ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 476
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Две седмици. Какви капки пиеш? Rolling Eyes

# 511
Страдам от Хиперхидроза,хомеопатията може ли да ми помогне??
Защото моята хомеопатка каза,че тя не може,защото сигурно е проблем на вегетативната нервната система,податлив съм на депресии и стрес и имам гастрит,може ли е те да имат връзка с хиперхидрозата??

# 512
  • където си пожелая...даааа...
Здравейте!
Чета ви от много време, но чак сега се престраших и аз да попитам нещо - от 4 месеца и половина се лекувам с хомеопатия /класическа/ по препоръка на личната ми лекарка, понеже кърмя и не мога да използвам други лекарства и кортикостероидни мазила в момента. Малко предистория ще напиша Grinning. Проблемът при мен е хронична вече екзема по ръцете, която всеки път различен кожен специалист лекува и диагностицира различно. За първи път се появи това нещо след първото ми раждане /преди 5 години/ и се обостри отново след като родих втори път, като през всичките тези пет години си го имах проблема, но сега вече се превърна наистина в ПРОБЛЕМ, защото не мога да си мокря ръцете, адски ме сърби и боли, целите ми пръсти са нацепени и с рани, да не говоря колко е грозно естетически Cry Tired. Та, започнах да се лекувам при тази хомеопатичка, три пъти до сега сме сменяли лекарство, но все още съм си така, може би съвсееееем леко е понамаляло на едно местенце обрива. Въпросът ми е колко време горе-долу е необходимо, за да се оправят ръцете ми, понеже тя ми обясни, че първо ще се излекува всичко "отвърте" и най-накрая кожата? И още един въпрос - противопоказно ли е да си правя бани на ръцете с тетра, лайка, зехтин и тютюневи листа /това ми го препоръча последния кожен лекар, който посетих преди хомеопатичката/?
Предварително благодаря, ако някой реши да ми огтовори!

# 513
Nik`s mom , имах подобен проблем преди повече от 5 години, породен от срив на имунната система след раждане. Започнах да се лекувам изцяло с хомеопатия, защото според традиционната медецина това (алергия) е нелечимо. В началото на хомеопатичното лечение рязко се влоши състоянието ми за около 2-3 седмици. После рязко се подобри и така след всяка висока потенция първите дни имаше реакция, после подобряване и след около година бях напълно здрава. Не се отказвай, ще видиш че скоро ще забравиш за проблема!  Hug

# 514
Nik's mom аз лекувах кожен проблем при първото си посещение при хомеопат.. точно като теб.. кърмачка, традиционната медицина не предлага друго освен да ми го подтиска с кортикостероид.. 10месеца лечение.. първоначално обрива много се влоши.. как не се отказах след 1м незнам.. нямах избор по скоро.. хич не вярвах, че ще има ефект.. после обрива се поуспокои.. после пак се влоши.. но като цяло намаляваше площта му и сърбежа.. незнам какво ми даваше, не исках и да знам.. след 10 м. изчезна.. всеки месец бях на преглед.. досега (2г след лечението) се е появявал лек сърбеж два пъти единия път с лек обрив.. веднага лекартво и отшумя за два дни..

# 515
  • Пловдив
 Mr. Green И аз имам същия проблем след раждането, но май го свързвах с многото кърмене  Blush
Значи има надежда и за мен... някой ден... като дойде и моя ред да си обърна внимание...  Mr. Green

# 516
Две седмици. Какви капки пиеш? Rolling Eyes

Thuja, макар че надали има значение, все пак за всеки човек лекарството е различно

# 517
  • където си пожелая...даааа...
daindi, sky*, благодаря ви много за отговорите! За мен е важно, това, което сте написали, понеже и аз на моменти губя всякаква надежда, че мога да се оправя, но ме успокоихте - значи за 4 месеца няма как да е минало Laughing. Иначе и при мен в началото се влоши страшно много - тогава бях най-зле, после се оправих , но след това пак започна всичко, но ще имам търпение! Благодаря ви, момичета Hug! А вие всеки ден ли пиете лекарствата си - странно ми е, че само на мен ми каза да ги пия всеки ден, а мъжа ми и двете ми деца го пият само при нужда newsm78, явно аз съм по-тежък случай Crazy? При вас така ли е?

Ще помоля някой хомеопат да ми отговори само на този въпрос
И още един въпрос - противопоказно ли е да си правя бани на ръцете с тетра, лайка, зехтин и тютюневи листа /това ми го препоръча последния кожен лекар, който посетих преди хомеопатичката/?

# 518

Ще помоля някой хомеопат да ми отговори само на този въпрос
И още един въпрос - противопоказно ли е да си правя бани на ръцете с тетра, лайка, зехтин и тютюневи листа /това ми го препоръча последния кожен лекар, който посетих преди хомеопатичката/?

Не си прави никакви бани, това ще пречи на лечението. Само хомеопатията е достатъчна.

# 519
Мечка Малинарка, обръщам се към теб понеже беше писала, че си се лекувала от гъбички. Би ли ми казала за колко време ги излекува? Аз все още се притеснявам за моята бактериална вагиноза, от 14-ти май пия капките, като сега в неделя ми е последния прием, но все още чувствам дискомфорт...

2 седмици ми се вижда доста време за такова оплакване, освен ако не е нещо хронично или подтискано преди с много лекарства. Най-добре се обади на хомеопата и кажи, че не виждаш ефект от туята. Разбира се би могло да има обяснение защо не действа, и да е правилното лекарство. Зависи от другите промени, които са настъпили. Примерно ако се чувстваш емоционално по-добре, ако имаш повече енергия, ако спиш по-добре, ако са се оправили други оплаквания на по-важни органи, тогава явно лекарството действа на по-нужните места, и по-късно ще стигне и до възпалението. Говори с хомеопата си.

# 520
Ок, Archangel ще говоря с него   bouquet

# 521
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!
Чета ви от много време, но чак сега се престраших и аз да попитам нещо - от 4 месеца и половина се лекувам с хомеопатия /класическа/ по препоръка на личната ми лекарка, понеже кърмя и не мога да използвам други лекарства и кортикостероидни мазила в момента. Малко предистория ще напиша Grinning. Проблемът при мен е хронична вече екзема по ръцете, която всеки път различен кожен специалист лекува и диагностицира различно. За първи път се появи това нещо след първото ми раждане /преди 5 години/ и се обостри отново след като родих втори път, като през всичките тези пет години си го имах проблема, но сега вече се превърна наистина в ПРОБЛЕМ, защото не мога да си мокря ръцете, адски ме сърби и боли, целите ми пръсти са нацепени и с рани, да не говоря колко е грозно естетически Cry Tired. Та, започнах да се лекувам при тази хомеопатичка, три пъти до сега сме сменяли лекарство, но все още съм си така, може би съвсееееем леко е понамаляло на едно местенце обрива. Въпросът ми е колко време горе-долу е необходимо, за да се оправят ръцете ми, понеже тя ми обясни, че първо ще се излекува всичко "отвърте" и най-накрая кожата? И още един въпрос - противопоказно ли е да си правя бани на ръцете с тетра, лайка, зехтин и тютюневи листа /това ми го препоръча последния кожен лекар, който посетих преди хомеопатичката/?

Може, проблема е много по-дълбок отколкото изглежда, лечението ще е продължително, но с повече търпение и кураж ще се излекувате.
  Peace

# 522
  • София - Варна - Бургас
От утре до 5-ти Юни, Класическите Хомеопати се събираме на международен 5 дневен Хомеопатичен семинар във Варна - в "Св. Константин и Елена"  Grinning

Така че пресмятайте кой е класически, кой не и кой полу...  Wink

От името на колегите се извинявам за това че през деня gsm-ите ни ще са изключени, но в паузите ще отговаряме.
Peace

P.S. Оставям ви Мечка Малинарка за моя асистентка тук - да ви отговаря на по-леките въпроси.
 Peace

# 523
Въпросът ми не е съвсем по темата, но мисля да се посъветвам с вас. Синът ми почти винаги се разболява през почивните дни, когато хомеопатът ни не работи. За съжаление от днес се задълбочи кашлицата, която  започна много нарядко преди два дена. В момента кашля буквално без прекъсване или най-много с прекъсване от минута, суха и продължителна е. Водих го в спешния кабинет да му чуят гърдите - няма слязло надолу, но докторът каза, че дишането е бронхитно (каквото и да означава това) и че гърлото е червено, носът му също тече. Чухме се се хомеопата по телефона и ни каза да започваме дросера 30 през 2 часа за днес (преди месец при подобни симптоми доста бързо излекувахме кашлицата пак с нея). Засега няма никакво подобрение (давам дросерата от обяд) и много ме е страх от нощта, защото предния път беше някакъв кошмар. Лакарят в спешното изписа вентолин сироп, ериус сироп, калциев глюконат и още някакви неща за носа и гърлото. Та въпросът ми е дали да не купя за всеки случай сиропите, ако има някакво влошаване през нощта и да ги дам еднократно? Ужасно е да го гледам как се мъчи и ме е страх да не се задуши от това постоянно кашляне. Вие какво мислите?

# 524
Обади се пак на хомеопата и кажи, че няма подобрение, да даде друго лекрство. За твое спокойствие ако искаш си купи каквото ти е дал лекарят да го имаш за всеки случай.

Въпросът ми не е съвсем по темата, но мисля да се посъветвам с вас. Синът ми почти винаги се разболява през почивните дни, когато хомеопатът ни не работи. За съжаление от днес се задълбочи кашлицата, която  започна много нарядко преди два дена. В момента кашля буквално без прекъсване или най-много с прекъсване от минута, суха и продължителна е. Водих го в спешния кабинет да му чуят гърдите - няма слязло надолу, но докторът каза, че дишането е бронхитно (каквото и да означава това) и че гърлото е червено, носът му също тече. Чухме се се хомеопата по телефона и ни каза да започваме дросера 30 през 2 часа за днес (преди месец при подобни симптоми доста бързо излекувахме кашлицата пак с нея). Засега няма никакво подобрение (давам дросерата от обяд) и много ме е страх от нощта, защото предния път беше някакъв кошмар. Лакарят в спешното изписа вентолин сироп, ериус сироп, калциев глюконат и още някакви неща за носа и гърлото. Та въпросът ми е дали да не купя за всеки случай сиропите, ако има някакво влошаване през нощта и да ги дам еднократно? Ужасно е да го гледам как се мъчи и ме е страх да не се задуши от това постоянно кашляне. Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт