ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 69 315
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Персона, темата е "ВЪПРОСИ към хомеопати" и се обсъждат проблеми от хомеопатична гледна точка. Никой тук не очаква да му се даде информация от "официално публикуван в медицинската литература доклад на клиничен случай (case report)".

Кога ще престанеш да спамиш в теми, към които единствения ти интерес е да обявиш за холистичния метод за шарлатански??  Whistling

Направи си тема, в която да заклеймяваш който иска алтернативен метод, и си слагай там чаршафите.
В тази тема хората имат други интереси.  Peace

[off]А вие престанете да ме репликирате във всяка тема (а точно репликите Ви са спам).
Не говоря с Вас, както виждате, а с Archangel (която твърди, че е класически хомеопат) по конкретна хомеопатична тема. Тоест задавам въпрос към хомеопат.

Или се изживявате като ПХМ (Пазител на холистичния метод) Grinning? Е, няма страшно, холистичният метод не ми пречи и оцеля дори по време на 6-месечния Ви бан и дори не усети липсата Ви.  Wink
А сега пак ми задишахте във врата. Неприятно е някак...Не Ви ли омръзна? Бъдете по-cool и например постъпете така, както аз постъпвам с Вас - не ми обръщайте внимание. Пишете смислени неща и може би няма толкова да Ви тежи присъствието ми.

Конкретната тема е "Хомеопатия и захарен диабет тип 1".
Всяка информация, по-детайлна и смислена от "Да, хомеопатията лекува заболяване Х. Намери си класически хомеопат. Ако не си доволна/доволен, го смени." със сигурност ще бъде интересна на широк кръг от хора.[/off]

# 601

Цитат
Her father said that her last tests have been: FBS of 135, HA1c of 8 and blood pressure of 110/70 mmHg. They were all happy about her significant healing and cure. She is taking 10 units of NPH Insulin in mornings and 4 in the afternoon i.e. 4 units have been tapered during the last year and a decrease of 95 mg/dl has been earned[/b].

Не знам за какво са all happy родителите, при положение, че показателите на кръвната захар и гликирания хемоглобин са лоши. Освен това детето продължава да е на инсулин и захарният диабет тип 1 при него очевидно не е излекуван.

Понеже не знаеш защо са all happy,  да те светна...4 units have been tapered during the last year and a decrease of 95 mg/dl has been earned. Това може би ти се вижда малко?!
Айде сега дай медицински доклади на лечение при което за една година е намален приемът на инсулин.
И не ми излизай с лафа, че сайтът не е медицински. Твоите медицински сайтове не се занимават с хомеопатия, така че няма как да ти дадем цитати от тях. Това не означава, че хомеопатията не действа.

# 602

Конкретната тема е "Хомеопатия и захарен диабет тип 1".
Всяка информация, по-детайлна и смислена от "Да, хомеопатията лекува заболяване Х. Намери си класически хомеопат. Ако не си доволна/доволен, го смени." със сигурност ще бъде интересна на широк кръг от хора.[/off]

Именно.  Peace
А мненнието, изказано от теб, перефразирам, че хомеопатията е плацебо и не може да излекува това заболяване, няма място в тази тема.
При това тук то се обсъжда от хомеопатична гледна точка, с възможните хомеопатични подходи, което, както всички знаем, не е в твоята компетенция.
Върви убеждавай някого, че не си в тая тема за да се заяждаш.

Впрочем темата не предлага лечение, а е информативна. Тук се обсъждат въпроси, свързани със същността на хомеопатията, принципите и законите и. Компетентно мнение и прогноза може да даде само лекуващия хомеопат, който е провел интервю и е запознат в детайли със случая.

Никой не се интересува какво мислят традиционните медици, нито какво пише в техните медии.  Crossing Arms

ПП. Да отговоря на спама със спам.  Mr. Green
Много точно си отмерил моя бан.
Не си мисли, че никой не забелязва как за теб не важат санкциите, които се полагат на редовните потребители.

# 603

Цитат
Her father said that her last tests have been: FBS of 135, HA1c of 8 and blood pressure of 110/70 mmHg. They were all happy about her significant healing and cure. She is taking 10 units of NPH Insulin in mornings and 4 in the afternoon i.e. 4 units have been tapered during the last year and a decrease of 95 mg/dl has been earned[/b].

Не знам за какво са all happy родителите, при положение, че показателите на кръвната захар и гликирания хемоглобин са лоши. Освен това детето продължава да е на инсулин и захарният диабет тип 1 при него очевидно не е излекуван.

Понеже не знаеш защо са all happy,  да те светна...4 units have been tapered during the last year and a decrease of 95 mg/dl has been earned. Това може би ти се вижда малко?!

agneshka,  Shocked вижте показателите на кръвната захар и на гликирания хемоглобин. Те са лоши и са такива, именно защото хомеопатът си е позволил да намали на своя глава приема на инсулин.

Айде сега дай медицински доклади на лечение при което за една година е намален приемът на инсулин.
И не ми излизай с лафа, че сайтът не е медицински. Твоите медицински сайтове не се занимават с хомеопатия, така че няма как да ти дадем цитати от тях. Това не означава, че хомеопатията не действа.

За да може хомеопатията да се прилага заедно с или вместо конвенционалната медицина, както някои от вас пожелателно въздишат, хомеопатията трябва да покаже някакви обективно измерими резултати. Няма друг начин.

Наистина, има публикувани хомеопатични изследвания с различно качество.
Но превратна точка във възприемането на хомеопатията поставя именно мета-анализът на 110 хомеопатични изследвания, проведен от Aijing Shang MD et al. и публикуван в Lancet през 2005 г.

Are the clinical effects of homoeopathy placebo effects? Comparative study of placebo-controlled trials of homoeopathy and allopathy

Отговорът на въпроса от заглавието, който мета-анализът дава, явно не се харесва на световната хомеопатична общност...

Въпреки този неблагоприятен резултат за хомеопатията, тя дава възможност за интересни изследвания като например, дали положителния ефект, които някои хора изпитват от хомеопатията, не се корени в самия процес на отиване при хомеопата, дългото интервю, разговорите, вниманието и т.н., вместо в самите хапченца.
Но самите хомеопати едва ли биха харесали идеята да изучават обективно подобна гледна точка.
Докато не се намери някой хомеопат-авантюрист.  Simple Smile

# 604
Хехе, точно agneshka си тръгнала да убеждаваш как хомеопатията е плацебо, дето си лекува цялото семейство от години с хомеопатия, понеже се е убедила лично колко струва конвенционалната медицина.   Joy

Пак повтарям - постовете ти в тази тема и изобщо в този подфорум са спам. Очевидно е, че нямаш интерес (различен от финансовия), освен да доказваш колко са неработещи алтернативните методи.

Съжалявам, че се налага и аз да спамя  Embarassed, за да те репликирам.
Причината е, че модераторите и администраторите явно прилагат двоен стандарт и ти позволяват да нарушаваш форумните правила.

# 605
Persona, както споменах по-рано, глупостите ви не ме занимават. Нито смятам да чета платените ви изказвания, нито да се впускам в отговори. Не можеш да спориш с реклама и с радио, а вашата дейност през този ник е именно такава. На всеки един от екипа ви, пишещ през него. Нямам нужда да убеждавам когото и да било в това работи ли хомеопатията, още повече пък платените служители на фармцевтичните компании. Сори.

# 606
Persona, аз пък не говоря с вас, така че не си хабете патроните.  Неприятната миризма на нечистоплътност и лицемерие лъха през всяка ваша дума. И не се съмянвайте-няма някой с ай кю над 50, който да не го е усетил.  Laughing

Впрочем, правилата на този форум изрично забраняват поведението ви, според правилата написани от администраторите:

Форумът Хомеопатия, билколечение, алтернативна медицина е създаден за да се отделят в него всички теми, свързани с алтернативната медицина и всякакви спорове относно за/против, алопатия/хомеопатия и т.н. няма да се допускат както в него, така и тук - в основния форум "Здравословни проблеми..."

Считам, че по този начин всеки един потребител ще има възможността да получи информация и да сподели личен опит без да дразни поддръжниците на единия или другия лагер.

Искам да знам до кога ще ви толерират?

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 23:19 от Archangel

# 607

agneshka,  Shocked вижте показателите на кръвната захар и на гликирания хемоглобин. Те са лоши и са такива, именно защото хомеопатът си е позволил да намали на своя глава приема на инсулин.

HA1c of 10 and a 230 mg/dl FBS  преди лечението
и
FBS of 135, HA1c of 8 and blood pressure of 110/70 mmHg след известно време /лечението не е завършено/

понеже хомеопатът безотговорно си е позволил да намали инсулина

много избирателно четете, уважаема Персона...

# 608
  • Пловдив
Да поискам съвет за нашата ситуация (просто не съм сигурна дали хомеопатията може да помогне в случая newsm78). Сина ми е на почти 8 месеца. От двумесечен имаме проблем със заспиването вечер - заспива нормално, но спи 30-40 минути (максимум час) и ревва. Понякога заспива почти веднага като му дадем биберона и го гушнем, понякога минава час-час и половина преди да заспи пак, като през това време съм му дала да суче, люляли сме го, клатили сме се на люлеещия стол и какво ли не още. Няма значение в колко часа го слагаме да лягаме - пробвали сме целия интервал от 19 до 22 - ситуацията е една и съща. След като заспи повторно през нощта ситуацията е почти нормална, с малки изключения се буди само за хапване, горе долу на 2,5-3-4 часа (различно е всяка вечер и часовете не са фиксирани), хапва и заспива отново.
Та въпроса ми е - хомеопатията може ли да направи нещо в случая или да се въоръжим с търпение и да чакаме евентуално да го израсне с възрастта? Благодаря предварително за отговорите.

# 609
  • Бургас
Защо изобщо му/и обръщате внимание?/не визирам последния пост на ginbay  Simple Smile/.

# 610
Защо изобщо му/и обръщате внимание?
Щото е готин(а)  Laughing

# 611
Да поискам съвет за нашата ситуация (просто не съм сигурна дали хомеопатията може да помогне в случая newsm78). Сина ми е на почти 8 месеца. От двумесечен имаме проблем със заспиването вечер - заспива нормално, но спи 30-40 минути (максимум час) и ревва.
Погледнете картона на детето и кажете дали проблемът е започнал наскоро след имунизация.

Цитат
Та въпроса ми е - хомеопатията може ли да направи нещо в случая или да се въоръжим с търпение и да чакаме евентуално да го израсне с възрастта? Благодаря предварително за отговорите.
Може, стига да не попаднете на някой самозванец.

# 612

и
FBS of 135, HA1c of 8 and blood pressure of 110/70 mmHg след известно време /лечението не е завършено/

Ако имаше личен интерес да научи нещо, щях да си направя труда да обясня защо изследванто, публикувано в Lancet през 2005, което цитира в предния си пост, не може да бъде обективно според принципите на хомеопатията.

Интерсно е, че се опитва да обори нещо, което не познава. Както и с ГНМ впрочем.
"опознай противника, за да го пребориш"  Mr. Green

# 613
  • UK
Здравейте,
Вече зададох този въпрос в темата за ваксините, но реших да попитам за мнение и тук, тъй като въпросът силно ме вълнува. Дилемата ми е обществените басейни. Имам възможност да водя дъщеря си, която е на 4 месеца на уроци по плуване, но преди време хомеопатката, при която ходим подметна, че може да е доста опасно. Искам да попитам хомеопатите в темата, а и всички останали за мнение - рисковано ли е неваксинирано бебе да ходи на басейн, където се очаква повечето или всички бебета да са ваксинирани? Ще я изложа ли наистина на риск да се зарази с нещо?
Благодаря предварително на отговорилите!   bouquet

# 614

и

Непоправими сте.  Rolling Eyes

Цитат
Spells of nightly hypoglycemia, her hopelessness of improvement which had led her to disregarding her diabetic diet and controlling her FBS regularly and a high HA1c of 10 and a 230 mg/dl FBS revealed the family’s poor control and their tiredness and aversion to regular supervision of their duties.

Означава на чист български, че преди хомеопатичното лечение самото момиче и семейството й са занемарили диетата й и постоянния контрол на кръвната захар. Самият хопеопат го пише. Това е причината показателите да са лоши.

Самият автор казва, че в хода на лечението:

Цитат
Fortunately she helped me by following her diets. She had become more energetic and more hopeful to continue her good cooperation. I promised to give her a gift for her nice effort and cooperation.

Тоест, самото момиче с течение на времето е станало по-кооперативно и е започнало да спазва диетите си. Ето на какво може да се дължи подобрението.

Цитат
Discussion:
...
After about 2 months of taking Nux-v, again I took her case and prescribed Sulphur 30c to be taken 2 drops biweekly and after dynamizing, by shaking it vigorously. It continued for about 2 months and no other remedy was prescribed. Her last FBS has been 135, with a HA1c of 8 and her blood pressure 110/70 mmHg.

Conclusion:

Това, че преди хомеопатичното лечението показателите на диабета са били по-лоши, не означава, че след хомеопатичното лечение са хубави, отчитайки сериозните последствия от лошо контролирания диабет в дългосрочен план.

И преди, и след хомеопатичното лечение стойностите на кръвната захар и на гликирания хемоглобин не са такива, каквито трябва да бъдат при добре контролиран диабет.
Намалението им в хода на лечението се дължи на повишената кооперативност на детето и спазването на диетите.
А това, че все така не са в норма - на некомпетентното решение на хомеопата да намали дневната доза инсулин на 14, вместо необходимите 18 единици инсулин.

Последна редакция: сб, 05 юни 2010, 01:22 от Persona

Общи условия

Активация на акаунт