ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 568
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Бебчето е много малко,да не би да се изчиства и да има нещо в нослето.Тече ли му нослето или само хърка?Но и щом педиатъра ти е казал,че нищо няма,не се притеснявай Simple Smile

# 76
адди... когато ники беше на 2м имах същите тревоги.. също казваха че нищо му няма,че просто носето си хъхри.. и така се оказа.. лично аз бих записала детето си при класически хомеопат, защото тепърва започват колики, зъбчета, хремички.. все неща за които би ти бил много полезен един хомеопат.. успех!
цонка чудесна статия... за съжаление си права, че е трудно да се намери хомеопат, описан във втората част на поста ти.. но моите везни много се клатушкат напоследък в доверието към моя хомеопат.. за съжаление все още не виждам по-добра алтернатива.. 

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 08:31 от sky*

# 77
цонка-офи-дочка , наистина чудесна статия! Благодаря, че сподели   bouquet ! Сега ще си я запазя.

# 78
Моят хомеопат отговаря на всички изисквания за добрия хомеопат  Grinning и само на едно условие не отговаря - не ми слага лекарството в бутилка с определено от него количество вода, а ми дава сухи гранули. Следващия път може да обсъдим този въпрос.

# 79
Цоне,страхотна статия.Оказва се ,че бившият хомеопат на детето ми прави всичко,което НЕ трябва Sick Все още нямам нов хомеопат Sad

# 80
  • Варна
Здравейте, след прием на ХЛ (потенция 200), колко време трябва да се избягва какао? Не съм много сигурна какъв е контролът в яслата (въпреки молбата ми) и малко се притеснявам да не се антидотира лекарството.

# 81
  • Пловдив
Здравейте, след прием на ХЛ (потенция 200), колко време трябва да се избягва какао? Не съм много сигурна какъв е контролът в яслата (въпреки молбата ми) и малко се притеснявам да не се антидотира лекарството.
Защо пък какао???Нали само ментови неща действат така,а при възр.+кафето?

# 82

Не мисля, че каквото и да било дадено в яслата може да антидотира.
Антидоти са: кафе и всичко кофеин съдържащо, хинин/тоник, мента, камфор, алкохол, повечето билки, особено ако са концентрирани. Други лекарства, освен ако не са жизнено необходими и не могат да се спрат.

Освен ако някой не даде дъвка или ментов бонбон на детето, едва ли нещо ще антидотира.

Какаото, в количество, което едно дете може да погълне, не е антидот.

Антидоти се избягяват до края на лечението, т.е. докато не приключите с лечението, защото детето вече е здраво.

# 83
  • Варна
Благодаря, Archangel!

Tandonova, какаото съдържа кофеин, от там е провокиран въпросът ми (http://www.bb-team.org/articles/3240/)
Явно, че количеството е минимално и няма проблем!

# 84
  • София - Варна - Бургас

Какаото за разлика от кафето, не изсмуква резервната енергия, а напротив - дава  енергия!
 Така че в умерено количество не пречи.
 Разбира се, с изключение ако е алергичен към какаото или към кравето мляко в него.

# 85
  • Пловдив
Благодаря, Archangel!

Tandonova, какаото съдържа кофеин, от там е провокиран въпросът ми (http://www.bb-team.org/articles/3240/)
Явно, че количеството е минимално и няма проблем!
Аха...ама то е толкова минимално,че едва ли трябва да те стряска!Все пак това което ползваме в ежеднивието едва ли е като истинското какао,което е описано на сайта,нали?А и в яслите какво какао???

# 86
цонка-офи-дочка , твоята статия май ще хвърли в смут доста хора, поне мен Simple Smile двамата хомеопати, при които съм ходила и тези, за които съм чувала покриват само по няколко изисквания, или пък едните покриват едни неща, другите - други, но не и всички заедно...

# 87
цонка-офи-дочка , твоята статия май ще хвърли в смут доста хора, поне мен Simple Smile двамата хомеопати, при които съм ходила и тези, за които съм чувала покриват само по няколко изисквания, или пък едните покриват едни неща, другите - други, но не и всички заедно...

Според мен тази статия трябва да се сложи в информативната тема и да се закове там. Иначе хората свикнали на лошото отношение в болниците, няма да знаят какво да очкават и от хомеопатите и ще се примирявят с ред безобразия. Много добра статия! Peace

Редактирам се, тя  вече е там! Благодаря на цонка!  bouquet

# 88
  • София - Варна - Бургас
И аз поздравявам за преведената статия цонка-офи-донка   bouquet

Много навременна и най-важното от независим източник.  Peace

# 89
Във връзка с разтварянето на лекарството във вода - ако хомеопатът предписва да се пият направо гранулките, погрешно ли е ако си ги разтворя във вода на своя глава? Променям ли потенцията по този начин?

Общи условия

Активация на акаунт