ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 470
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря ти, Archangel, но нашият хомеопат колкото пъти съм звъняла да казвам, че няма подобрение с въпроса дали не е нужно да сменим лекарството, отговаря да изчакам още. Не сменя много лесно лекарството, изчаква поне 2-3 дена. Ще купя за всеки случай сиропите и се надявам да не опирам до тях.

# 526
Благодаря ти, Archangel, но нашият хомеопат колкото пъти съм звъняла да казвам, че няма подобрение с въпроса дали не е нужно да сменим лекарството, отговаря да изчакам още. Не сменя много лесно лекарството, изчаква поне 2-3 дена. Ще купя за всеки случай сиропите и се надявам да не опирам до тях.

Надявам се да мине леко  Peace

# 527
Аз няма да пиша докато го няма Александър, та да не подведа някой, но може да разчитате на Архангел.

Кой питаше за бактериалната вагиноза newsm78...при мен бяха просто гъбички, изолирана Кандида, не съм имала възпаление.

# 528
Аз питах за бактериалната вагиноза Simple Smile казваш "просто" гъбички, а пък аз си мисля, че те са по-лоши от вагинозата... но понеже и двете са гинекологичен проблем ми беше интересно за колко време си се излекувала

# 529
За мен, честно казано, без да претендирам, че съм права newsm78, гъбичките във вагината са вследствие на дисбактериоза.
Вагинозата си е възпаление.

# 530
  • София
Аз искам да попитам как хомеопатът (а и пациентът) разбира кое е конституционното лекарство за дадения човек.
Аз, лично, не мога добре да се ориентирам в малките промени, които се очаква да настъпят. В смисъл, ако симптомите на дадено заболяване изчезнат ще знам, че лакарството е подействало, но например дали спя по-спокойно, или съм по-малко напрегната, или някакви такива по-тънки състояния на духа, абсурд да засека. А инфото, което получава хомеопата е от мен и съответно се притеснявам дали изобщо мога да му дам достатъчно релевантни факти, въз основа на които той да се ориентира максимално добре в моя случай.
Също така означава ли, че ако някой точно си знае конституцията, то тогава тя ще му излекува всичко, от което страда?

# 531
Аз искам да попитам как хомеопатът (а и пациентът) разбира кое е конституционното лекарство за дадения човек.
Аз, лично, не мога добре да се ориентирам в малките промени, които се очаква да настъпят. В смисъл, ако симптомите на дадено заболяване изчезнат ще знам, че лакарството е подействало, но например дали спя по-спокойно, или съм по-малко напрегната, или някакви такива по-тънки състояния на духа, абсурд да засека. А инфото, което получава хомеопата е от мен и съответно се притеснявам дали изобщо мога да му дам достатъчно релевантни факти, въз основа на които той да се ориентира максимално добре в моя случай.
Също така означава ли, че ако някой точно си знае конституцията, то тогава тя ще му излекува всичко, от което страда?

Kонституционално лекарство е това, което те лекува на всички нива и за най-различни състояния. под "всички нива" имам предвид и на физическо и на емоционално и на умствено. Хората са различни и не всеки може да обръща внимание на емоциии и мисли, някои хора могат да кажат повече за физиеските си оплаквания.Това е ОК.Има начини хомеопата да разбере как се развиват те и дали това е правилно лечение или не. Става дума за класически хомеопат, разбира се. Некласическите не се и замислят, нито пък знаят как да разберат дали подтискат симптомите на по-дълбоко ниво и правят само нови по-сериозни проблеми или наистина лекуват.

Конституцията трябва да излекува всичко от което страдаш, но това е теоретично. На практика, хората са се усложнили и вече с едно лекарство трудно се излекува всичко и затова се лекува пласт по пласт-според това какви симптоми се проявяват.

# 532
  • Пловдив
Ей това е обяснение!!! Peace
Благодаря и аз,полезно беше да го прочета!

# 533
  • София
Archangel, благодаря!   bouquet

# 534
Здравейте!!!
Бременна съм в 10та седмица и ми се възпали синузита. Носът ми тече с жълтеникав секрет, а главата не спира да ме боли, чак очите ме болят, силния звук и светлината ме дразнят. Моята лична лекърка ми каза да си топля морска сол и да я налагам на челото, както и инхалации с лайка и сода. Но това го правих и 2 дни преди днес да отида при нея, но няма кой знае какво подобрение само моментно облекчение.
Гинеколога ми не ми вдига телефона предполагам че е на почивка и така стана, че няма към кого да се обърна.
В къщи имам Цинабсин таблетки и Еуфорбиум композитум С.
Мога ли да ползвам някое от тях? Няма ли да навреди на бебчето.
Благодаря на всички които отговорят!!!

# 535
Здравейте,

имам спешно питане, детето ми е с лаеща кашлица и хомеопатът предписа spongia tosta 5 ch, но в аптеката са му дали 15 ch и се усетих след 2 приема. кашлицата се увеличи доста и сега незнам дали с тази потенция няма да увеличи симтомите без да се излекува. Хомеопатът за момента не ми вдига. Моля за помощ...  Praynig Може би да дам шоколад и ментова дъвка и утре пак, обаче знам че не се дава след висока потенция ниска...

# 536
Sisill, тъкмо това обяснявам ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=498817.new#new

Архангел, ела ми на помощ, щото адски се дразня така

Karakongul, как го приемате това лекарство -3 пъти по 5 бонбона ако е.... Tired Гледам, че на пет годинки...май не сте след ваксина. newsm78. Кой ви постави диагнозата лаеща кашлица и имат ли съмнение за коклюш

# 537
Sisill, тъкмо това обяснявам ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=498817.new#new

Архангел, ела ми на помощ, щото адски се дразня така

Karakongul, как го приемате това лекарство -3 пъти по 5 бонбона ако е.... Tired

имам предвид дали да не дам някакъв антидот, във връзка с грешната потенция, фатално ли е че сме взели вместо изписаната 5, по-високата 15, а по принцип това лекарство не ни го изписват за първи път и го даваме до намаляване/стопиране на кашлицата, ако трябва през 15 мин., но тъй като потенция 15 не е 5 и знам, че потенцията е доста съществена, а и детето яко се дере, може би лекарството се доказва...дали ме разбра какво ми е притеснението

# 538
Виж нагоре, редактирах си поста.
Друг път действа ли ви?
А и зависи много от това дали го приема често, или еднократно!

# 539
Виж нагоре, редактирах си поста.
Друг път действа ли ви?
А и зависи много от това дали го приема често, или еднократно!

ебаси кашлицата се носи от детската...дадох към 18 часа и преди 30 мин. втори път и като взе да кашля адски се усетих, че това не е потенцията на рецептата, много ти благодаря, че ми пишеш, щото ми идва да се  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт