Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 548
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Момичета ,аз за сега реших да изчакам.Водим се здрави от 5 май.Ще видим до кога.Давам на звера Лимфомиозот и Калиум Бихромикум.
Дано ни се размине.

# 181
Момичета ,аз за сега реших да изчакам.Водим се здрави от 5 май.Ще видим до кога.Давам на звера Лимфомиозот и Калиум Бихромикум.
Дано ни се размине.

Мдаа, аз давам и Цинабсин, УНГ ни каза да пробваме с него, за задна хрема и синузит се изписва! Peace Сега две седмици преди лягане и аз давам лимфомиозота, сутрин нямам време да дам преди градина всичко, та и да има 30 мин след всяко даване пауза без храна или вода!  Tired

# 182
  • Асеновград
Здравейте на всички!
И на нас ни предстои операция на 3-та сливица.
Направихме изследванията - всичко  е добре.
Във вторник  25.05 влизаме в болницата, в сряда я оперират и в четвъртък ни изписват.
Операцията ще бъде в Пета градска при доктор Бегов.
Дано всичко да мине добре. Сърцето ми се е свило.....
Притеснявам се и как ще я удържа три дни в една стая......
Ох, после ще пиша какво е станало. Стискайте палци!

Не се притеснявай, ще мине това е много лека операция. Peace
Защо 3 дни ще ви държат в болницата?  Струва ми се много.
Миналата седмица оперирахме на дъщеря ми сливицата.Сутринта ни приеха, направиха и изследвания към 13-30ч. влезна в операционна и след 15мин. ми е върнаха.След още 3часа бяхме вкъщи, тя дори игра с децата зад блока все едно нищо не и са правили. Peace

# 183
2 нощувки е по каса Simple Smile
И в някой болници си държат на периода..
Нас ни приеха в 7:30 .. и ниизписаха в 11:30 Simple Smile

# 184
При нас операцията е насрочена за 31.05. Моля майките на оперирани дечица да ми кажат - мога ли на следващия ден вечерта да заведа дъщеря си на концерт?
И друго - тя е голяма, на 7 и половина. По-бавно или по-бързо протича възстановяването при големи деца?
Най ме е страх от упойката. Въпреки че аз самата съм преживяла по-тежка операция на същата възраст.
А някой да сподели мнение за д-р Попов от ИСУЛ?

# 185
  • София / Пловдив
При нас операцията е насрочена за 31.05. Моля майките на оперирани дечица да ми кажат - мога ли на следващия ден вечерта да заведа дъщеря си на концерт?
....

На какъв концерт?
Ако е събитие, което предполага детето да пее или вика от кеф например, по - добре да пропуснете. Но ако ще слушате само - няма проблеми, стига самата тя да се чувства добре.

# 186
Благодаря за отговора. Ще бъдем зрители на балетен концерт. Предполага се - официално и кротко събитие. Малко се притеснявам, обаче, от многобройната публика, респективно от възможни зарази - местата са почти 100% уплътнени. Явно ще решаваме в самия ден. Уф, че съм притеснена, всъщност най-важното е всичко да мине добре.

# 187
  • София
Благодаря за отговора. Ще бъдем зрители на балетен концерт. Предполага се - официално и кротко събитие. Малко се притеснявам, обаче, от многобройната публика, респективно от възможни зарази - местата са почти 100% уплътнени. Явно ще решаваме в самия ден. Уф, че съм притеснена, всъщност най-важното е всичко да мине добре.

Мисля си, че ако детето е добре, може да се заведе н атакова събитие, още повече, че е един вид прекрасно изживяване след самата операция. За това, че има хора си е основание да се притесняваш обаче. Реши на деня, в зависимост как се чувства тя самата, аи какво ти подсказва майчината интуиция. Лека операция и да пишеш после.

Ние лежахме в болница 5 дена, силна температура от 41 градуса стигна, оказа се някаква бактериална инфекция, най-вероятно в гърлото, но лекарите не го изследваха, защото решиха, че е уроинфеция, а стерилните урини се оказаха чисти, но секрет от гърлото вече беше късно да се излседва след вливането на АБ венозно. както и ни отказаха преглед с УНГ, нищо,ч е повтарях 5 дена, че е сле доперация на трета сливица и има макари в ушите. Най-интересното в случая е с каква диагноза сме изписани - "остър аденоидит", т.е. остро възпаление на третата сливица. Направо съм шок от тези лекари.

# 188
  • в джунглата
На дъщеря ми оперираха третата сливица  в събота, но не ни изписаха нищо за след това, а прочетох в една статия че било хубво да се изпишат съдосвиващи препарати.
При вас как беше, чета че на някои деца дори АБ им изписват?

# 189
  • Асеновград
На дъщеря ми оперираха третата сливица  в събота, но не ни изписаха нищо за след това, а прочетох в една статия че било хубво да се изпишат съдосвиващи препарати.

На дъщеря ми също нищо, не и изписаха.

# 190
Нас ни изпратиха с рецепта: капки Виброцил за нослето и Тамтум Верде при болки. Друго не са ни изписвали.
Страх ме е да кажа но подкарах ме втора седмица на градината.  Laughing Laughing Laughing

# 191
  • в джунглата
Благодаря че ми отговорихте, тъкмо се зарадвах че всичко мина успешно и от снощи кашля (четвърти ден след операция) направо ми идва да се гръмна.  #2gunfire
Разбирам да е нормално първите дни ама на четвъртия  newsm78
Какво мислите ?

# 192
Благодаря че ми отговорихте, тъкмо се зарадвах че всичко мина успешно и от снощи кашля (четвърти ден след операция) направо ми идва да се гръмна.  #2gunfire
Разбирам да е нормално първите дни ама на четвъртия  newsm78
Какво мислите ?
Имай търпение. Според мен нещата ще се нормализират. Ние пък около две седмици и повече говорих ме носово все едно имаше сополки в носът си. При всяко дете различно. Стискай зъби и не се отчайвай нещата ще се оправят. И аз съм с големи надежди. Hug Hug
Сега се сетих, че в болницата имаше едно детенце дето кашляше и казаха че ако са му наранили гърлото като са му слагали тръбата е нормално да кашля няколко дена.

# 193
Абсолютно нищо не ни изписаха. Аз и не давам превантивно Simple Smile
Температура вдигна първата вечер 37.5 .. нищо не дадох, на другия ден беше като нов..
Кашляше 2 дни..
Сополки кърваваи - 2 дни..
Гърлено говорене - 2 дни..
иии... това беше Simple Smile
По нищо не му личеше, че му е правено каквото и да е Simple Smile

# 194
здравейте, ще изкажа и аз своето мнение за д-р Сафет Кулов, ако изобщо може да се нарече доктор. Решихме да извадим носната сливица на детето заради повтарящи се през 2 - 3 месеца гнойни ангини. Операцията беше в Каспела при гореспоменатия "доктор". Оперира го и след 1 час започна обилно кървене от носа. В продължебие на поне 15 мин. не можех да накарам сестрите да повикат лекар, защото в отделението изобщо нямаше такъв - нали децата минаха операциите на конвейр. Обясняваха ми, че кръвотечението през носа било нормално след такава интервенция, но дори НЕ ДОЙДОХА ДА ГО ПОГЛЕДНАТ, седяха си спокойно в стаичката и си похапваха сладки с кафенце.  В един момент ми дойде в повече, защото детето започна да се оплаква и че му се повръща. Е ТОГАВА ДА ВИДИТЕ КАКВО ПРАВИ ЕДНА МАЙКА. Дойде докторка, не й помня името и май доста се стресна. Повикаха и Кулов по спешност, тогава детето повърна солидно количество кръв и припадна. Само си представете как се почуствах. Този "доктор" започна да ми се кара, че съм разревавала детето и затова му се спукал кръвоносен съд. Бях прекалено шокирана, иначе не знам какво бих му направила на този човек. Детето през цялото време не е плакало, мрънкаше, но не е плакало. Последва втора операция да зашият кръвоносния съд. Нощувахме в клиниката за по-сигурно, забележете  - в цялото крило на клиниката имаше дежурна една единствена сестра, която беше някъде по етажите. Добре че нищо повече не последва, но към онзи момент. На последващия преглед започна да ми обяснява как кръвоносните му съдове били чупливи. Абе направо не знам как се въздаржах да не направя скандал. На втория преглед след операцията загатна, че може би "сме минали близо до този кръвоносен съд и сме го закачили, но е прокървял след операцията". Но отново ми  напомни, че не трябва да дразня детето. Но не това е най-лошото, което съм чувала от този човек. Операцията беше края на декември, но точно преди 3 дни погледнах гърлото на детето, защото покашляше и познайте какво видях. Конец, доста дълъг, който му виси в гърлото и го дразни. Веднага позвъних на така наречения доктор. "Какво толкова ви притеснява, това е разпадащ се конец, може да стои и една година, а като си свърши работата и сам ще падне. Ако ви притеснява, доведете детето, ще го упоя и ще му го махна". Не ме попита дали вдига температура или нещо друго. Веднага направих втора консултация с д-р Петров и човека ми обясни, че трябва да се махне конеца, но преди това ми зададе куп въпроси за състоянието на детето, въпреки че не той е правил операцията. Решила съм да съдя доктор Кулов за немарливост и клиника КАСПЕЛА за използване на нискокачествени консумативи, които застрашават здравето на хората.
МОЯТ СЪВЕТ: Не ходете там, още по-малко при този доктор.
Може би не бих написала всичко това, ако не беше тази случка отпреди няколко дни. Да, вярно е, че операциите крият риск и понакога се получават усложнения. Но немърливостта и безочието ме възмущават. Да не говорим за печалбарството в лицето на Кулов.

Общи условия

Активация на акаунт