Какво значи "Стандарт на живот"?

• 11 928
  • 145
  •   1
Отговори
  • Пловдив
На мен ми е ясно какво значи това, но има хора на които не е ясно и с тази тема искам да уточним термина.
Повода е, че синът ми който се ожени  скоро попадна в семейство , в което приоритет се дава на храната и то определено на месото. Той започна да твърди, че това семейство има "висок стандарт на живот", защото три пъти на ден ядат месо. У нас се яде месо, не сме вегетарианци, но ядем каквото купим от магазина и с колкото пари имаме също се съобразяваме.
За мен храната е за да можем да живеем, а не обратното.Предпочитаме да имаме пари за екскурзия, разходка, интернет и за сносни дрехи, а не да се тъпчем с отбрани храни.
Моля, напишете и Вие какво мислите!

# 1
Какво общо има месото?
Достъпността, количеството и качеството на стоки и услуги- това е жизнен стандарт.Колкото по-високо е качеството, толкова по-висок е стандарта ти на живот!

# 2
  • София
Стандарт на живот за мен не е колко пари изкарваш, а дали, къде и колко можеш да почиваш.

Тоест, човек, който изкарва безумно много пари (нарочно не уточнявам сума, тя е различна за различните хора), но работи по 11 часа на ден 365 дни в годината, има по-нисък стандарт от последния просяк.

# 3
 Това не, което си описала не е въпрос на стандарт на живот, а на приоритети, различни ценности в живота. Стадартът за мен започва отвъд трапезата.

# 4
  • Майничка
...За мен храната е за да можем да живеем, а не обратното.Предпочитаме да имаме пари за екскурзия, разходка, интернет и за сносни дрехи, а не да се тъпчем с отбрани храни...

Висок стандарт на живот е, когато имаш пари за всичко това накуп, приемаш го за даденост и дори не се замисляш какъв ти е стандарта.

# 5
  • Пловдив
Точно ценностите ни са важни. Аз работя на две места, съпругът ми също работи и не мога да кажа, че ни липсват пари. Предпочитаме обаче да ги харчим не основно за храна.Ако щете за по-добри битови условия.Даже успяваме да спестяваме, но не става да се изсилим в храненето Crossing Arms

# 6
...
За мен храната е за да можем да живеем, а не обратното.Предпочитаме да имаме пари за екскурзия, разходка, интернет и за сносни дрехи, а не да се тъпчем с отбрани храни.
Моля, напишете и Вие какво мислите!

Въпрос на приоритети. Ако трябва да избирам, аз бих предпочела качествената храна пред външните изрази на благополучие. Не е голяма кирия да имам пари за екскурзия, но за целта да не мога да си позволя нищо над кренвирши от рога и копита.

# 7
Стандартът на живот е съвкупността от всички стоки и услуги, които едно семейство може да си позволи, без да се лишава от едно, за сметка на друго. Качеството на ползваните стоки и услуги определят "големината" на стандарта - висок, среден, нисък.
Ежедневното ядене на месо не определя стандарта, а начина на хранене. И ние вкъщи ядем всеки ден месо, но не бих казала, че стандартът ни на живот е много висок. Просто сме месоядни.

# 8
  • град-държава
Качествената храна е само малка част характеризираща добър стандарт на живот... мнението на Franceska ,напълно покрива  и моето...

# 9
  • Linz
Месо, разходки... това ли е стандарта? Laughing
Нито месо ям, нито на екскурзии ходя- много съм зле ooooh!

# 10
Fleur , моите уважения, но казваш, че синът ти вече е семеен. Нека тогава сам определя приоритетите и това за какво ще харчи парите си в собственото си (ново) семейство.
Не се тревожи. Ако си успяла да го възпиташ в своте ценности и да му предадеш своя мироглед, това "прехласване" по храната няма да продължи дълго, особено ако му се наложи да се лишава от други неща за сметка на яденето. Peace

П.П. И аз мисля, че тук  не става въпрос за стандарт на живот.

# 11
  • Насред хаоса
За мен стандарт на живот означава човек да се съобразява с доходите, които има, и да си осигури нормално съществуване без значителни лишения. Смятам, че присъствието на месо три пъти дневно на трапезата не означава по-висок стандарт на живот. По-скоро навици, култура на хранене.

# 12
  • София
Ето ви пирамидата на чичо ви Маслоу. Яденето, както и да го гледаме, е най-долу.
Т.е. - колкото по-нагоре по пирамидата сме задоволени, толкова по-висок ни е стандарта.
А за социален статус или стандарт почваме да мислим на 4то ниво.

# 13

Повода е, че синът ми който се ожени  скоро попадна в семейство , в което приоритет се дава на храната и то определено на месото. Той започна да твърди, че това семейство има "висок стандарт на живот", защото три пъти на ден ядат месо.
М, каква е пък тая глупост  ooooh!. По тази логика, всички които ядат месо всеки ден (без значение качествено или не), са супер богаташи. Ние да не живееме в следвоенна Русия, та стадарта на живот да се определя от това дали имаш месо или не  newsm78. По време на обсадата в руските градове масово се е ширел канибализъм - доста висок стандарт са имали значи  Joy
П.П Не е лошо да покажеш на сина ти горната пирамида  Peace

# 14
Стандарта се определя според ценностите на човек /семейството/

Да, за нас на едно от първите 1места са пътуванията,  / разширява ни се мирогледа, сменя ни се начина на мислене и още много +/
Добър автомобил - дава ни по-голяма сигурност
За мен са чанти, дрехи, обувки, козметика
За мъжа ми - техника и различни обучения /курсове
Храната е на едно от последните места, храниме се с качествена храна, но пък сме икономични от към количество Wink
Собствен дом
Не знам какъв ни е стандарта, но в такъв ред са ни приоритети и съответно разпределението на приходите Wink

Предпочитам филе от сьомга пред свинска пържола Grinning

Общи условия

Активация на акаунт