Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 690
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Не знам дали няма да ти прилошее и от нашите. Peace По памет-има урбазон, ефедрин, гентамицин, гоменол, евкалиптол, дестилирана вода и... за друго не помня. в мехлема има още някакви съставки Thinking а в тези, на Улевинов какво има?

абе тези доктори дали знаят, че си обсъждаме тук някакви техни рецепти, без да сме наясно с някакви "авторски права" върху капките Mr. Green

# 496
  • София / Пловдив
.... Когато изследванията са добре и детето е здраво...тогава се вадят сливици. И в никакъв случай през зимата или лятото. ...

Когато състоянието на детето е тежко и интервенцията е наложителна, сливицата се маха по всяко време на годината.
Нашата операция беше в началото на февруари - лют студ, но просто нямаше начин да изчакваме. Проблеми след това не сме имали никакви, подобрението беше просто мигновенно.
Съвестен лекар никога не би подценил всички обстоятелства, затова е важно да не се доверяваме на случайни хора.  Не се колебайте да потърсите второ, дори трето мнение, ако имате съмнения в предписаното лечение!

# 497
Потвърждавам казаното по-горе. Моята дъщеря я оперираха на 10 декември тази година. Просто не търпеше отлагане до пролетта. Но дори при перфектни изследвания ни отложиха операцията, която беше планувана на 6 декември, защото все още малката имаше хрипчета. Беше ми много гадно, че я отлагат, защото вече не ни се чакаше, а и можеше да си хване още някое вирусче междувременно, но не исках да поемам никакви рискове и да я оперират като не е здрава.

# 498
Продължавам да моля, ако някой има подробно инфо за лазерната терапия на сливиците, да сподели, защото в този сайт няма нищо и адресът е в някакъв частен кабинет, дори не е клиника.

# 499
  • София

Момичета, няма толкова тежко състояние на сливицата, което да не може да се отложи  Peace 
Ако става въпрос за двете сливици, които са по-надолу и причиняват ревматизъм и сърдечни проблеми- съгласна съм. Обикновено това се появява при по-големи деца и там рискът не е тооолкова голям при зимна операция, т.е. рискът е основателен.
Но третата сливица, която е проблем основно до 5г възраст, търпи отлагане. Все пак говорим за отлагане от 3-4 месеца. През това време се пият противоалергични, сиропи, капки, имуностимулатори. И още 2-3 пъти да пие АБ детето, пак не е толкова страшно, колкото усложненията от операцията.
Нямам намерение да споря...толкова съм убедена в това, което пиша, че ми е излишно да налагам мнение. Само накратко нахвърлях това, което мисля. От дете страдам от сливици, детето ми от малко го оперираме и влачим по УНГ. Смея да твърдя, че имам огромен опит и съм чула много мнения за съжаление.

# 500
Моите и двете деца бяха с голяма 3-та сливица , оперирани са при д-р  Тодоров, нямат проблеми от тогава- ходят на плуване редовно, няма кашлици, няма хъркане, само рядко хрема.Наистина 3-тата сливица има рецидив понякога, но не винаги.Аз самата също съм имала този проблем и съм оперирана на 7 год.възраст - до ден днешен всичко е ОК. Колкото за времето за операция не е добре да бъде в големите горещини, поне така ми обясни доктора и детето да е здраво. Според доктора ,колкото и лека да се струва на хората операцията на сливици, тя е и толкова рискова , т.като мястото е много кръвоснабдено.За това до всякакви операции трябва да се прибягва само ако е крайно наложимо.

# 501
  • София / Пловдив
Не съм си и помислила даже, че ще си подложа детето на каквато и да е оперативна интервенция, ако не е крайно наложително!
Спорът е излишен, всеки сам взима решението, сам намира лекаря, на когото да се довери.

# 502
  • София
Тук доста се споменава д-р Френгов,но не намерих информация как протича операцията на трета сливица при него.Сигурно съм я изпуснала,темата е доста дълга.Може ли някой да сподели.

# 503
И аз да се запиша

# 504
Продължавам да моля, ако някой има подробно инфо за лазерната терапия на сливиците, да сподели, защото в този сайт няма нищо и адресът е в някакъв частен кабинет, дори не е клиника.

Аз също се интересувам . И на нас ни предстои махане на огромна трета сливица, та моля ако някой има отзиви за клиниката в Пловдив, нека да пише - http://www.kaspela.com/22/

# 505
Искам да споделя само с нас как беше, че ми се струва, че ваденето на сливици ( особено 3-та), се е превърнало в някакъв бизнес за докторите.
Синът ми като беше на 5г. педиатърът му каза, че трябва да се извади 3-тата сливица - при специалист струва 150 долара, а при НЕспециалист ( каквото и да значи това) - 70 лв.
Сливицата беше проблемна - при всеки вирус се възпаляваше, ставаше огромна и завършваше с бронхит. Това се случваше всеки месец, а понякога и по 2 пъти в месеца.
Отказах ваденето и заведох детето за друго мнение. Доктор ми обясни, че трета сливица сама се прибира до около 7 г. възраст. И чак след 7г., ако не се е прибрала се предприема операция, защото става опасна. До тогава съвсем спокойно може да се изчака ( и е препоръчително) въпреки проблемите, които създава. Така и направих, и след година нямаше и помен от тая сливица, а оттогава почти не знаем какво е това болно дете.

Мен ме чакаха до 18г. възраст, за да ми извадят 2-те сливици, въпреки ангините и антибиотиците, които пиех почти цяла зима. Ама едно време се преценяваше съвсем друго, докторите бяха други и бизнес в болниците нямаше.

# 506
Абсолютно подкрепям горното мнение, след 7 години на фона на нарастването на организма третата сливица един вид се смалява. Най- новите теории са, че дори третата сливица засилва имунитета след тази възраст. При дъщеря ми голямата та ка се получи, не я махнахме и тя почти вече не боледува, остана само гадния навик да спи с отворена уста, ще се борим с него.

На мен ми извадиха третата сливица на 10 години, защото не спираше да прави проблеми. Не знам дали знаете, но проблемите с третата сливица удрят в костите и др. органи. Случайно или не, аз имам 3 операции на единия крак, някакво възпаление на костта, което докторите не отхвърляха тезата да е именно резултата от сливицата.

Сега сме на епизод 2- малката, следя ви много внимателно заради нея. Не правим ангини, но прави непрекъсната задна хрема. Тя свързана ли е с трета сливица..., аз съм убедена, че е .

# 507
Вижте, безумно е да спорим дали трябва да се маха или не 3-тата сливица. За това има специалисти.
Не знам за вас, но аз не можех да чакам да я израсте, защото синът ми от никога не боледувало дете, се превърна в хронично болно само заради въпросната сливица. И за какъв бизнес става въпрос - първо педиатъра ни препоръча вадене, после правих консулт с 3-ма различни УНГ, които не правят операции, но и тримата бяха категорични, че сливицата е незабавно за отстраняване. Оперирахме детето в Университетска болница, по здравна каса, при съвсем различен хирург, от тези с които се бях консултирала по-рано. Минаха 8 месеца от тогава, по НГ се разболя за пръв път.
Сега повече ме интересуват някаки алтернативни лечения за свиване на небните сливици, които по рождение са му големи, възпаляват се и му пречат да диша.

# 508
аз за лазер терапията намерих това

http://tophomeo.com/page/5

и сега започвам да чета.става въпрос за русе Peace

писах и на д-р Еленкова за повече информация, но засега отговор нямам Thinking

# 509
Да, няма смисъл да спорим тук. Моето дете е почти на 7, ще ги направи март месец. Казвам това заради теорията, че към 6-7 г. сливицата се свива или вече на фона на порасналото дете не е толкова голяма. Е, от 4 години не съм видяла бял ден с тая сливица. До кога да чакам, чаках, чаках, лекувах, пробвах всевъзможни терапии, лазер, кварцови лампи, китайска медицина, народни рецепти, купища антибиотици и от година на година все по-зле ставаше. Та така стигнахме до вадене, доверих се на лекаря, при който съм я водила най-често, консултирах се с още двама и я махнахме. Още в същия ден детето ми беше като ново и започна ди си диша нормално през носа, разликата вече месец след операцията е повече от драстична. И най-важното е, че вече не се налага да пие никакви лекарства, нито да слагам каквито и да било капки в носа. Единственото, което правя е да промивам със стеримар като сме излизани навън или се върне от предучилищна от чисто хигиенична гледна точка.

Гледам, че много хора се интересуват от тази лазерна терапия. След поредната пневмония, тръгнала от възпалената трета сливица ни препоръчаха заедно с кварцовата лампа и УВЧ терапията на дробчетата, да направим и малко лазерна акупунктура. С едно като химикалка, което прави червена точка, се поставя на различни точки на тялото и така засилва имунитета и уж свива сливиците. Ефектът е на трите беше временен. Правили сме ги първа серия в Токуда, после втора в Медива.
Лампата още е вкъщи, понякога й правя 2 седмична терапия с нея, добра е, даже хваща малко тен, но не върши чудеса.

Общи условия

Активация на акаунт