ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 619
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Всъщност ви излъгах без да искам. Денят с болките в гърлото и мускулите беше съпроводен и с 2-3 часово гадене и "повдигане", а това си е точно проблем в стомаха Thinking

# 271
след дълги борби със спазмите  на дъщерята и след много изследвания,докторът отсече-нещата вървят към астма.да,но аз не приемам тази диагноза и реших да се обърна към хомеопатията.в понеделник-03.05.заведох и двете си деца на хомеопат-каката (6,5м)покашляше само сутрин ,а синът(1,9м) кашляше от 1 седмица.след интервюто докторката беше категорична,че ще се справим,но понеже съм още на ВИЕ с информацията и опита с хомеопатията,след приемането на ХЛ вече 5-ти ден,изскачат доста въпроси.изписа ни доста ХЛ накуп,нали трябва уж да е само  едно ?в понеделник сме пак при нея,но аз искам да чуя и други отговори.та въпросът ми е-откакто децата приемат ХЛ,като им текнаха едни сополи,кашлицата стана  по-честа и дълбока(вече отхрачваща при сина)нормално ли е това(звъннах на лекарката-тя каза че е нормално-прочиствали се?каката ми направи поредния спазъм,но го овладяхме...а синът вече 2 вечера плаче нощем на сън.
извинявам се,че не мога точно да си формулирам въпросите,дано сте ме разбрали

# 272
след дълги борби със спазмите  на дъщерята и след много изследвания,докторът отсече-нещата вървят към астма.да,но аз не приемам тази диагноза и реших да се обърна към хомеопатията.в понеделник-03.05.заведох и двете си деца на хомеопат-каката (6,5м)покашляше само сутрин ,а синът(1,9м) кашляше от 1 седмица.след интервюто докторката беше категорична,че ще се справим,но понеже съм още на ВИЕ с информацията и опита с хомеопатията,след приемането на ХЛ вече 5-ти ден,изскачат доста въпроси.изписа ни доста ХЛ накуп,нали трябва уж да е само  едно ?в понеделник сме пак при нея,но аз искам да чуя и други отговори.та въпросът ми е-откакто децата приемат ХЛ,като им текнаха едни сополи,кашлицата стана  по-честа и дълбока(вече отхрачваща при сина)нормално ли е това(звъннах на лекарката-тя каза че е нормално-прочиствали се?каката ми направи поредния спазъм,но го овладяхме...а синът вече 2 вечера плаче нощем на сън.

Ако са ви дали много лекарства на куп сте отишли при боаронец, не пи истински класически хомеопат. Не те съветвам да продължаваш при нея, може да има лоши последици и със сигурност няма да излекува астма или друго хронично заболяване. Сега е момента, докато не са станали зле нещата да намерите истински, образован хомеопат, а да не се занимавате с тези самодейци с едно изкарано курсче, които лекуват с много лекарства наведнъж, понеже нямат идея как да намерят кое е  единственото точно за детето.

# 273
Здравейте, имам следната питанка - тъй като подозирам, че съм се обзавела с гъбички, но разбира се, не съм сигурна дали не е някакво друго венерическо заболяване, необходима ли е микробилогия или хомеопата не го интересува медицинското название на конкретния проблем (дали са определен вид гъбички, или е хламидия или нещо друго)  може ли той да предпише лечение само въз основа на оплакванията и симптомите ми, без да има изследване какво точно е?

# 274
Здравейте, имам следната питанка - тъй като подозирам, че съм се обзавела с гъбички, но разбира се, не съм сигурна дали не е някакво друго венерическо заболяване, необходима ли е микробилогия или хомеопата не го интересува медицинското название на конкретния проблем (дали са определен вид гъбички, или е хламидия или нещо друго)  може ли той да предпише лечение само въз основа на оплакванията и симптомите ми, без да има изследване какво точно е?

Не е важно да си направиш изследване, за самия хомеопат, но ако ти е интересно, за себе си си направи.
Иначе може да минеш и без хомеопат ако просто се измиеш няколко пъти със сода за хляб, или редуваш сода с малко оцет разтворен във вода.На мен поне ми помага в 99% от случаите. Peace

# 275
Цитат
Цитат на: devin в Събота, 08 Май 2010, 16:23

Не е важно да си направиш изследване, за самия хомеопат, но ако ти е интересно, за себе си си направи.
Иначе може да минеш и без хомеопат ако просто се измиеш няколко пъти със сода за хляб, или редуваш сода с малко оцет разтворен във вода.На мен поне ми помага в 99% от случаите.
Archangel, благодаря за бързия отговор, първия свободен час на гинеколожката ми е чак след 3 седмици, а не мога да чакам толкова време с тези симптоми. Притеснено ми е как бих могла да се оправя без да се прави изследване и да се знае какъв точно е проблема... може би просто трябва да звънна на хомеопата си в понеделник. А пък и прочетох, че  това измиване със сода може да се прилага само при доказана гъбична инфекция, а ако такава няма, надали ще е добре да се прави

Последна редакция: сб, 08 май 2010, 18:09 от devin

# 276
след дълги борби със спазмите  на дъщерята и след много изследвания,докторът отсече-нещата вървят към астма.да,но аз не приемам тази диагноза и реших да се обърна към хомеопатията.в понеделник-03.05.заведох и двете си деца на хомеопат-каката (6,5м)покашляше само сутрин ,а синът(1,9м) кашляше от 1 седмица.след интервюто докторката беше категорична,че ще се справим,но понеже съм още на ВИЕ с информацията и опита с хомеопатията,след приемането на ХЛ вече 5-ти ден,изскачат доста въпроси.изписа ни доста ХЛ накуп,нали трябва уж да е само  едно ?в понеделник сме пак при нея,но аз искам да чуя и други отговори.та въпросът ми е-откакто децата приемат ХЛ,като им текнаха едни сополи,кашлицата стана  по-честа и дълбока(вече отхрачваща при сина)нормално ли е това(звъннах на лекарката-тя каза че е нормално-прочиствали се?каката ми направи поредния спазъм,но го овладяхме...а синът вече 2 вечера плаче нощем на сън.

Ако са ви дали много лекарства на куп сте отишли при боаронец, не пи истински класически хомеопат. Не те съветвам да продължаваш при нея, може да има лоши последици и със сигурност няма да излекува астма или друго хронично заболяване. Сега е момента, докато не са станали зле нещата да намерите истински, образован хомеопат, а да не се занимавате с тези самодейци с едно изкарано курсче, които лекуват с много лекарства наведнъж, понеже нямат идея как да намерят кое е  единственото точно за детето.
Archangel,благодаря,но всъщност за мен лекарствата са много,а иначе може да не са-за дъщерята-сутрин-3 и вечер-3,но като направи спазъма,лекарката каза до понеделник всички да ги пием по 3 пъти ,а за сина са 4 бр ХЛ,които пие по 3 пъти. и нормална ли е реакцията на организмите им?притеснява ме ,че поне аз не виждам подобрение,а вече минаха 5 дни ?хоемеопатът се води класически (поне от сайта й) ,  образована жена,бивш анестезиолог и знам,че е излекувала едно дете от астма,много ми допадна като отношение

# 277
Ох, жал ми е за хората....Как може да има такива хомеопати по тази земя?

# 278
  • София - Варна - Бургас
Ох, жал ми е за хората....Как може да има такива хомеопати по тази земя?

И аз това се питам...

# 279
Проблемът също така идва от това, че пациентите не желаят или не искат да се запознаят с това какво е хомеопатията и сляпо се доверяват на самозванци. Всеки си пати от акъла, нал' тъй.

# 280
Цитат

Извинявам се, че пак се повтарям, но искам да попитам и Aleksander какво е неговото мнение. Да чакам ли 3 седмици за микробилогия (чак тогава е свободна гинеколожката) или да отивам при хомеопата?

# 281
Проблемът също така идва от това, че пациентите не желаят или не искат да се запознаят с това какво е хомеопатията и сляпо се доверяват на самозванци. Всеки си пати от акъла, нал' тъй.
предполагам визирате мен-много добре се информирах Що е то хомеопатия?,но нали се сещате,че никой не прави безплатно интервю и лечение,за което съответно се плаща и то скъпо?Мислех,че тази тема е пусната ,за да се отговаря на въпросите,а не да се обсъжда "акъла" на някой?два пъти задавам въпроси,на които отговори не получавам,но за сметка на това индиректно съм обсъждана.ако продължавате така,не мисля ,че скоро ще се информирам правилно как действа хомеопатията

# 282
Проечете последните линкове в темата Информативно за хомеопатията, или статиите на английски,които са копирани в тази тема. Ще научите много нови неща, и ще разберете защо предписания като 3  гранулки сутрин и вечер противоречат на принципите на хомеопатията. Напълно ви разбирам,че никой не прави безплатни интервюта, но като се запознаете повече с хомеопатичните принципи  ще можете да задавате  адекватни въпроси защо хомеопатът ви прави предписания, противоречащи на именно на тези  приниципи  на хомеопатията.

# 283
Vedeta , предписаните ви лекарства са типично по т.нар. боаронска схема - предписват се много лекарства, по много гранулки, на чест прием. Класическата, истинска хомеопатия, лекува с едно лекарство, което се определя след дълго интервю, и в което лекарство са включени голяма част от чертите, характера и поведението на самия човек. Аз например съм лекарство киселина (да не споменавам името), дъщеря ми е нежно, чувствително лекарство... и т.н. Въпросното лично лекарство, наречено симилиум, е възможно най-точното подобие на конкретния човек. То не лекува симптоми, а кара жизнената сила да се бори срещу болестта.
В някои случаи освен симилиума, се предписва и друго лекарство именно заради симптомите, но това никога не е по 2-3 лекарства, по 100 гранулки и т.н.
Давам ти конкретен пример - по-миналата седмица водих малкото си дете - на година и половина е - при местната боаронка, понеже се заинатих, че четвърти антибиотик няма да давам. Катарална ангина. Изписа му 3 лекарства, които да пием наведнъж, по 5 гранулки!!! че и три пъти на ден. хомеопатът ми, който лекува мен и голямата ми щерка, е в София, а аз съм от Пазарджик и все още не съм водила бебето за интервю. Давах лекарствата , но още на другия ден сутринта детето се влоши - към ангината се прибавиха рязко - кашлица, зелени сополи, хрипове, повръщане..... Е, спрях ги и си дадох антибиотика.
когато прочетох характеристиките на предписаните лекарства се оказа, че и в двете фигурира симптом за гърло и горни дихателни пътища, но фигурират и други симптоми, съвсем различни и противоположни помежду си.... най-лаишки пример - едното примерно те кара да кашляш, другото ти спира кашлицата (да не ровя сега да цитирам)... Жизнената сила на детето се е объркала ужасно.
По-съм склонна да вярвам, че можеше да се оправи без боаронщина и без антибиотици, отколкото с въпросното предписание....Ама аз съм за бой де Embarassed
Къщата лепна същите вируси, взех си симилиума и на другия ден бях добре, мъж ми, който не се лекува с хомеопатия, започна да пие предписания му антибиотик!!! ....за вирус...та пет дни не можа да стане от леглото, а е силен човек.
От вчера голямото ми дете, което също е при класически хомеопат, започна да повръща - днес й дадохме от симилиума и вече е добре, даже хапва....

# 284
  • Варна
По повод поста на Мечка Малинарка, при малки деца и остри състояния /същите тези бронхоспазми за които стана въпрос по-горе/, нашият хомеопат дава друго лекарство, не конституционалното. Реално, и двете са си пили конституцията само веднъж преди няколко месеца, веднага след интервюто. Това доколко е правилно, конкретно в такава ситуация?
Vedeta, понеже твоята ситуация ми е много позната, наистина тези много лекарства, по-скоро ще навредят отколкото да помогнат. Не е нормално след 5 дневно лечение, децата да са по-зле. При нас едно такова преболедуване досега винаги е минавало за максимум 4дни, говоря до преминаването на спазъма, отхрачващата кашлица, и вече остатъчната.. Много е неприятно, и заради финансовата страна, когато прегледа се оказва безмислен, а дори и вреден.

Общи условия

Активация на акаунт