Кога махнахте решетката от детското креватче?

• 20 356
  • 114
  •   1
Отговори
# 60
  • София
На 3 години махнахме решетката, до момента не е падала. НО в градината от септември спи на легло без решетка на обяд. Вярно е, че тя на обяд спи почти неподвижно, докато нощем се върти доста, но явно фактът, че там спи на обикновено легло, постепенно й е създал някакво вътрешно усещане за границите, в които може да се простира.

Нещо повече – цяла зима отказваше да спи в нейното легло и спеше между нас, докато на баща й не му писна и не й махна решетката. Каза й, че вече не е бебе и може да спи в леглото сама като големите каки и така от раз съчетахме махането на решетката и спането сама в легло.  Peace

# 61
  • София
Ние още не сме я махнали, а сме на 6 години. По-скоро трябва ново легло, че това вече става малко. Ама ако я махна, може да се разпадне леглото. Щерката, обаче, се справя прекрасно с прескачането на решетката...

# 62
Синът ми е на 6 години. Преди време пробвах да махна решетката, но нощем се търкулва на земята.  Crazy Мисля направо да сменяме леглото.  Peace

# 63
Махнахме я когато беше на 1 и 10м.Слагах първоначално една табуретка,но не е падала повече от 1-2 пъти.Но и сега на 4 когато спи на  нашето легло/мъжо беше командировка и спяхме двете заедно/,се изтопурка 2 пъти без да усети .

# 64
Махнахме я преди няколко месеца, значи на около 3 и половина годинки е бил. Но така или иначе леглото му го долепяме до нашето вечер, че иначе не иска да спи сам.

# 65
  • София
От около 10-ина дни спи без решетка. Махнахме я в момента, в който тръгна да прекрачва и да прави опити да слиза.
В момента е с импровизирана преграда с детско столче, но в най-скоро време ще потърся из детските магазини нещо подобно на тези, за които сте писали...
Dega бях гледала такива прегради в английските стоки до гарата, но не обърнах тогава внимание дали не бяха за голямо легло  Thinking

# 66

Когато стана достатъчно висок, че да е възможно да падне през нея. Около година и половина.Слагам я само, когато спи. (нощем спи между нас, но и от там се изсули...)
Падания има много (първото на 6-месечна възраст), но нито едно от креватчето му  Rolling Eyes

# 67
Преди няколко месеца махнахме решетката,но съпругът ми направи малка оградка не на цялото легло,за да може да слиза сама като се наспи.Иначе детето ми направо е като центрофуга по време на сън-заспива на юг,след малко главата е на север и така цяла нощ.

И нашият е така.
Изчетох цялата тема и реших да се допълня- че на неговото легло половината решетка е подвижна, а долната част- не, т.е в зависимост от дебелината на матрака пак остава малка преграда, което е доста удобно, но...за други деца, а не за нашият дивчо, който не само се върти, ами се мята и катери спейки  Crazy

# 68
Преди около 4 месеца махнахме решетката, тъй като с напредване на бременността не исках да вдигам и слагам малката. По принцип кошарата й е доста близо до земята и само слагахме 2-3 възглавници на пода. Падала е само 2 пъти  Peace

# 69
  • София, център
Още не съм я махнала. Иначе пада. Много се върти, спейки.

# 70
Има едни подвижни преградки, които са удачни http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=314

# 71
  • Бургас
Не сме я махали. Изкарахме две "пръчки" и стана врата. Иван се въртеше като пумпал и ме беше страх. Не толкова, че ще падне, ами да не го настъпим ако става до тоалетна  Laughing
Това човече ако го оставиш на спалня 2 персона се върти и пада, а за малката кошарка...

# 72
Големият започна да спи без решетка, когато беше на около 2.5г. Креватчето на малкия беше плитко, а го очаквахме вече всеки момент да се изправи. Другото креватче е доста по-дълбоко и просто им ги разменихме. Съответно на по-плиткото креватче махнахме решетките и го префасонирахме в легло за "голямо" момче  Laughing Баткото беше страшно доволен, че може сам да си ляга и става. Много беше горд. Само веднъж му се е случвало да тупне на земята - беше обаче месеци след като започна да спи без решетки.
На малкият не знам кога ще махнем решетките. Сигурно като ни потрябва още едно креватче, на което и ние да можем да посядваме  Laughing Сега като е на гости при някоя баба си спи на обикновено легло. Не пада  Simple Smile

# 73
  • ВАРНА
махнали сме и две прачки от кошарата и тя си влиза и излиза когато иска и сме на 2 годинки.

# 74
  • София
От около две седмици и Алекс сама си влиза и излиза от креватчето. Махнахме 3 от ритлите (пръчки) и дори й е забавно. само като й дам "заповед" отивай да лягаш и веднага се е качила и се настанява да спи. Всичко мина без каквит и да е драми или емоции.
За мен това е по-добро решение от цялостното махане на решетката, т.к легълцето й е височко и шансовете да падне са доста големи, защото постоянно се върти.

Общи условия

Активация на акаунт