АВГУСТовските деца ще бъдат най-желаните цветя - тема 9

• 26 302
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Момичета,Q-T ми писа и помоли да не сменяме заглавието....Ако искате да уважим желанието й!Миличката,тя мисли за нас,пожелава леко бременеене и не иска да натъжава никого...От сърце й пожелавам в най-скоро време отново да бъде щастлива и да се похвали с две чертички!Всички сме с нея! Hug

# 76
Доказано е ,че когато детето расте от новородено с домашен любимец без значение котка или куче вероятността да развие алергии е много по малка отколкото когато расте без животно.Единственото изискване е редовно външно и вътрешно  на животното.Проблема по скоро може да се появи при евентуална ревност към новия член на семейството и то най-вече при кучетата,но и това може да се избегне.Петя ако искаш пиши ми на лични и ще ти дам подробна информация ,че заради нашата шишка станах "експерт"  Rolling Eyes
Усмихнат ден от мен  Hug  bouquet
И аз съм на това мнение - имаме котарак, който си купих преди 2 години с много зорове от Латвия (защото си търсех специална разцветка, която не се развъждаше в България към този момент). Обичам си котето безкрайно и няма абсолютно никакъв шанс да се разделя с него, освен ако това не заплашва бебето ми по някакъв начин (имам предвид някаква сериозна алергия например). Не знам дали ще мога да огранича достъпа му до детската стая на 100%, но това, което обмислям, е да махна килима (защото събира много косми) и със сигурност да го науча да стои далече от детското креватче (той е много добър котарак и бързо схваща какво може  и какво - не).

Превантивно, когато разбрах, че съм бременна му пуснах изследване за токсоплазмоза, което излезе отрицателно. Ваксинираме го редовно (веднъж годишно) и на 3 месеца го обезпаразитяваме вътрешно. За външното обезпаразитяване - не сме имали проблеми с бълхи, така че не се е налагало досега. Смятам, че като се поддържа необходимата хигиена, съжителството на дете и животно е напълно възможно и безопасно.

Някой ден, като пролази бебо, ще мисля как да оградя тоалетната и храната на котарака, за да елиминирам шанса да ги опита на вкус... нали всичко пъхат в устата от един момент натам...

# 77
Здравейте и от мен! Stop
За два дни колко много неща са се случили и колко много сте изписали ... просто докато наваксам да ви изчета и тази тема ще свърши  Wink
 CryСъжалявам за случилото се с Q-T, много неприятно, а думите са недостатъчни ... Q-T, прегръщам те силно и гледай напред. Очаквам и ти стискам силно палци бързо да се възстановиш от шока и в близко бъдеще да се похвалиш с две чертички. Hug Hug

Ние още при купуването на жилището направихме отделна детска стая, въпреки, че в началото мисля бебчо да спи при нас в собствено легло, но това е само идея ... ще видим как ще се развият събитията до тогава.

Хубав ден на всички   bouquet

# 78
  • Варна
Добър ден, момичета! Макар и със закъснение, разбрах за Q-T. Искренно съжалявам за загубата и.

Относно домашните любимци, аз и преди бях писала, че имаме куче, което за сега остава.Нищо,че ме е яд на него от време на време. Взехме го, когато дъщеря ми беше на 3г. и свикнаха заедно от самото начало. Разбира се има места, като спалня и детска у дома в които не влиза. Може би просто усеща животното.

А за настроенията ми, те са променливи. Макар да се старая да не се впрягам за глупости, не мога.
Оставям ви за сега момичета, че задачките ме зоват!

# 79
Ние ще продължаваме да си спим всички на спалнята.Само, ако бебето буди много баткото през нощта, ще се наложи да се изнесем с малкото в другата стая. По тази причина и купихме само кошарка подвижна. Но още от началото сятам да си спя с бебето и да не се измъчвам и да ставам по 1000 пъти на нощ. Личното ми мнение е,че когато детето е готово, то само ще си се изнесе от леглото. Синът ми,който скоро ще стане на 6 г. продължава да си спи при нас и в никакъв, ама в никакъв случай не е глезен. Дори обратното - има голямо чувство за самостоятелност и собствено мнение - не мога да изляза на глава с него.
А хормоните определено си казват думата. Напоследък настроенията ми се менят,както пролетното небе - ту плача, ту се смея, ту крещя ....красота неземна просто.

# 80
Запис и от мен!
Q-T  просто не мога да изкажа как се чувствам след като прочетох   Cry Sad Cry Sad Cry
Но знам че един ден ще си щастлива с бебе в ръце ! Hug Praynig
Ние сме с теб !

# 81
За животни сте се разприказвали гледам  Simple Smile
За съжаление в момента нямам животно у дома, но имам 2 котки на двора и една при майка ми.
Много исках, а и все още искам да си вземем малко куче и нищо не е в състояние да ме убеди, че това по някакъв начин би навредило на бебето.
Надявам се до няколко месеца освен с дете да се сдобием и с кученце.

# 82
Мен ме вълнува в коя седмица би следвало да влезем в шести календарен месец. Според моите изчисления в 24 седмица, но не съм съвсем сигурна. Навсякъде из нета все различно пишат. Вие как смятате?
Днес минах покрай доки, за да го попитам има ли нужда да вземам желязо при хемоглобин 115, и се разбрахме да пия по 1 малтофер на ден. Забравих само за влагалищния секрет да го подсетя, но в края на месеца отново ще се видим...
Тези дни нещо много се преуморих и днес цял ден ще почивам. Желая лек и спорен ден и на всички вас. Целувки! Hug

# 83
Мият термин е на 16 април. Така, че като броя по календара точно днес започвам шестия месец, т.е 22 г. седмица.

# 84
  • софия
transi, бременността се дели на 10 лунарни месеца, всеки с по 4 гестационни седмици(т.е общо 40 гестационни седмици)

Ако броиш календарните месеци бременността е малко повече от 9 календарни месеца-най-лесно е да си видиш датата на последната редовна менструация-примерно моята беше на 24.11-т.е на всяко 24 число горе-долу влизам в нов календарен месец-така е най-лесно
По гестационната седмица, в която си не можеш коректно да прецениш в кой календарен месец си, само в кой лунарен Peace
Не знам дали го обясних много ясно Wink

# 85
  • София
Мисля, че към датата на последния МЦ се добавят 7 дни и така се получава.

# 86
Във връзка с изчисляването на месеците ето една полезна статия.
http://www.ivf.no-meat.org/pregnancy/gest_weeks/

# 87
   Не беше ли датата на последния МЦ+7дни- 3 месеца, да се изчисли термина. По мои изчисления в 22г.с. влизаш в 6 месец, но пак не съм много сигурна. Не искам да те обърквам. Peace
  Относно смяната на заглавието, мисля че трябва да уважим мнението и на самата Q-T.

# 88
Red shoe, според мен като се спазват хигиенните правила и редовните посещения при доктора, мисля даже е препоръчително да се гледа дом.любимец. Друг е въпросът, че на мен лично не ми се занимава - нямам време и за това, но живот и здраве,когато се пренесем в къщата след около 2 год. съм обещала на детето хъски,коте,зайче и за мен папагал  Laughing
А дали знаете, че има изследване (в момента не ми се търси линк към него, но тези дни ще постарая), в което се казва, че бумът към АБКМ (алергия към белтъка на кравето мляко) се дължи на цивилизацията. В смисъл, с течение на времето и градската среда сме загубили точно тези бактерии,които причиняват тази алергия. Хората, които отглеждат децата си в по-малки градове или на село, където има животни и сено, се казваше в статията, нямат или поне в много малка степен присъства, този вид алергия.

# 89
Добро утро!

Цитомегаловирусът ми е отрицателен. Ако не ми беше запушен носам просто щах да съм идеална Laughing
Момичета, които вече сте имали летни бебчета, а и не само, с какво се обличат в смисъл с къси ръкавчета ли, без ръкави или с дълги?
Много съм неориентирана и не знам какво да гледам да купувам Crazy

Общи условия

Активация на акаунт