Какво значи "Стандарт на живот"?

• 11 928
  • 145
  •   1
Отговори
# 15

Предпочитам филе от сьомга пред свинска пържола Grinning

И аз, и аз Wink

# 16
  • София
Това, което си описала, е свързано с култура и начин на  хранене. За мен стандартът на живот е свързаността с битовизмите (режийни, храна, наеми, кредити) и възможността да ги изключиш от ежедневните си терзания. Колкото по-нагоре си в пирамидата на Маслоу, толкова повече се засилва необходимостта от разширяване на мирогледа, повишаване на квалификацията и образованието, принадлежността към определена съслойка или социална група.
Храненето с месо определено не е израз на стандарт на живот, тъй като по тази логика вегетарианците са равнозначни на просяци.

# 17
  • на майната си
Конкретно на въпроса ти, човек, който яде месо 3 пъти на ден, не знам с какъв стандарт е, но определено е с ниска хранителна култура. А относно останалото - има хора, които отделят голямо внимание на храната и такива като мен, за които тя е физиологична нужда Simple Smile. Първите не ми пречат, не ги и разбирам, но и не полагам усилия за това.

# 18
А според мен в случая става въпрос за най-обикновена родителска ревност, че синът ти се възхищава от новото си (разширено) семейство, вместо да страда от раздялата си с вашето   Confused  

Би трябвало да се радваш, че той се чувства добре, а не да се опитваш да ги "надцакваш" по някакви други параграфи... Каквито и да са тези хора, оттук насетне ви предстои да общувате (пряко или косвено) и от подобни сравнения никой няма полза. Какво значение има кой какъв "стандарт" има, колко пъти яде месо, и т.н. Приемате ги такива, каквито са, както и те би трябвало да ви приемат, и така - живи, здрави и в добри отношения се радвате на бъдещите си общи внуци и правнуци  Peace

# 19
  • София
А твоят син се явява заврян зет, така ли да те разбирам?
Ако е така, дори и с хайвер и шампанско да закусва, обядва и вечеря, пак ще е с нисък стандарт.
Пирамидата на Мазлоу отразява не стандарта на живот, а мотивацията на индивида, спрямо жизнените му стандарти, необходимостите, които възникват при изкачването на житейската стълбица.

# 20
Заглавието ми стана интересно, не очаквах, че темата ще бистри такива трапезни подробности.

Според мен не може да се говори за висок стандарт на живот когато се налага да се правят компромиси с храната. Вкъщи примерно сме вегетарианци, но се старая да купувам качествени зеленчуци, плодове, ядки, разнообразни храни и т.н. Не ми е хрумвало да спестя от спанак примерно, за да можем да отидем на екскурзия. Едното и другото са в съвсем отделни категории....

Между другото, за първи път чувам разсъждения на тема как броят месни хранения през деня корелира със стандарта на живот.

# 21
Точно ценностите ни са важни. Аз работя на две места, съпругът ми също работи и не мога да кажа, че ни липсват пари. Предпочитаме обаче да ги харчим не основно за храна.Ако щете за по-добри битови условия.Даже успяваме да спестяваме, но не става да се изсилим в храненето Crossing Arms

Ами...то е въпрос на приоритети.
Качествената храна ,за съжаление ,е скъпа.
За мен е по-важно какво ям,а не дали имам диван ,например ,за 3-4000 лв.
Защото дивана се сменя,ама здравето,като го загубиш...
А храната е едно от важните неща за съхранение на здравето за по-дълго време!

Колкото до стандарта на живот...когато не се замисляш за това,според мен имаш добър стандарт.

# 22
За мен лично стандарта на живот се мери с разликата между това, което искаш и това, което действително ти трябва:

Като казвам разлика - имайте в предвид че тя може и да е отрицателна  Peace

# 23
Ох, мъжът ми е вегетарианец и явно че няма никакъв стандарт  Grinning А аз самата, ако ям сутрин, обед и вечер месо, ще  Sick Камо ли пък да го предложа на децата това меню.

# 24
  • град-държава
Конкретно на въпроса ти, човек, който яде месо 3 пъти на ден, не знам с какъв стандарт е, но определено е с ниска хранителна култура. А относно останалото - има хора, които отделят голямо внимание на храната и такива като мен, за които тя е физиологична нужда Simple Smile. Първите не ми пречат, не ги и разбирам, но и не полагам усилия за това.

Няма как да се съглася,предвид,че има хора,които  са изключително чревоугодни,следстве на чувствителни небца,отделят огромно внимание на храната и внимателно я подбират водени предимно от стремежа за качество и въпроса повече опира до вкусови предпочитания,а и ниския стандарт на живот трудно би позволил такова щателно вглеждане в храната,което пък от своя страна в никакъв случай не потвърждава ниска хранителна култура... Wink

# 25
  • София
Аз почти не ям месо.
Приемам качествената храна за даденост и не намирам за някакво страшно геройство или белег за висок жизнен стандарт присъствието на месо на масата.
Но съм забелязала, че в някои семейства го приемат като житейска победа и ако хладилника е натъпкан с луканки и суджуци, неговите собственици спокойно живеят с мисълта, че живеят добре осигурено, следвайки принципа "живея, за да ям".

# 26
  • Варна
С риск да изместя темата, но какво общо има месото със стандарта на живот? Килограм месо е 8-9 лв. Огромната купа салата, която унищожаваме на вечеря, ми излиза около 5-6, а понякога и 7лв. Много рядко вечеряме само салата. Но никога не изяждаме килограм месо.

# 27
Това е някакъв остатък от социализма, хората да мислят, че само с месо се осъществява качественото нахранване.

# 28

Повода е, че синът ми който се ожени  скоро попадна в семейство ... Той започна да твърди, че това семейство има "висок стандарт на живот",

Мисля, че синът ти трябва да порасне и да помисли какво точно е важно за неговото собствено семейство: той самия, жена му и евентуално децата. А ако той и жена му са с еднакви разбирания за стандарта, най-добре:)

# 29
Но съм забелязала, че в някои семейства го приемат като житейска победа и ако хладилника е натъпкан с луканки и суджуци, неговите собственици спокойно живеят с мисълта, че живеят добре осигурено, следвайки принципа "живея, за да ям".
Така е. Моята свекърва е хипохондричка и си въобразява че я дебнат невероятни болести и опасности  Whistling . По тази причина, въпреки че живеят само с заплатата на свекър ми, (тя не работи) тя пазарува разни "здравословни храни", кафява сол, само кафява захар яде,има шкаф пълен с  гинко-простотии, скъпи зелени чайове и т.н. А едвам успяват да си плащат сметките с тази една заплата. Така че, всякакви мотиви може да има човек.

Общи условия

Активация на акаунт