АВГУСТовските деца ще бъдат най-желаните цветя - тема 9

• 26 513
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Това за смрадликата е чудесна идея, аз мисля да пробвам Simple Smile

# 241
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=16

това е един линк по който също се разбита в коя седмица и в кой месец сме,преди време имаше някой който се чуди Simple Smile малко късно го поствам но може да е полезно на някой...

м/у другото на нашия татко  му отмениха полета и сега се връща на 6 май Sad   #2gunfire #2gunfire просто не съм на себе си  #Cussing out..... и освен всичко хубаво ми излезна и ечемик но окото #2gunfire

# 242
Моли, кофти е това за вашия татко. Но и 6-ти май да е, все пак почти е дошло, стискай зъби.

Мерси за линка. Аз знам, че Мари-Клод Дьолае е голямо име, ама нещо не ми допадат писанията  Simple Smile Знам, че има 100 начина да се смятат календарните месеци, но този ми се вижда много брутален - 6-ти месец да почва в 26-та седмица...

Другото, което ме втрещи, беше, че ако бебо се роди 29-та седмица, шансовете му за оцеляване били нищожни. Протестирам Simple Smile Френска му работа. Никога не съм била привърженичка на френската школа (освен винената) Simple Smile

# 243
само леко да те поправя 26 седмица след края на последната менструация тоест 24 г.с., и моята лекарка така ги смята 20:4= 5 месец/ първата седмица на 5-тия месец/ и така....абе незнам и аз голямо е объркване..най добре както ти отърва Simple Smile

бонием ,нали живееш в Лондон ,какво става там? на нас ни казаха че от днес започват да пускат полети но първо започват с тези които чакат от 14 април нещо такова беше,бях толкова ядосана че само където не изтрещях слушалката..ама всяко зло за добро  Simple Smile тъкно да ми мине ечемика че приличам на пребита леко Simple Smileхахах

# 244
  • София
само леко да те поправя 26 седмица след края на последната менструация тоест 24 г.с., и моята лекарка така ги смята 20:4= 5 месец/ първата седмица на 5-тия месец/ и така....абе незнам и аз голямо е объркване..най добре както ти отърва Simple Smile

бонием ,нали живееш в Лондон ,какво става там? на нас ни казаха че от днес започват да пускат полети но първо започват с тези които чакат от 14 април нещо такова беше,бях толкова ядосана че само където не изтрещях слушалката..ама всяко зло за добро  Simple Smile тъкно да ми мине ечемика че приличам на пребита леко Simple Smileхахах

Moli, с коя компания трябва да лети мъжа ти? И аз чакам моя и уж са го пребукнали за утре с Бритиш, доколкото знам са отворили още снощи летищата в Лондон.

# 245
Virgin Atlantic - ot LOS ANGELES тръгва през Лондон и накрая БГ Sad...........в4ера му беше полета, но са го кенселирали,гледах точно в сайта им

# 246
Здравейте от мен.Няма да успея да прочета всичко,но разбирам,че е имало лоши новини.Q-T ужасно много съжелявам за случилото се Hug
Аз .....оффф пак съм в болница.Заради неспирни контракции.Направо нямам думи.Ама за сега съм по добре.И бебчо е добре.От болницата ме успокоиха,че ако продължавам така може да си остана до последно там CrazyАма нищо.Нали е за бебчо ще търпя всичко.
При удобен момент пак ще пиша.Пазете се момичета.Прегръщам ви! Heart Eyes

# 247
  • София
Virgin Atlantic - ot LOS ANGELES тръгва през Лондон и накрая БГ Sad...........в4ера му беше полета, но са го кенселирали,гледах точно в сайта им

Уф, при теб е по-сложно, ако от щатите са го отменили може наистина да отнеме повече време, но толкова ли не могат нещо да измислят по-рано? Чак пък 6 май...Върджин уж са доста гъвкави.

# 248
Karinna, дръж се. Хубаво е поне, че нещата са овладени.

Моли, ами те летищата действително са отворени вече, но един вид проблемът заради 5-те дни затваряне остава и хаосът е пълен, май ще трябва да минат няколко седмици, за да се нормализират нещата. Много кофти, че чак от Щатите си идва половинката ти с прекачване Sad

Аз пък си бях изпатила през 2008-ма при отварянето на новия терминал 5 на Хийтроу, летях на първия ден от функционирането му, през него към Ню Йорк, и системата им за багаж се срина. Беше много забавно в Ню Йорк, без познати там, само с дамска чанта Simple Smile

А относно г.с. - те не се ли броят от първия ден на посления цикъл, не от момента на зачатието? Аз предлагам да се свика световен конгрес на гинеколозите и да си уточнят понятията, че само ни объркват Simple Smile

# 249
Здравейте!
Имам доста работа и само ви чета.
Смрадлика ползвам от доста години, защото съм с хемороиди, но след раждането на Калоян вече стана страшно. Възпалиха ми се преди два месеца и третирах с отвара, но без да напускам мястото на хемороида  Embarassed
При мен се появи някаква жълта слуз. Питах по телефона гинеколожката да ходя ли за изследване, а тя ми каза да се мия със сода и да не се притеснявам защото при почти всяка бременна се появявало това чудо Shocked Това го правих само в седмицата преди да отида да раждам, но сега ....  newsm78
Опитвам се да спя само наляво или само надясно, но все се събуждам по гръб и си ми е добре. Просто като съм в тази поза бебека много рита.
Стискам палчета на всички с моментни проблеми около бременността  Hug

# 250
Карина на каква терапия си-аз също с първата пиех гинипрал но пак си родих 33 сед
сега от него има облекчение но контраякциите не са спрели старая се да лежа -сега майка ми е тук но като си замине не занм как 6е лежа с малкия в къщи!

# 251

А относно г.с. - те не се ли броят от първия ден на посления цикъл, не от момента на зачатието? Аз предлагам да се свика световен конгрес на гинеколозите и да си уточнят понятията, че само ни объркват Simple Smile

по принцип лекарите в българия (а сигурно и навсякъде) броят от първия ден на последния цикъл, но специално в книгата на мари-клод дьолае - аз я имам - главите са озаглавени според датата на зачеването, която е най-вероятно 14 дни след първия ден от последния цикъл.. така че всичко е точно с 2 седмици "назад" един вид! в увода авторката обяснява, че фактическото началона бременноста е датата на зачеването, така че е логично да се смята от нея, но понеже повечето жени не могат да фиксират овулацията си, лекарите използват датата на последната менструация за да фиксират някакъв точен ориентир..
Simple Smile
в книгата пише, че първата седмица от 6-ти месец е 25-та, ако се брои от първия ден на последната менструация, или 23-та, ако се брои от датата на зачеването! освен тази книга, обаче, чета всяка седмица някакви неща в един американски сайт и според тяхната система 6-ти месец от бременността започва, когато 25-тата седмица от приключила, т.е. когато вече майката е в 26-тата седмица от бремеността... та малко се чудя и аз!

# 252
Да, ето за такива разминавания се чудя и аз, между различните книги, теории и лекари.

Аз пък имам една английска книга, според която девети месец е 6 седмици, а шести започва от началото 23-та седмица, считано от първи ден на последния цикъл.  newsm78

Тъй като това за 9-месечната система и без друго е "понародному", според мен в 6-ти месец влизам точно 4 месеца преди датата на термина ми, тоест на 27-ми април, когато ми се пада да бъда в средата на 23-та седмица, считано от първи ден на последния цикъл.

# 253
  • София
Аз пък си се водя по тази схема:

Според нея всеки последен месец на триместъра е дълъг с една седмица повече, т.е по 5 седмици вместо 4, останалите месеци са с по 4 седмици.

# 254
би трябвало така да е най-вярно ако на 15 ми е термина на 15 влизам в съответния месец..иначе бременността излиза също 40 или 42 седмици според разли4ните книги  #2gunfire, а когато попитах лекарката си един път тя каза за да не се объркваш ще ги броим в седмици  Tired... и тя нямаше точен отговор..,даже забранявала интернет на пациентките си/ за да се избегне прекаленото филмиране както при мен Joy/ но сега няма нещо което да ми забрани интернета,дори по кафетата само като доловя уай-фи и се включвам #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт