Кога махнахте решетката от детското креватче?

• 20 359
  • 114
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Моя син за сега може да си отваря само вратата на хола, и то защото се качва на облегалката на дивана. Бравата на детската е трудна за отваряне. Балконът им е обезопасен, има решетка. Балконската врата е трудна за отваряне.
И да обяснявам колко е опасно нещо си... няма да ме разбере.

На една мама 3 годишното се беше събудило и изчистило къщата с Циф, а тя не го беше чула по бебефона.
Моя пък беше решил да изчисти леглото на кака си с Циф.

# 91
Е сега вече се притесних  ooooh! По повод коментарите за обезопасената къща... Кухнята как да я обезопася? Ще си придърпа стол и ще направи някоя беля, може много опасни ситуации да има. А си отваря и балконските врати  Confused Къде да прибирам всички препарати?
Аз съм ходела на сън, брат ми също - връщали са го комшиите от петия етаж, а ние живеехме на първия  Crazy

# 92
При мен всичко беше качено най-горе. По-сложно е, но няма начин да стигне нито препарати, нито ножове и подобни. Всичко ми е над главата.

# 93
ray, не можеш ли да сложиш ниска преграда?

къде мога да намеря ниски прегради?   bouquet

той досега имаше преграда с дупка в нея, т.е. няколко пръчки бяха извадени и той можеше да си влиза и излиза, когато пожелае, а през нощта го задържа да не пада, докато спи... обаче тази преграда мина скоропостижно към малкия , защото той пък като се събуди, започва да търси начини да се измънке от леглото, някои от тях - доста рискови... сега трябва или  да отрежем пак няколко пръчки от преградата на баткото, или да търсим някаква ниска преграда...

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 05:00 от ray

# 94
  • София
В тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=459469.0;all, с подобно заглавие, са дадени няколко линка.

... а какво точно предствляват тези подвижни прегради и стават ли за малките легълца? Как се монтират? Май само за голямо, нормално легло съм виждала такива ограничители  Thinking

Не е за малки легла, за по-големи е.
Точно тези, които е показала tigar-migar имах предвид - продават ги в различни детски магазини.

А нещо като това на Икеа може според мен лесно да се поръча някъде, където правят мебели - виждала съм го на детско креватче, закрепва се с нещо като скоби, които се стягат с винт. Единственото му предназначение е детето да не падне докато спи, но то може да си излезе отстрани когато поиска.

По онлайн магазините се водят предпазни решетки.
Видях мнения, че в Джъмбо се продават такива предпазни решетки.

На теб най-вероятно ще ти трябва нещо временно, докато свикне да не пада Simple Smile

В продавалника намерих само това http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=1147969&cat=4, но може би има и други обяви.
Колкото да се ориентираш какво представляват.

# 95
благодаря   bouquet не бях виждала такива ограничители, много са красиви...

# 96
  • Варна
Решетката махнахме, когато започна да спи всяка вечер в кошарката си Simple Smile На около година и 7-8 месеца беше. Сложихме му тази синята преградка , която е показана по-напред в темата. Изключително съм доволна от нея, въпреки, че на инструкциите й за употреба изрично пише да не се слага на кошара! Но тъй като нашата кошара е малко по-различна от стандартните и матрака ляга дълбоко скачването стана успешно Wink

# 97
Първо махнахме 2 пръчки от преградата на около 1 годинка и 2-3 месеца, когато почна с опитите да излиза сама от кошарата. После махнахме още една пръчка, така отворът стана по-голям и удобен, а на 2 години махнахме преградата нацяло. Постилам пред леглото резервното дюшече от туристическото легло и едни юрган на 2-3 ката, става си като второ легло. Падала е няколко пъти, но после се усети и за максимум един месец свикна. Все още си постилам обаче меките екстри  smile3524, даже си лягам долу на тях вечер, за да й чета приказка.

# 98
Преградата на леглото махнахме, когато сина ми стана на 2 години. Първите 2 -3 нощи падаше и трябваше да го вдигам за да го сложа отново в леглото му, но на пода слагах дебели възглавници и не се наранявал, дори не се събуждаше от падането.
Махнахме я преди всичко, защото започна да плаче като го слагахме да спи вечер и да се изправя, в опити да прескочи решетката на леглото си.
За да не се опитва, махнахме решетката и от тогава си спи добре без ревове.

Относно обезопасяването на жилището - трудно е, разбира се да се обезопаси всичко. За това още като проходи сина  ни сложихме на вратата на неговата стая една дървена вратичка, която на мен ми е малко под кръста висока и е като решетка - вижда се добре, какво прави в стаята, но пък не може да излезе от нея. Намирам я за много практична, особено за хора, които сами си отглеждат детето през деня и нямат на кой да го оставят и до тоалетна да идат.

# 99
На 2 годинки,сама почна да си слиза,не е падала Wink

# 100
  • София
На каката на 1г.и6м.,след като два пъти се преметна в опит да я прескочи.В началото постилах на пода сгънати одеяла.Леглото е високо 20-25 см..Падаше,даже понякога се събуждах и я намирах да си спи върху одеялата.Постепенно падаше все по рядко.Една вечер я гледах как се звъртя,ръчичката и увисна от леглото и тя насън ,инстинктивно си я прибра.Като престана да пада оставих пред леглото и само едно малко килимче.
На малкия я махнах горе-долу на същата възраст,преди да успее да падне.То в детската леглата са двуетажни и без рашетки,така че,до 3 г. беше нужно да се научат да спят без да падат.

# 101
  • Sofia
Относно обезопасяването  - у нас абсолютно всички шкафове и чекмеджета са заключени с такива неща:

Страшно удобни и практични са. За фурна и хладилник също има. Контактите са обезопасени. Няма нищо стъклено, остро или тежко на достъпно място. Решетки на прозорците. Външната врата се заключва се заключва стабилно. Единственото ни слабо място са котлоните на печката. Има едни предпазители като чашки, които се слагат върху копчетата, за да не могат да ги въртят, но не мога да намеря такива. Но въпреки всичко това вечер като заспят им заключвам стаята. До сега никога не са ставали сами по тъмно (страх ги е явно), но не се знае до кога ще е така.

# 102
Малко след 3- тия и РД. От тогава до сега има 2 падания  Crazy и сутринта нищо не помни. Тя по скоро се свлича, защото аз и подпъхвам завивката от двете страни на леглото, че много се отвива и това омекотява падането. Rolling Eyes

# 103
Страшно удобни и практични са. За фурна и хладилник също има. Контактите са обезопасени. Няма нищо стъклено, остро или тежко на достъпно място. Решетки на прозорците. Външната врата се заключва се заключва стабилно. Единственото ни слабо място са котлоните на печката. Има едни предпазители като чашки, които се слагат върху копчетата, за да не могат да ги въртят, но не мога да намеря такива. Но въпреки всичко това вечер като заспят им заключвам стаята. До сега никога не са ставали сами по тъмно (страх ги е явно), но не се знае до кога ще е така.

Палави са ти явно момчетата, щом си взела всички тези предпазни мерки!
Да са ти живи и здрави!  bouquet

# 104
  • Sofia
Ми знам ли, нямам база за сравнение...  newsm78 Е вашите деца не отварят ли шкафове и чекмеджета? Мойте ако оставя така са извадили всичко за 15 мин.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт