Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 131 954
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
Желева, как го даваш? По колко капки, колко дни? Голямата пък от години е с подути лимфни възли точно там под долната челюст, като четох сякаш и на тях действа...Ще взема да пробвам и за двете май

# 361
Рая,нашия УНГ ми каза по 12 капки,защото Ицко е около 18 кг.Той определя дозите спрямо килограмите.Пие го около 15-20 дни и спира.

# 362
12 капки на ден или три пъти по 12 капки? Рая е около 15 кг.

# 363
Ох,извинявай-3 пъти по 12.

# 364
  • София
Преди време бях писала за изследване на носоглътката. Наистина не мога да се сетя за името на изследването и сега рових из документите. Не пише как се казва...на листа, който е от апарата пише "рино скан". Изобщо не успях да съм полезна с името, но поне знаете за какво да питате  Rolling Eyes

# 365
В София от кой доктор сте доволни от ваденето на третата сливица и сте минали по клинична пътека?

През месец декември миналата година, извадихме третата сливица на дъщеря ми, която тогава беше на 4 години. Искам да изкажа голямата си благодарност на д-р Петър Бегов от 5-та градска в София. Невероятен специалист. Не сме платили и една стотинка за операцията, всичко си мина по ЗК. Детето се възстанови страшно бързо, а аз бях много наплашена и мислех, че ще е нещо страшно. Дъщеря ми излезе лесно от упойката, не е буйствала, беше съвсем спокойна. Когато я изписаха, по нищо не личеше, че е била оперирана. Оттогава до сега (да чукам на дърво), не е правила нито една ангина, докато преди операцията през месец правеше и все беше на АБ. Сега винаги като има хрема, веднага ходим при него, за да й изпише подходящите капки за нос. Рядко си позволявам да хваля някой доктор, защото знаете какви са нашите специалисти, но това е втория доктор, за когото мога да кажа, че е изключителен.

# 366
Киара, какви капки ви изписва?

# 367
Досега ни е изписвал два различни вида, но винаги са смес от няколко капки. Първият път когато Хриси имаше хрема след операцията, той ни изписа Ксилометазолин плюс още един вид, които не мога да си ги спомня, а и рецептата я изгубих.  Embarassed Но трябваше да ги смеся двата вида и да й ги капя в нослето. Дълго време все тях й ги слагах, когато имаше хрема, без да я водя на преглед. Но когато изгубих рецептата, пак я заведохме при него, отново имаше хрема, а личната ни лекарка ни беше казала, че детето е здраво, въпреки сополките и нищо да не й капя.  Twisted Evil Та тогава я заведохме пак при доктора и му казах отново да ми даде рецепта на тези капки, че съм я изгубила старата, а той ми каза - ааа не, сега ще ви изпиша други, защото сополите са други.  Rolling Eyes Даде ни рецепта този път за три вида капки, едните бяха Виброцил, а другите две някакви ампули, трябва да погледна какви са, ако не съм затрила и тази рецепта.  ooooh! Искам да кажа, че след второто капване, секрета намаля значително и на другия ден почти нямаше хрема. И честно казано при следваща хрема, пак ще си я водя, защото явно не трябва да слагам каквито капки ми попаднат. Аз не съм от София, но той преглежда в четвъртък в Перник, там ми е по-близко и я водим там. Малко е строгичък на вид, някои деца може би се плашат от такива лекари, но аз пък не обичам такива дето само се хилят и казват - всичко ти е наред.  Tired

# 368
Ох, много са ми далеч всички добри доктори. Аз не мога да се оплача, не боледуваме толкова често, ангини пък никога не сме правили, но това спане с отворена уста....побърква ме просто. Дали си струва да извадя трета сливица само заради това, как мислите?

# 369
Според мен само специалист УНГ може да прецени дали третата сливица е за вадене. Ако при вас единствения симптом е спането с отворена уста, може би нямате проблем, който да налага операция, но аз не съм специалист. Ще ти кажа при нас как беше. Откакто дъщеря ми стана на година и половина, се започна с ангините. От нищо друго не боледуваше, но ангини правеше много често. Спеше с отворена уста и хъркаше. Водили сме я и при друг УНГ преди две години някъде, но изобщо не останах доволна от него, въпреки че беше много прехвален. Той каза, че не се налага да вадим третата сливица и така си продължихме с ангините и с пиенето на АБ. И така до един ден, когато наша близка лекарка ни похвали д-р Бегов и предложи да я заведем на консултация при него. Отидохме в кабинета му в Перник, той накара дъщеря ми да отвори уста и по най-бързия начин бръкна в гърлото й с два пръста, за да напипа третата сливица. Тя дори не успя да реагира. Доктора каза, че сливицата е станала доста голяма е наложително да я извадим, защото можело да навреди и на слуха й. Та така се стигна до операцията, което за мен беше голям кошмар, много бях изплашена, най-вече от пълната упойка. Слава богу страхът ми се оказа безпочвен и всичко мина повече от добре.
Така че ето нашата история, явно при вас нещата не са такива, което може само да те радва. Ако все пак не сте толкова далече от столицата, не е лошо да направите една консултация с добър УНГ, за да ви каже дали изобщо се налага операция при вас, или не. Ако пък сте далече, все трябва да има добри специалисти и при вас. Но моето мнение е най-вече за твое успокоение да направите консултация, за да знаеш какво е положение с детенцето ти. Дано не се налага операция и само с капки да се оправят нещата.

# 370
От Разград сме, далеч си е, може би на пролет, зимата не ми се пътува, а и не е спешно според мен. Ходим на един УНГ в Русе, той е добър според мен, но точно той не даде да извадим на каката с аргумента, ч ещом не боледува, не трябва да я вадим. В пуберитета с нарастването на черепа, третата сливица един вид се смалявала /т.е. запазва си размера, но черепа нараства/ и спирала да създава проблеми. Е да ама не, каката още си спи и тя с отворена уста, в резултат имаме криви зъбки и носим брекети. Та като знам неговото мнения, знам какво ще ми каже и за Рая. Ще изчакаме до напролет и ще дойдем до София. Спряла съм се на Френгов и Лолов, последния имаше много хубав сайт и подробни обяснения

# 371
Е значи не може да му имаш 100 процента доверия на вашия УНГ. Иначе е прав, че третата сливица с времето атрофира, но ако не налага да бъде извадена, а това не се направи, сама виждаш какви са последствията. Съжалявам, че така е станало с голямата ти дъщеря. Дано с брикетите си оправи зъбките.  Praynig
За Френгов съм чувала добри отзиви, другия доктор за първи път го чувам, но аз и не съм се ровила много. Пожелавам ви успех, дано всичко се нареди по най-добрия начин.  Grinning

# 372
Аз не намаерих назад в темата (може би не съм внимавала достатъчно), знаете ли дали вече не се практикува махане на 3-тат сливица с лазер и ако да, само във Военна б-ца ли се извършва?
Ако някой го е правил, моля да сподели.

Мерси

# 373
  • София / Пловдив
Аз писах вече няколко пъти - ние я махахме с лазер във Военна б-ца, май и в Токуда работят така, но не съм сигурна. Платихме 300 лв.
Всъщност операцията се извършва по стандартния начин и след това мястото се обработва с лазер.
След операцията детето не се оплакваше от болки, не е имало кървене или каквито и да било други проблеми, хъркането, кашлянето и запушването на носа спряха веднага, изобщо всичко мина о`кей. Не знам обаче дали е заради лазера или просто сме имали късмет  Wink

# 374
Момичета, четох за някакви капки- Лимфомиосот, давали се за намаляване на сливиците...

При нас също няма никакъв ефект от тези капки..давам ги вече месец,а сега пак лепна вирус от детската градина и в момента е с отит,с подути лимфни възли и страхотно възпалена трета сливица  Cry Пробвайте,ако не помогнат..поне мисля,че няма да навредят.

Искам да ви се оплача,за да ми олекне,защото ми писна от грубото отношение на лекарите. Когато отидеш в частните им кабинети са изключително мили и отзивчиви,а когато си с направление трябва да търпиш пренебрежителното им поведение.Става дума за д-р Кънчева,която е толкова прехвалена като специалист,но за съжаление(поне според мен) няма никакъв подход към децата.Разбирам,че е много натоварена и има много пациенти в Исул,но аз просто искам човешко отношение и малко внимание,а не претупване и пренебрежение.Та случаят е,че Мартин много се стресира от нея,след като два пъти му изсмуква секретите с едни тръбички и днес и се ядоса,и я обиди Sad Ами вие как ще реагирате,ако чуете "Дръжте му краката,ръцете и главата да не мърда",без да ви се обясни какво ще ви се случи??Да..виновен е,но той е дете и не може все още да си сдържа емоциите.Не мисля,че трябваше да му се връзва толкова..изгони го навън и го заплаши,че ще заключи вратата Shocked ..а той реве.. та се къса. Започна да ми дава акъл как трябвало да обърна внимание на възпитанието му,защото бил невъзпитан..та аз само това правя Rolling Eyes И цитирам думите и:"Това дете явно не е яло бой.."  Shocked Ами да ви кажа,не издържах и побеснях.А и той досега не си е позволявал да обижда някого.Не приемам съвети от хора с остарели разбирания и липса на подход към децата!
Много дълго стана и се извинявам,че ви занимавам,но все още ме държат емоциите  Simple Smile
Ще съм ви благодарна,ако ме насочите към някой друг,защото за мен е важно и отношението.

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 16:03 от katty_n

Общи условия

Активация на акаунт