Пее и играе Февруарското дете, а майка му за сън реве

• 31 563
  • 718
  •   1
Отговори
# 240
  • в сърцето на един мъж...
Мда, определено е до дете - Алекс и сега ми се буди по някое време, я реве, я вика, я приказва... Изобщо той купонясва понякога до сред нощите, докато Мила спи като пич по цяла нощ. Случвало се е даже да не се буди от него, въпреки, че вика или реве. Но пък понякога е купон като го чуе - реват двамата, случило се беше веднъж като беше командировка в Сингапур моя и беше купон - не знам кой да успокоя и кой да оставя Confused

# 241
  • София
Хей, хей, здравейте и от нас, кажете, че не сте ни забравили (можете ли Rolling Eyes)

Пускам една снимка на Йойо като за начало:

Тук не му се вижда косата, която в момента е огромна и къдрава.

Аз съм нощна смяна и се сетих за вас. Simple Smile

m@m@, ЧЕСТИТОООО! 1stroller 1crib smile3504 Много здраве, друго не ви трябва!

Направо не знам как се навивате на второ... Аз не мога и да си го помисля още...

За спането: както си мислех, че до 3 години ще се будим по 10 пъти на нощ, сега Йойо си спи по цяла нощ и вече много добре разбира, че трябва да легне да спи, като му кажем. Много съм доволна. Направо...да чукаме на дърво.

Миме, хич не ми липсва кърменето... Направо съм щастлива, че се отървах (колкото и да е тъпо).

Коте, Йойо вечеря зеленчуково пюре и преди лягане 210мл. АМ. Но все ми се струва, че не яде достатъчно...

Как са вашите деца с килограмите? Йойо е по-малко от 10кг. и се притеснявам... Sad

Деси, моята маникюристка ме светна, че имало някакъв гел за нокти, който си го слагаш на твоите нокти и те не се чупят и не пада лакът.

# 242
Добро утро, момичета!

Мама, прекрасна новина! Всичко най-хубаво ти желая!   bouquet
И понеже имаме толкова бремелинки да започнем деня с една по-здравословна закуска:

Атмосферче, радвам се,че сте добре. Бях почнала да се тревожа за вас. И моята Дара я има, я няма 9,5кг, но пък е много "жизнена и енергична"  Laughing та не се притеснявам за това - важното е да хапва полезни неща.  Peace

И ние не можем да се похвалим със спокоен сън, ама каквото-такова. С любимия имаме уговорка - минимум 6м. непробуден сън и чак тогава второ чедо  Joy

Хубав ден, дано времето позволи повече разходки днес  Rolling Eyes

# 243
  • sofia
Добро утро на всички.
 Виде,първо на теб едно голямо ЧЕСТИТО,ето на това му се вика Божа работа.
Доре за килограмите въобще не се притеснявай и Вики няма 10 кила,ама е толкова жизнен.Влади нямаше 10 кила на година и половина,сега е почти на 4 и я има 15 я не.
Вики също спи непробудно откакто се е родил,ляга в 8 и става към 9.
Докъде са вашите деца с говоренето?Вики още е на дай-дай,не ,бау-бау,папа,тук изключвам мама ,тате и т.н. семейни.

# 244
Добро утро Hug

Не съм писала през последните дни,ама да ви кажа честно много ме мързеше изобщо да сядам на компютъра...Жорето почти цяла седмица не спи през нощта и съответно аз съм дроб.Нямаше смисъл всеки ден да ви се обяснявам колко ми се спи и съм уморена,затова и не съм се включвала.

В тази връзка-и Жорето не спи през нощта.Чудно ми е тези мои деца как не се уморяват достатъчно през деня,за да си спят като хората през нощта newsm78Събуждат се сутрин към 7-7.30 и после спят 1-2 часа на обяд.После заспиват чак вечерта към 22ч. Но иначе Жорето не се буди за ядене.Всъщност незнам защо се буди.Давам му вода или сок,завивам го,отвивам го,събличам го,за да не му е топло...всичко правя,ама той пак си се буди и ме търси непрекъснато.Като го взема при мен заспива на секундата,обаче аз тогава не мога да спя,защото дивана става тесен.Представете си  3 педи разстояние и двама човека спящи на него..ето за това ви говоря..
Дано да мине тоя период,защото се чувствам супер разглобена Tired

М@m@,честита бременност! Лека и безпроблемна Hug Много ти се радвам Hug
Преди седмица и една моя приятелка роди момченце и сме много щастливи всички.Инче,честито и на твоята приятелка.Да й е живо и здраво детенцета.
Предната нощ,преди да роди моята приятелка я сънувах,че ражда и й казах,че ще роди скоро,а тя не ми повярва Laughing
Миналата нощ аз пък сънувах,че съм бременна,но още не бях с корем.И беше толкова реално,че се чудих как ще кажа на Боби,че ще имаме трето дете Laughing
Доре,за килограмите-вчера теглихме нашите деца и се оказа,че са отсалбнали от предния месец и в момента са 10 и 10,400кг.Наско е по-тежкия.И на мен ми се струва малко,но не се оплаквам,че не се хранят,нито пък са болнави /слава Богу!/
За говоренето-между тях си постоянно плямпат.Една позната казва,че близнаците проговаряли по-късно,защото си приказвали един на друг,така че само те да се разбират и не чувствали нужда да говорят съзнателни думички и въобще да говорят на други хора..Незнам доколко е така,но е факт,че непрекъснато си "говорят" помежду си някакви "джабала-джубала" неща Mr. Green
Иначе казват доста думички,разбират ме отлично какво им говоря и когато не се инатят изпълняват молбите ми.От няколко дни ги уча да показват на колко са годинки и засега имам успех само с Жорето-показва с пръстче и казва"дна" Laughing Сигурно вашите деца вече го правят това,ама аз досега не се бях опитвала да ги уча.

Пловдивски мами,среща няма ли да има в близките дни? Времето ще се оправи,така че дайте ако искате да се разберем нещо.

За националната среща-не изказвам мнение,защото все още работата при нас е несигурна поради само една причина.Но иначе поне съм сигурна,че тогава Боби все още ще си е тук.Той започва курс на 4 май,курса продължава 2 месеца,така че до средата на юли със сигурност ще е тук и от тази гледна точка ще можем да дойдем.Остава само един проблем още,но се надявам да се оправим,защото много ми се идва Confused Иначе ми е абсолютно все едно къде ще е.На нас ни трябват само легла и голямо място за тичане и игра,нищо друго.

Ами засега това е от мен,че момчетата са вече будни,а аз продължавам да си щракам.Ако успея ще пиша пак,защото със сигурност пропускам много неща.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 09:25 от •● foxy81 ●•

# 245
м@м@,честито!!! Лека бременност и сладко пухче ...или пък две на финала!

Мен пък ме е страх да дърпам пишки...

Joy  Joy  Joy
Човек да ти се чуди как сте направили Раличка... Laughing

Толо
, снощи ме накара да си се хиля самичка, докато четях в късните нощни доби. Mr. Green Mr. Green

Виде
, онзи ден си мислех тъкмо, че никаква не си се мяркала напоследък, а то какво било. Лека бременност и вързоп по избор на финала ти желая. Аз пък много искам и второто дете да ми е момиченце, мен също като Дорабела ме е страх от дърпането, не знам защо, но ми е доста садистично.

# 246
Иха, тез момичета не се спряха бебета да правят  Hug Laughing Виде, честито и от мен  Heart Eyes Hug Живо и здраво бебче накрая  Simple Smile

Фокси, като каза "диван" и ме подсети за веселата нощна случка на Толо  Joy Видях и себе си в това. Ние по принцип нощем се събираме на нашето легло и четиримата, но в един момент, след като Руси и ДАри се извъртят по веднъж по часовниковата стрелка, аз се изнасям с хленчещия Руси с хола на канапето. Аз на ръба полагам кокала на едното бедро, а другото се задържа някак противно на гравотацията. След около час пристига ДАрко, който също се буди нощем доста, носи си възглавницата и се намества при нас, но на другата посока и така много често  Outta Joint Вече толкова съм свикнала с това неспане и сноване из къщи, че като бяхме при сестра ми сега, се будех през час и търсех децата из леглото и сутрин с мъжо сме скокнали в 7.00 като пенсионерите и гледаме чудно защо спят всички, включително и Дарко, който по принцип в 6.30 е на линия у нас  Crossing Arms

Коте, Руси вечеря към 19.30- 20.00 нещо лекичко - постна супа, пюре, нещо от нашето. После в 21 ч около 180 мл мляко преди сън. През нощта не давам нищо вече. Отбих го преди месец и половина, защото той просто ме ползваше за биберон, спеше ми на цицата, а не пиеше нищо. Сутринта направо закуска предлагам към 8.30. Дарко до 3,5 г. ми пиеше мляко нощем. Сега съвсем умишлено го отучих Руси, защото той не спира да мели през деня. Ако няма храна - пастели, ако няма и това - каквото има  Embarassed Rolling Eyes Проси като куче, отваря шкафа с вредностите и скимти.....

Доре, искам къдриците на Йойо са видя аз  Crossing Arms

Десика защо не пише, започвам да се притеснявам  Confused

Цвети, ти практикувала ли си досега? Добра идея е да държиш под контрол нещата, но преподавателската дейност е сериозно призвание, което след две години в горен курс се превръща в диагноза  Mr. Green

# 247
  • Sofia
защото той не спира да мели през деня. Ако няма храна - пастели, ако няма и това - каквото има  Embarassed Rolling Eyes Проси като куче, отваря шкафа с вредностите и скимти.....

hahaha Joy Joy Joy

На Венци "кучешките" изпълнения са пред вратата на стаята на батковците. Строго забранена зона! (и от тях и от мама) Драска с нокти по вратата, чука с юмрук и скимти  Mr. Green

Доре, дай да видим къдриците дееее Simple Smile))

# 248
Momo леко бременеене и едно здраво и сладко бебче на финала smile3504

Краси пие адапте в 20 ч и хапва малко хляб или бисквита Закуска и преди не се будеше,но сега май заради зъбите се буди минимум по 2 пъти и пие вода и пак заспива.Събужда се от 7 до 8:30.

И ние се отбихме напълно преди седмица-две,свърши млякото.

Чудя се дали да го записвам на кухня и да му давам супата вечер с хляб като на баткото.

Ние сме 11 кг.

# 249
m@m@ Честито коремче!!! Леко и безпроблемно бременеене и на финала - живо, здраво и хубаво бебе /за пол не говоря - ресто не се връща, така че каквото - такова/  Hug

Коте, Михеле яде към 19-19.30 супа /300гр/ със или без сухарче и толкова - до сутринта в 8.00 - само водичка. Не се буди нощем, освен ако не е жаден или не мрънка от зъборастежа - тогава му давам бибата. През деня не мели нищо, освен в часовете за хапване - 8.00 /300 гр. кисело мляко/, 9.30 /попара/, 12.30 - 100гр супа и 200гр. ядене от кухнята, 17.00 кремче от кухнята. Понякога му давам сокче или плод, но не прекалявам, за да не се продриска. Вече е към 15 кила, може и повече да е  #Crazy, трябва да го премеря ...

Дея, и на мен ми беше гадно първите дни на работа, но после се свиква. Липсва ми целодневното общуване с Михи, но няма как ...

Цвети, възхищавам ти се за смелостта да станеш учител - според мен това си е голяма отговорност.
Не можах да гледам филмчето, защото нямам право да си качвам разни програмки в офиса.

Галл, Коте, искрено се смях на "кучешките изпълнения".

Ще се включа в анкетата за срещата, но през юли едва ли ще мога - мислим да посетим северното ни моренце.
До скоро

# 250
Теди, за столчето - магазина на Бейби Планет
бул. "акад. Иван Гешов" 9 (бивш "Несторов")
тел. : 02/953 10 98
е магазина на вносителя. Ако го има някъде това столче, там ще да е. Аз незнам кога ще имам пък натам, но ако някой минава и има желание да провери. Събота и неделя ако се разхождаме с колата ще проверя, ако дотогава няма отзиви. По принцип са им много хубави и качествени нещата на Инглезина, единствено те и Пег перего се произвеждат в Италия, а не в Китай като всички останали.

МАМА, честита ти радост, лека и щастлива бременност ти желая и кротко, спящо и ядящо бебче  baby_neutral

Мишо яде второто от кухнята вечер между 20 и 21, за приспиване 120 гр. АМ. През нощта ако се буди само сок или чай. Закусва между 8 и 10- зависи кога се събуди.

# 251
Gall, не не съм практикувала. Търсих си работа по специалността само първата година след завършването. Тогава за едно място се бореха по десетина човека, в града търсеха само хора с поне 2-3 години стаж и ми предлагаха само работа по селата. Така се случи, че започнах да работя нещо съвсем друго, уж временно, а вече 6-7 години.  Mr. Green И аз не съм уверена дали ще се справя, особено без да ме съдят, че съм ошамарила някого, но все отнякъде трябва да се започне. А не ми се иска дипломата ми да отлежава в шкафа, като знам колко и струваше на майка ми да ме изучи сама.
Фокси, близнаците понякога си имат собствен език, на който само те си говорят.  Wink Ралица казва само мама, баба, па-па, ам-ам, айде, дай. Ало, заповядай, благодаря и чао  ги казва много интересно като "аааа" с различна интонация.
За неспането, дали не е нещо от храната? Шоколада и какаото са противопоказани за мъници, защото ги превъзбуждат, но има и разни скрити дразнители.. Например оцветителите, които са в разните кремчета, сокчета и даже пюрета в повечето случаи водят до хиперактивност.

# 252
Здравейте! Hug
Момичета, благодаря ви за комплиментите,направо ми повдигнахте духа Hug  bouquet
Жълтият Ламтурник ,само да ти напомня ако си решила да спазваш лунната диета от тази вечер никакво ядене до утре вечер Wink тук можеш да следиш датите http://news.fashion.bg/article/3550/32/lunna-dieta-lunen-kalendar-2010-otslabvane
За храненето-вечер ядем супа от ДК с 2 сухара в 20 ч и кърма за лека нощ- 21.30ч. По този повод се чудя  от кога да давам хляб вместо сухари? newsm78
За спането- буди се от 2 до 5-6 пъти през нощта и ме побърква . #Crazy
За кърменето-още си търси вечер и през нощта,но аз вече не се съобразявам с неговите мераци и спазвам диета,колкото му остава толкова да яде. Mr. Green Вече много искам да приключим с тази дейност,но пусти мързел.... Embarassed,мнооого ми се спи и така си решевам проблема с будуването Embarassed
За говоренето -само "тата" ," кака" и" брррр' за колите,нищо повече.
За килограмите сме високи и стройни 82см и 10.500кг
М@М@ честито!!!Лека и безпроблемна бременност ти желая!  bouquet
За Десика и аз се притесних,беше толкова активна,а сега я няма от няколко дни,чудя се дали да не и пратя смс newsm78
Лара имам оферта за неделя -разходка по женски в Сердика,ако Весо се навие да гледа двете деца ,ще ти звънна  да се видим /ако и вие сте там на разходка, разбира се/.Също така, ако има мами Софиянки в неделя в МОЛ-а,много ще се радвам да се запознаем.  Simple SmileАз ще пиша допълнително,че до тогава има много време.
Хубав ден на всички! Hug

# 253
Лори, и аз се хванах на тази лунна диета,много ти благодаря че я спомена и като ти видях усмихнатите снимки и си казах..ПОЧВАМ Я Peace

# 254
М@М@, ЧЕСТИТО! ЛЕКА И БЕЗПРОБЛЕМНА БРЕМЕННОСТ!
Десика мисля, че почна работа и затова не пише, но може и да бъркам newsm78
Ламтурниче, доста нерви ще ти трябват за тази професия, а и на децата ти  Joy Joy - като дете на учителка мога да кажа, че това е диагноза, без да искам да обидя някого Wink

Общи условия

Активация на акаунт