият направо гранулките, погрешно ли е ако си ги разтворя във вода на своя глава? Променям ли потенцията по този начин?

Ако хомеопатът е чел и познава, и разбира Органон, той ще прилага в прктиката си разбраното, т.е ще препоръчва винаги гранулите да се разтварят.

В 5-то и 6-то издание на Органон Ханеман, препоръчва гранулите да се разтварят преди прием.

# 101
Мина, скоро имаше отговор на въпроса ти.. променяш я с малко .. за хубаво е, защото така няма да се докаже лекарството.. лично аз не разбрах точно с колко вода и колко почуквания се разтваря...

Колко вода и колко почуквания са нужни ще определи хомеопата - това му е работата.

Количестовто вода и броят сукусии имат значение.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 08:57 от Nial

# 102
  • Пловдив
 Blush От всичко описано за добрия хомеопат, нашия не изпълнява само това - за количеството вода и броя сукусии.
Може и аз да съм пропуснала това като информация на първото интервю, но би следвало за всяко лекарство като се дава да има значение това и съответно е необходимо да се обясни.

И да питам съкусиите имат значение за приготвянето на стабилен р-р от хомеопата ли само - което ми дава в надписано шишенце. Важно е аз да го удрям в длан, примерно 8 пъти преди да го разтворя във вода за приемане... А има ли значение ако аз взимам 2 гранулки от боаронско флаконче и разтварям във вода за директен прием? Последните приеми ги разтварям в стъклено шишенце от сок, от което пие за за целия ден, когато се налага често повторение. Трябва ли да удрям и това шишенце?

# 103

Федя е в България вече повече от година. Работеше в САЩ. Сега има кабинети в Пазарджик и Пловдив и практикува.

Това е прекрасно. Като обясня на половин село(което познавам Mr. Green) рискът от лечението при боарон-ката д-р Комсийска.... Mr. Green, което не ми прави чест, но пък важното е децата на приятелите ми да са добре.

# 104
  • Пловдив
...

Кой е д-р Люк де Шепър?

Закон за подобията

Дози разтворени във вода

Страхотни линкове  Hug Много добре е систематизирана информацията.
Зачетох се с голям интерес. Но в лекция 5 - където се обяснява как да сме полезни на хомеопата срещнах това за кашлицата:
What is sound of cough? Croupy? Labored? Loose? Whooping? Constrictive? Deep sounding? Hacking? Hollow? Metallic? Racking? Scraping? Suffocative?
Обаче имам проблем с разграничаването на различните звуци  Blush Ако някой може да даде насоки... Peace

Общи условия

Активация на акаунт