ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 625
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • в матрицата
А аз те попитах с какво съм допринесла за личното ти разочарование, че призоваваш да не се вяра на думите ми? Отговор нямаше....

Това че има случай, в който не е е помогнало е най-нормалното нещо. Като има случай лекар да не успее да помогна, вкарваш ли го в четен списък? В черен списък се вкарва специалист не за това, че не е помогнал в дадена ситуация, а за безхаберие, непрофесионализъм, безотговорност, лошо отношение към пациента и т.н Съжалявам, че ти са се случили наприятни неща, но хвърляй вината от един на всички.

Archangel , ти си съвсем от скоро в темата, и не се обиждай, но по отговорите, които даваш, не те мисля за хомеопат, така че, не виждам причина да се засягаш от думите ми. Аз не говоря само за Александър, а за цялото хомеопатично общество, чийто представители се упражняваха върху мен и резултата е на лице.  Не мисля, че е редно да се заблуждават майките тук, че някой от тук пишещите може да им помогне, може само едно - да им вземе парите и пак да допрат до медицината ( добре че я има) да ги спасява. Не съм единствен случай за съжаление, но ми писна яко от шарлатаните тук!!!

# 331
  • Пловдив
Благодаря за статията на английски, но за съжаление познанията ми на този език са скромни, така че ще бъда благодарна ако някой се включи с информация на български език.

# 332
  • Тука, под липите стари...
В тази тема потребителите доброволно питат, а тези, определили се за хомеопати, доброволно отговарят. Не вярвам някой някого насила да е лекувал. Всеки сам си решава. Аз пък съм много доволна от единия от хомеопатите, пишещи в темата и определението "шарлатани" ми прозвуча доста гнусно.

# 333
Suzza я кажи кого конкретно имаш предвид... за горчивия ти опит с Александър разбрахме.. обоснови критиката си към хомеопатичното общество.. как те заблудиха или как експириментираха с теб.. няма смисъл да вадим от пепелта случая с Александър..

# 334
В тази тема потребителите доброволно питат, а тези, определили се за хомеопати, доброволно отговарят. Не вярвам някой някого насила да е лекувал. Всеки сам си решава. Аз пък съм много доволна от единия от хомеопатите, пишещи в темата и определението "шарлатани" ми прозвуча доста гнусно.
Aбсолютно!  Peace

# 335
  • в матрицата
Гнусно е, да!! Гнусно е и да гледаш детето ти ка се мъчи, само защо ти вярваш на хомеопата си. Гнусно е да си прикован за леглото си, пак защото вярваш на хомеопата си, а най-гнусно е, хомеопата да ти кажа: не знам какво ти е, оправяй се. Голяма гнусотия е, дано не се погнусиш и ти скоро  Peace

# 336
Гнусно е, да!! Гнусно е и да гледаш детето ти ка се мъчи, само защо ти вярваш на хомеопата си. Гнусно е да си прикован за леглото си, пак защото вярваш на хомеопата си, а най-гнусно е, хомеопата да ти кажа: не знам какво ти е, оправяй се. Голяма гнусотия е, дано не се погнусиш и ти скоро  Peace

Вярваш до момента, в който видиш, че не ти помага. Тогава предприемаш необходимото и си търсиш друг хомеопат, респ. лекар.

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 16:40 от samuel

# 337
.

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 16:46 от sky*

# 338
Искрено се извинява, сгрешила съм.

# 339
Студените крайници водят ли се принципно като отклонение от нормалното?Аз съм почти винаги със студени ,но пък сина ми по-бетер и от мен,вечно е с ледени

Това е нормална индивидуална особеност, но при дадени обстоятелства, като вдигане на висока Т. вече не е нормално.

Мерси Alex....а сухата кожа нормална  индивидуална особеност ли е и трябва ли да се овлажнява постоянно?

# 340
Студените крайници водят ли се принципно като отклонение от нормалното?Аз съм почти винаги със студени ,но пък сина ми по-бетер и от мен,вечно е с ледени

Това е нормална индивидуална особеност, но при дадени обстоятелства, като вдигане на висока Т. вече не е нормално.

Мерси Alex....а сухата кожа нормална  индивидуална особеност ли е и трябва ли да се овлажнява постоянно?
Моята я овлажнявам дотолкова, колкото да мине дискомфорта в редките случаи, когато се появява. например червенина и цепнатини по кожата на ръцете и т.н. Но не влизам в порочен кръг с химиите.

# 341
  • София - Варна - Бургас

Да, обикновено е нормална индивидуална особеност, и не би трябвало да се овлажнява прекалено.

# 342
Suzza, както един мой приятел-хомеопат казва-"ако като си се родил си дошъл с гаранционна карта, и аз мога да ти дам гаранция за излекуване". Никой на тоя свят не може да ти обещае здраве, независимо дали е хомеопат, лекар УНГ, хирург и т.н. Всички тези специалисти могат да се ОПИТАТ да ти помогнат, правейки най-доброто на което са способни. Така поне би трябвало. В черните списъци на лекарите влизат хора, които не са подходили с отговорност и всеотдайност, а не хора които не са помогнали на 100% от пациентите си. Отново да кажа-съжалявам, че не си намерила помощ, надявам се някой да успее да ти помогне, без значение дали е хомеопат или ортодоксален лекар. И отново те моля-недей да подхождаш с агресия и да слагаш всички в кюпа и да ги обвиняваш в какво ли не защото при теб не е имало успех. Относно парите -аз не съм чула някой лекар да е върнал таксатата си, ако операцията е неуспешна, ако не е намерил начин да помогне на пациента си или е поставил грешна диагноза. Парите се дават не за излекуване/защото такава гаранция може да ти даде само Господ/ а за отделеното време и усилия на някой, който е посветил години наред да изучава дадена наука.

Не ми стана ясно какво значи, не ме приемаш за хомеопат, но не е и особено съществено, така че да го оставим настрана. Peace   

А аз те попитах с какво съм допринесла за личното ти разочарование, че призоваваш да не се вяра на думите ми? Отговор нямаше....

Това че има случай, в който не е е помогнало е най-нормалното нещо. Като има случай лекар да не успее да помогна, вкарваш ли го в четен списък? В черен списък се вкарва специалист не за това, че не е помогнал в дадена ситуация, а за безхаберие, непрофесионализъм, безотговорност, лошо отношение към пациента и т.н Съжалявам, че ти са се случили наприятни неща, но хвърляй вината от един на всички.

Archangel , ти си съвсем от скоро в темата, и не се обиждай, но по отговорите, които даваш, не те мисля за хомеопат, така че, не виждам причина да се засягаш от думите ми. Аз не говоря само за Александър, а за цялото хомеопатично общество, чийто представители се упражняваха върху мен и резултата е на лице.  Не мисля, че е редно да се заблуждават майките тук, че някой от тук пишещите може да им помогне, може само едно - да им вземе парите и пак да допрат до медицината ( добре че я има) да ги спасява. Не съм единствен случай за съжаление, но ми писна яко от шарлатаните тук!!!

# 343
Гнусно е, да!! Гнусно е и да гледаш детето ти ка се мъчи, само защо ти вярваш на хомеопата си. Гнусно е да си прикован за леглото си, пак защото вярваш на хомеопата си, а най-гнусно е, хомеопата да ти кажа: не знам какво ти е, оправяй се. Голяма гнусотия е, дано не се погнусиш и ти скоро  Peace

Сузза, не си прикована към леглото си, защото си вярвала на някой, а защото си болна от нещо. За това не еотговорен друг освен съдбата. Имало ли е друг, който е могъл да ти помогне, а ти не со отишла при него, и ако да -защо? Ако не е имало кой да ти помогне, защо не обвиниш другите, ами се спря точно на хомеопата като най-виновен? Не се заяждам и не ти се присмивам и наистина съжалявам за положението ти, защото знам какво е да не може никой да ти помогне, но с какво са виновни конкретните хора? Нито хомеопатията нито друга медицинска дисциплина са панацея, и аз имам заболявания, които никой не е излеувал, нито хомеопат, нито ортодоксален лекар, а съм била при много-е какво, кой да обвиня за това? Кой от всичките 15 хомеопата и 10 лекаря?

# 344
mamaden,

Всичко за характера на детето, което си отбелязала плюс някакви особености в поведението, които са ти направили впечателние като странни или много характерни. Желание и отвращение към определени храни и напитки. Зиморничаво ли е или топлокръвно, как си играе, сънува ли нещо, което да ти разкаже, как спи...Също за конкретните физически оплаквания-всякакви детаили: по кое време на денонощието се обострЯ проблема и кога е по-добре, по кое време на месеца/годината е по-зле или по-добре, какво му помага, какво го влошава. Какво точно прави детето, когато има проблем, държи ли се някъде, гушка ли се, раздразнително ли е. Има ли други оплаквания, които съпровождат основните, които винаги или често се появяват в комплект с тях. Жадно ли е детето като цяло или не пие много вода. От какво е боледувало до сега, какви ваксини са слагани и имало ли е лоши ефекти от тях, какви лекарства е пило и имало ли е някакви последици, започнала ли е  болест скоро след ваксина или прием на лекарство. Зпочнала ли е болест след някаква емоционална травма или проблем в семейството. Каква е атмосферата в семейството ви, как е била бременността ти, как си се чувствала по време на бременността, преживяла ли си някакви стресове и какви точно, желана ли е била бременността, искала ли си да махаш детето, пила ли си лекарства и хормони преди да забременееш или по време на бременността и при кърменето....Какви болести има в семейството ви: диабет, рак, психични болести, алкохолизъм, туберкулоза, сифилис, гонорея, хламидии имала ли си, подтискани гъбички, много антибиотици, антихистамини или нещо друго.....

Има хиляди неща...Това горе-долу покрива основните, хомеопата ще попита ако има нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт