Кога махнахте решетката от детското креватче?

• 20 369
  • 114
  •   1
Отговори
# 75
Да ви питам мамита - промениха ли навиците на децата на заспиване след като махнахте решетките?
Защото моето от 6 месеца горе-долу заспива сама, в смисъл поставяме я в креватчето й и излизаме от стаята, не е напълно заспала, но си заспива сама. Притеснявам се да не се усети, че няма да има решетки и да почне да не иска да заспива и да става от леглото! Дали да не взема нещо светещо за през нощта, има такива играчки на батерии - да й светят в тъмното?? В голяма чуденка съм как ще стане тази работа.. Rolling Eyes

# 76
  • София
Лурдес Няма страшно. Най- много да излезе един- два пъти преди да и се доспи съвсем, но като цяло нещата остават същите. Друг е въпросът, че вече трябва да обезопасиш къщата за през нощта, защото детето може да отиде навсякъде. Най- вероятно ще дойде при вас с таткото, но за всеки случай.

# 77
Лурдес Няма страшно. Най- много да излезе един- два пъти преди да и се доспи съвсем, но като цяло нещата остават същите. Друг е въпросът, че вече трябва да обезопасиш къщата за през нощта, защото детето може да отиде навсякъде. Най- вероятно ще дойде при вас с таткото, но за всеки случай.

О,да, това е абсолютно задължително.  Rolling Eyes Вече си стига сама вратите, отваря си ги, въобще наистина трябва да си се помисли за много повече неща.  Peace

# 78
Преди около месец, значи на две и дват месеца  е бил. Инциденти на тази възраст не си представям, той се каюва и слиза сам от къде-къде по-труднодостъпни места, пък и леглото е съобразено на височина. Щъка насам-натам нощем и се присламчва при мен, което ще го борим сега. Но пък от друга страна сутрин ако се събуди в 5 (което не е рядкост) си отива долу, взима си сок и плод от хладилника и си играе или гледа филмче, вместо да буди всички. Аз оставям двд-то вечер включено и заредено, а той зне как да пусне филма. Това е голямо облекчение.

Обаче с уточнението, че неговото легло се трансформира от бебешко в детско и до половината страна пак е с преграда, само че по-ниска. Ето такова е:

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 03:51 от simplyaven

# 79
  • най-шареното място
Къщата обикновено се обезопасява преди пропълзяване и прохождане.
Така че когато се махне решетка или се мине към нормално легло, остава само евентуално осветление. Но на две са малки за собствена лампа според мен. А спането на светло е опция, но не е от най-полезните за детето.

За мен обяснението на промяната е най-лекия и сигурен начин детето да свикне с нея. В нашия случай обявихме детко за голям и го сложихме на единично легло.

# 80
  • Sofia
И мен от това ме беше страх, защото от бебета ги оставям в леглата, излизам и те си заспиват сами. Наистина сега като махнахме по 2 пръчки от решетката има такъв проблем, но само следобед. Стават, играят, по 10 пъти влизам да ги слагам, карам се...  ooooh! По някое време заспиват де ама...  Не излизат от стаята обаче, въпреки че могат, не знам защо.  Laughing Но вечер не. Може би защото е тъмно и ги е страх, но не мърдат от леглата.  Mr. Green През нощта обаче заключвам детската стая за всеки случай. Няма как да обезопася абсолютно цялата къща. На лампа не спят много отдавна и не смятам тепърва да ги уча.

# 81
  • Пловдив
Все още не съм ги махнала. Дъщеря ми си обича кошарата с всичките и решетки Simple Smile
Веднъж и казах, че вече е голяма и ако иска може да махнем решетката. Никак не одобри идеята.

# 82
  • София
Ами още не сме,защото леглото детското и е голямо,макар че купихме ново голямо легло 82 на 190.Правим ремонт в момента,но до месец ще спи на него и не знам как ще е.Иначе сега сама си прескача решетката,но ме е страх да я махна,тя спи много лошо,На моменти я намирам с крака на възглавницата  Mr. Green не знам как се върти и как спи,но това е положението

# 83
снощи направихме пореден опит да махнем решетката на баткото (5 г.)... през нощта падна от леглото 2 пъти...

# 84
  • София
ray, не можеш ли да сложиш ниска преграда?
Моята дъщеря от нейното легло не падаше, падаше от нашето.

# 85
  • София
Къщата обикновено се обезопасява преди пропълзяване и прохождане.
Това е ясно, но имам предвид неща като заключване на вратата на банята, заключване на ключалките на балконските врати и прозорците /ако са поставени такива/ и прочее в този дух.

ray Преградата е много добро решение. Става и за големи деца. Не пречи детето да слиза от леглото, но го задържа в леглото докато спи.

# 86
  • най-шареното място
И това е време да се направи когато проходи според мен.
Не сме го правили описаното /бани, прозорци и т.н/ и вероятно не бих го направила ако сега гледах малко дете. Между другото обикновено малко дете не може да отвори терасна врата.

А падането е част от процеса. Но това пак е въпрос на философия. Някои деца не падат даже при прохождане, може да е каменен пода и т.н.. преградата при студен и твърд под е добро решение.

# 87
  • София
И това е време да се направи когато проходи според мен.
Когато детето спи в кошара не виждам причина да си заключвам банята през нощта, защото няма как да стигне до нея. За вратите и прозорците го намирам задължително, но всеки прави каквото прецени. Между другото има и такива предпазители за комарници. Моят син може да отваря балконските, както и всички останали врати доста отдавна.

# 88
  • най-шареното място
Бояна, твоят юнак е на почти 3. Вероятно е започнал на около 2 когато пак си е голямо дете и можеш спокойно да обясниш кое как и защо ако имаш желание, или/и някъде пак по същото време да дообезопасиш къщата.

Реално тя ще трябва да е да е толкова безопасна през нощта, колкото е и през деня. Това имах предвид под "обезопасяване при прохождане".

Много зависи и от стила на живот и навиците в семейството. На моето дете банята му е трябвала за къпане и иначе не е я наобикаляло дори денем.

ПС В моите представи прехода към "голямо" легло е преди 2те години. Затова и някои неща сигурно изглеждат странни като ги чете човек.

# 89
  • София
Бояна, твоят юнак е на почти 3. Вероятно е започнал на около 2 когато пак си е голямо дете и можеш спокойно да обясниш кое как и защо ако имаш желание, или/и някъде пак по същото време да дообезопасиш къщата.
Естествено, че можеш да му обясниш, но не можеш да разчиташ на преценката му, особено през нощта. На една мама 3 годишното се беше събудило и изчистило къщата с Циф, а тя не го беше чула по бебефона. Може и да прекалявам, но с възрастта децата стават по- опасни за себе си, защото умеят много повече неща, но в преценките още не са достатъчно надеждни.

Колкото до креватчето- моят младеж също спи в легло, а не кошара откакто стана на година и половина.

Общи условия

Активация на акаунт