ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 68 084
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Аз да поспамя малко Mr. Green

Suzza,Мече,кой е тази на аватара ви?

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 20:35 от Живанк@

# 226
Живе това е шефа на инфекиозна болница в Сф.. стана прочут с тъпите си изказвания за ваксините, пошлата си политика по ваксинирването, презрителното отношение към Човека.. абсолютен смешник!

# 227

Ох,може и да си права...но тагава как да се ориентираме кой кой  е??? Rolling EyesИ от обществото ако са измамници,тогава???

Като си купиш Органона на Ханеман и започнеш да четеш и  започнеш да задаваш въпроси за всичко, което не ти е ясно. Купи си Хроничните Болести и там почни да четеш. Ще ти е голяма каша всичко, но нашите форумски хомеопати може би ще помогнат за обучението- от това имат само полза, защото всички знаем колко е лесно да се излъже невежият човек, който  не иска да знае.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 16:56 от цонка-офи-дочка

# 228
Мога ли да попитам с какво допринесох за личния ти горчив опит, че ме включваш в някакво число на нямащите нищо общо с хомеопатията, и ако нямам ще се извиниш ли публично?

Гледам Цонка добре се е изказала по моите болни въпроси. Аз вече със сигурност твърдя, че няма значение дали си дипломирам хомеопат, особено в БГ, пак може да си некадърен, а за съжаление в повечето случаи, така се получава. След моя пореден горчив опит, вече със сигурна, че като чуя за хомеопат от хомеопатичното общество, ще бягам надалеч!!!!
Искам да кажа на мамите, четящи тук, не вярвайте на " хомеопатите" пишещи тук, те нямат нищо общо с хомеопатията, и със сигурност няма да ви помогнат  Peace - казвам го от личният си горчив опит

# 229
Архангел, не се заяждам!!! Не знаех, че и ти си хомеопат. Знаех, че се интересуваш, ама... newsm78

# 230
Хапче за премахване на връзката между близнаци?!?!?! Е такова нещо няма. Но със сигурност си попаднала при не-много свестен хомеопат, ако ти е казал такова нещо.

Как точно работи хомеопатията можеш да прочетеш от много източници. Препоръчвам ти книгата на Витулкас "Науката Хомеопатия", там е обяснено ясно: http://www.books.bg/books/259/46558.html

На кратко: хомеопатията не лекува болести, а засилва собствените съпротивителни сили на организма да се справи с каквито проблеми има. Затова едно хапченце лекува всичко-защото не лекува болести, а лекува организмът.

Може ли едно и също хапче да лекува всички болести?

Нямам нищо против хомеопатията, просто ми е чудно. Може ли едно и също хапче, при това толкова малко (по-малко от грахово зърно), да се използва за лечение на всякакви болести? Може и още как, ще ви кажат известните специалисти-хомеопати.

Знаехте ли, например, че има такова за премахане влиянието на единия близнак над другия?? Ами, не знаехте, но има. Аз обаче и със сигурност не спрях да обичам по-малко близначката си след като го пих известно време.

Има, разбира се, също и "бели, малки чудеса" за вдигане на самочувствието, против грип, алергия, ревност, а ако се напънат, може скоро да измислят хомеопатично хапче и за безпаричие. В смисъл - последното да не ни разболява постоянно.

В Уикипедия човек може да прочете следното определение за хомеопатията:

"Хомеопатията е метод от алтернативната медицина. В основата му е използването като лекарство на силно разредена форма на вещество, причиняващо симптомите на съответната болест.

Хомеопатичните лекарства са направени от минимални дози от едно единствено (като правило) вещество, което се разрежда във вода, докато от него не остане и една единствена молекула..."

Мисля си все пак и въпреки че не вярвам много в бялото мини-хапче (против близнаци), че всичко в живота е въпрос на внушение. И на желание.

Хората смятат, а пък и да кажем, че съм го виждала с очите си, че с внушение можеш да излекуваш дори и неизлечима болест. Само трябва малко да се напънеш. Да го поискаш с цялото си сърце. Само ти трябва малко вяра. Нужно е да си повярваш. И не става въпрос само за здраве.

Така че нека си ги има - белите чудеса. Може просто някой да ги оцвети, че да са по-забавни, като ги приемаме. Бъдете здравички и с богато въображение. Последното май е най-якото ни оръжие.

Как бихте коментирали тази статия??? Wink

# 231
Мога ли да попитам с какво допринесох за личния ти горчив опит, че ме включваш в някакво число на нямащите нищо общо с хомеопатията, и ако нямам ще се извиниш ли публично?

Гледам Цонка добре се е изказала по моите болни въпроси. Аз вече със сигурност твърдя, че няма значение дали си дипломирам хомеопат, особено в БГ, пак може да си некадърен, а за съжаление в повечето случаи, така се получава. След моя пореден горчив опит, вече със сигурна, че като чуя за хомеопат от хомеопатичното общество, ще бягам надалеч!!!!
Искам да кажа на мамите, четящи тук, не вярвайте на " хомеопатите" пишещи тук, те нямат нищо общо с хомеопатията, и със сигурност няма да ви помогнат  Peace - казвам го от личният си горчив опит

Не мисля ,че това е искала  да каже, че не си хомеопат, а това че трябва да се усъвършенстваш методите и да се отдадеш на четене  с разбиране на шестото издание на Органона. Peace

# 232
Архангел, не се заяждам!!! Не знаех, че и ти си хомеопат. Знаех, че се интересуваш, ама... newsm78

Ти ли си Сузза? Simple Smile

Няма проблем, исках да изясним за какво се говори. Peace

# 233
Цоне, разбери че Оганона въпреки, че е наистина задължителен не се разбира от едно четене. За да имаш мнения за хомеопатията и как се практикува, завърши един курс по класическа хомеопатия. Като изкараш и няколко стотин часове супервизирана практика, походиш на семинари, поработиш с хора ще ти стане ясно повече. Недей така категорично да спориш сега, когато и ти и аз знаем, че разбирането ти по темата е още фрагментарно и повърхностно. Много добре си се ориентирала към Органона, продължавай в тоя дух, но не мисли, че си разбрала всичко. Успех ти желая, най-искрено! Само с хъс се постигат хубавите неща, а ти го имаш! Wink Peace

Не мисля ,че това е искала  да каже че не си хомеопат, а това че трябва да се усъвършенстваш методите и да се отдадеш на четене  с разбиране на шестото издание на Органона. Peace

# 234
Между другото чест ти прави, че не се спотайваш и отговарш на въпроси за разлика от другите хомеопати.

# 235
Между другото чест ти прави, че не се спотайваш и отговарш на въпроси за разлика от другите хомеопати.

Хората са заети бре Laughing Никой няма задължение да отговаря из форумите. Сега като имам време отговарям, после може и да спра. Александър е свършил много работа из този форум и това трябва да му се признае. Ниал отговаря много смислено също...Всеки прави каквото може. Peace

# 236
Живе това е шефа на инфекиозна болница в Сф.. стана прочут с тъпите си изказвания за ваксините, пошлата си политика по ваксинирването, презрителното отношение към Човека.. абсолютен смешник!

Аааа,ясно Laughing

И за да не е само спам,ще кажа ,че аз май ще се откажа да ползвам услугите на хомеопат за в бъдеще Sad.Поне докато не чуя за  наистина"истински" хомеопат и не го проуча щателно Peace

# 237

Аааа,ясно Laughing
Атанас Мангъров.
Скай, благодаря ти за точната...презентация Laughing

# 238
Цитат на: Archangel link=topic=490216.msg150разбери че 55313#msg15055313 date=1273080703
Цоне, Оганона въпреки, че е наистина задължителен не се разбира от едно четене. За да имаш мнения за хомеопатията и как се практикува, завърши един курс по класическа хомеопатия. Като изкараш и няколко стотин часове супервизирана практика, походиш на семинари, поработиш с хора ще ти стане ясно повече. Недей така категорично да спориш сега, когато и ти и аз знаем, че разбирането ти по темата е още фрагментарно и повърхностно. Много добре си се ориентирала към Органона, продължавай в тоя дух, но не мисли, че си разбрала всичко. Успех ти желая, най-искрено! Само с хъс се постигат хубавите неща, а ти го имаш! Wink Peace

Никъде не си спомням да съм твърдяла подобно нещо. Никъде не съм твърдяла, че знам всичко за хомеопатията и разбирам Органона от кора до кора, но за съжаление когато задвам въпроси къде да намеря отговорите (например за минималната доза, подкрепено с афоризъм от Органона) и от отсрещната страна  ми отговарят  с недомлъвки,  (не били на изпит), за мен става ясно, че и тези хомеопати не знаят къде го пише това. Как по дяволите тогава имат нахалството да  твърдят,че са специалисти по хомеопатия, когато не знаят елементарни неща, които аз дори като пациент мога да има кажа къде е написано в Оранона.

# 239

Хората са заети бре Laughing Никой няма задължение да отговаря из форумите. Сега като имам време отговарям, после може и да спра. Александър е свършил много работа из този форум и това трябва да му се признае. Ниал отговаря много смислено също...Всеки прави каквото може. Peace

Да, наистина си права, сигурно греша. Самата аз също не бих се занимавала с обучение на пациентите в изкуството на хомеопатията, ако разбира се имах необходимото количество знания. Загуба на време. Който търси, намира, нали така. Всеки сам да се оправя в тоя живот. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт