АВГУСТовските деца ще бъдат най-желаните цветя - тема 9

• 26 513
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря на всички, които ми пратиха паролата на лични. Качих 4 снимки на моя бебок, когато бях още в 18 гет. седмица. Обаче не успях да обособя отделен албум, затова ги сложих в "Нашите коремчета", мисля така се казваше албума. Това ме подсети, че и аз трябва да увековеча моя тумбалак на няколко фотоса и да се включа със свои снимки. По-късно ще кача наши общи с бъдещия татко.   bouquet

# 226
Здравейте момичета   bouquet,
аз съм на Диаспорал от 2 седмици по 1 прахче два пъти дневно. Така трябва да се пие поне 15 дена. Казаха ми че ще го пия докрая, но не разбрах дали след 15-те дена ще се намали на 1 прахче на ден.

paris 82 - аз сащо ходих на ФМ в 23 г.с. и не смятам да ходя пак. Сестра ми има 2 деца и ходи само с второто преди 1 година в 22 г.с . Нейната лекарка й беше казала че ако няма причини да се притеснява и ако бебето е здраво в този период късната ФМ е малко излишна.

Относно болките в гърба и аз ги имам и на моменти болката е много остра. Имам и от време на време ниско долу болки като предменструални. Дано да са нормални и да са от разширяване на разни органи.

Хайде поздрави и целувки от мен за сега!

# 227
Здравейте момичета.   bouquet
Приемате ли още кандидат августински мами.
Аз съм от Стара Загора . Терминът ми е за 22 август и според доктора очакваме мъж , първа бременност.
Желая на всички на финала здрави и пухкави бебоци, както и леки месеци до тогава.  Hug

# 228
Здравейте и от мен.
Вчера бях на лекар, но ми каза че ми е рано за ФМ пък аз съм 23 седмица, уговорих се с него за ФМ след 2седмици. Чета из форумите,както и вас но всеки различно казва. И имам питане колко пъти трябва да се ходи на ФМ и поема ли се от касата или си плащамеи горе долу какви са цените.
Друго питане пак, поисках си болнични при което се оказа, че има два варианта- прием в  болница или комисия. Аз реших да мина през комисия. Има ли някоя от вас която вече е минала през комисия и какво точно се случва там. Моят лекар нищо не каза   smile3516 само че било затегнато положението с болничните.

floral dream добре дошла при нас, както и на новите мами и бебоци.  smile3525

# 229
Здравейте и от мен.
Вчера бях на лекар, но ми каза че ми е рано за ФМ пък аз съм 23 седмица, уговорих се с него за ФМ след 2седмици. Чета из форумите,както и вас но всеки различно казва. И имам питане колко пъти трябва да се ходи на ФМ и поема ли се от касата или си плащамеи горе долу какви са цените.
Друго питане пак, поисках си болнични при което се оказа, че има два варианта- прием в  болница или комисия. Аз реших да мина през комисия. Има ли някоя от вас която вече е минала през комисия и какво точно се случва там. Моят лекар нищо не каза   smile3516 само че било затегнато положението с болничните.

floral dream добре дошла при нас, както и на новите мами и бебоци.  smile3525

Явно всеки лекар си има така да се каже "индивидуални срокове". Аз например бях вчера. Тази ФМ  в сегашния етап е най-информативна, защото вече е завършена органогенезата и има достатъчно място да се огледа бебчето от всички страни. На мен ми струваше 80 лева изследването и не се поема от ЗК.
За болничния не мога да бъда полезна Simple Smile
floral dream, добре дошла и леко бременеене!

# 230
 Аз отидох ан ФТ в 21г.с. и 4 дена и доктора каза, че сега е добре.
 Относно болничните-  аз минавам през ЛКК (лекарска комисия). Няма нищо страшно Simple Smile- в началото ме питаха какви оплаквания имам, а сега даже и това вече не ме питат. Сега като отидаси давам документите и това е всичко и след няколко дена отиваш и си взимаш  болничния.
  Добре дошла на floral dream

# 231
Мога ли и аз да помоля за парола,искам да разгледам снимките в албума!

# 232
от давна не съм писала но ми се насабрха доста тревоги за жалост!  
Първо малкия се разболя после се оказа 4е има вродена киста която трябвада се оперира!Но поне не е по ло6о че доста се изпла6ихме и на края контракциите ми се усилиха и половението което се крепе6е до момента се вло6и!Днес ме изписаха от болницата ве4е съм на гинипрал през 3 4аса малко по отпуснат ми е корема но не  е напълно спокоен и контракциите си продалжават дано се закрепя и устискам!

# 233
nattty, желая ти много късмет ,дано всичко се оправи!

# 234
nattti- имаш стиснати палчета и от мен. Спокойно, почивай си, всичко ще бъде наред Hug

# 235
  • Miami
nattty, и аз пиех гинипрал през предната бременност. Неприятно е треперенето, но няма как. Дано всичко мине добре  Hug

# 236
natty, каква е кистата на малкия? Надявам се ,че всичко е ок. Как не са я видяли до сега  newsm78

# 237
  • София
Привет от мен,днес бяхме на преглед бебчо е добре,доки каза че има големи бузки които ще изям само да се появи Laughing
bonniem явно там цялото здравеопазване се различава доста от нашето.Моят мъж е ортодонт/занимава се с изправяне на зъби при деца и възрастни/ и вади млечни зъби когато не са паднали ,а постоянните са се показали.Има определени срокове за пробив на зъбите и те се взимат в предвид.Това че сами ще се наместят като паднат млечните не е точно така,ще стане само ако има достатъчно място.Но в повечето случаи място няма и се налага лечение с апаратчета и/или с брекети.Затова моят съвет е ,особено към майчетата които имат дечица вече е ако забележат някакви дори минимални разкривявания или дефекти в зъбите на децата ,да направят консултация с ОРТОДОНТ,не с общопрактикуващ.Колкото по-рано се хване деформацията ,толкова по-лесно и по-евтино се лекува и се избягват усложнения.Дано съм била полезна.ако имате други въпроси на ваше разположение съм.

# 238
Аз пиша по-рядко, но искам да рагледам снимките и вероятно ще кача и мои снимки на големият корем, защото имам приятелка фотограф и общо-взето дебнем момента, в който ще снимаме как минава пред обектива големият кораб.
Миналата седмица бях на ЖК и ясно се виждаше, че ще е момченце. естествено много мами около мен се опитаха да угасят интусиазма ми, че на тях до 8 месец им казвали момиче а ето имат момченца.....но аз отчитам това като чиста завист...все ще се намери кой да ЗНАЕ ПОВЕЧЕ ОТ МЕН И ОТ ДОКТОРИТЕ.
Аз бях сигурна, че е момче (малко повече исках момиче) но МНОГО се зарадвах! Бенце беше много активно и се въртеше постоянно, това много ме зарадва, защото искам палаво дете. После го разказах на една психоложка от известна клиника, и тя каза, че щом се движи, вероятно НЯМА да има някой от синдромите, които са свързани с умствено забавяне. Тя е ПРОТИВ амниоцинтезата и силно ми препоръчва, ако ми предложат това, понеже съм на 34 и вегетарианка, първо да направя ФК, което смятам да направя до седмица-2. Според нея всички синдроми имат физиологични отличителни черти и един добър специалист би ги видял. Ако след това има нещо подозрително ще се прави проба от течността.
Аз почти нямам болки в кръста, но сутрин правя упражнения от курса по йога, само че за бременни (10 мин). Има ги в синята книжка, която се продава на Славейков (25лв). Ако някой има интерес ще потърся упражненията в интернет. Правя ги сутрин след баня и след като се намажа цялата с масло от макадамия. http://www.ps-bulgaria.com това е сайта, който предлага студено-пресованите етерични масла на PRANAROM international, но едва сега разгледах ценорасписа, който са ми дали..... Shocked 170лв за 1 литър масло! Все пак си струва, защото ще стигне за 1 година и замества всички мазила, които съм използвала, може да се кооперирате по 2...това масло е против бръчки, за коса, против слънчево изгаряне, против стрии и няма хормони както във ВСЯКА козметика. Лично аз, не бих могла да си го позволя сега, но ще оставя телефон на който може да си го поръчате 02/870 10 47, защото всяка сутрин ухая на какаова бисквитка или нещо такова и само аромата ми вдига настроението.
За всички, които нямат гъбички: мийте се след тоалет със сварена смрадлика(тетря)! Аз не знаех и тия дни не ми се живееше, докато не разбрах, че е нормално да гъбясам. За съжаление не влизам често във форума и от 14 годишна не живея с майка ми, затова леко съм занимарила личната хигиена, защото в моето семейство жените всяка вечер се мият профилактично със отварата и никоя не е имала гъбички по време на бременност. А баба ми, с остатъка си топлеше краката в легенче (колко мил спонен) и винаги краката са и били чисти. Срам- несрам, по-добре да ви кажа, отколкото още някоя мама да се изнервя от сърбеж и да се чуди какво да прави. Вече си взех клотримазол, но едва 3 ден се мажа и чувствам успокоение!
Лека бременност момичета! Днес се показа Слънчо- дишайте с мен с пълни гърди чистия въздух!

# 239
  • София
Аз само да кажа,че смрадликата и изобщо билковите отвари могат да бъдат нож с 2 остриета. Както си мислите, че нямате външни симптоми, заради облекчаването им от отварата,вътре положението да е много лошо. Все пак точно сега внимавайте. Peace

Общи условия

Активация на акаунт