Какво значи "Стандарт на живот"?

• 11 935
  • 145
  •   1
Отговори
# 90
На въпроса ти не мога да отговоря, защото се обърках. Обаче, тая твоя душа- не знам с какво я храниш, ама не й достига, като гледам....

# 91
Мисля, че за това какво значи "Стандарт на живот" малко българи ще ти дадат адекватен отговор. Твърде изкривени сме все още. Кой недоял, кой недоспал, кой недочел...
Струва ми се, все пак, че на твоето момче определено са му липсвали мръвките на масата. 

Това е и моето мнение.
Аз лишавам сина си от шоколад и той знае, че го правя, защото не е полезно.Но ако му натяквам, че е заради парите, ако наистина му създам представа, че за мен е излишно или непосилно да давам пари за шоколад, то тогава един ден детето ще приеме, че друго дете, ежедневно консумиращо шоколад е с "По-висок стандарт"

Синът на авторката вероятно е чувствал липсата на месо у дома си и вероятно му е била създадена представа, че лишаването от месо е "заради други по-висши ценности", ами естествено е, да смята, че в дом , в който няма такива притеснения, стандартът е по-висок.Това разбирасе са само предположения на база оскъдните сведения

Иначе, разбира се, че не храната, но не и книгите или екскурзиите определят стандарта на живот, а възможността да се задоволяват възможно по-широк кръг потребности, без притеснения и без степенуване по критерий "кое можем да си позволим"

# 92

Защо приказна? Нормална вечер,а писането е между другото.Докато тече концерт може са се измият и чиниите? 1dishes
Ако го пишеш това сериозно- е много зле положението, да знайш!
Кой е казал,че аз ги мия?Миенето е негово право ! Heart Eyes

# 93
Жизненият стандарт се отнася до достъпността, количеството и качеството на стоки и услуги и разпределението им сред населението на дадена държава.

Фактори при определянето на жизнения стандарт са в най-голяма степен брутният вътрешен продукт, реалния (т.е. коригиран с инфлацията) доход на глава от населението, брой на населението и демографски характеристики, инфраструктурното развитие, ръста на бедността и неравенството в доходите. Други измерители са например достъпът до качествено образование, здравеопазване и социални придобивки. Жизненият стандарт може да се онагледява и с примери за потреблението на определени стоки (например брой хладилници на 1000 човека) или здравни измерители като очакваната продължителност на живота.

На идеята на жизнения стандарт може да се противопостави идеята за качеството на живота, която отчита не само материалните условия за преживяване, но и други — субективни — фактори в човешкия живот - като свободно време, безопасност, култура и развлечения, социален живот, психично здраве, околна среда. По-комплексните изследвания на благосъстоянието водят и до по-политизирани, следователно противоречиви оценки. Дори при сравнението между две държави със сходен жизнен стандарт, може да се окаже, че факторите на качеството на живота правят една от двете държави по-привлекателно място за даден човек или група от хора.

Източник:Уикипедия

# 94
 Shocked Аз не ям месо. Какъв е стандартът ми на живот, според сина ти.
За пръв път чувам подобна теория. Интересна е  Rolling Eyes

# 95
Стандарта съм Аз,а живота го рамкирам по него!!!!

# 96
На мен ми е ясно какво значи това, но има хора на които не е ясно и с тази тема искам да уточним термина.
Моля, напишете и Вие какво мислите!

Стандарът е не количеството пари, които имаш, а това, което си позволяваш с тях.
Според акъла и нуждите, и приоритетите.
Тези хора, след като смятат, че стандартът им се измерва в това колко кг месо могат да си купят и изядат - О.К.
Идеята за моят стандарт е, че би трябвало да се движи ( според активите) към спокоен и уреден бит, повече свободно време,  достъп до технологии ( и свързани с това удобства),  интелектуално обогатяване и т.н.

# 97
Зачетох се в темата.... Аз преди време бях изправена пред дилемата каква козметика да ползвам, защото имат едни оплаквания с кожата. Тъй като вече години преди това бях преминала само на алтернативно лечение (към онзи момент хомеопатия или нищо  Embarassed), се заинтересувах от етеричните масла, ароматерапията и козметиката на тази база. По стечение на обстоятелствата попаднах в ароматерапевтични курсове ( по-скоро за характеристиките на отделните масла) и оттам се завъртя колелото. Така от малко повече от година си живея в един щастлив за мен ароматен свят, който съвсем естествено премина и в козметиката. Ползвам само на Стикс продукти и съм много доволна. С времето оцених какво е съотношението цена качество и за мен е твърдо убеждението, че така си удовлетворих вътрешното търсене за отношение към самата мен. Успоредно с тези курсове посещавам и други, свързани с моето развитие и за мен това е неделимо от стандарта на живот.

# 98
Всъщност темата не е за рекламиране на сайтове и продукти.

# 99
Ок, но е за това какво разбираме под "стандарт" нали  Party. За мен това е да избера и да реализирам избора си свободно. Понякога сме "подтикнати" да вървим към определен избор, защото сме имале проблем (в моя случай здравословен) и така сме осъзнали една неделима част от стандарта - да си свободен да имаш това, което ти е необходимо. После тази необходимост се превръща в неделима потребност да запазиш нивото, в което си се потопил. И конкретният цитат от моя страна е споделяне на това, което за мен е моят стандарт на живот  Laughing

# 100
  • София
теоритично това е може би най-доброто за стандарт на живот.
http://www.happyplanetindex.org/learn/download-report.html

а по въпроса за храната, вкуса е съществена част от сетивата. И както една картина или песен може да ти въздейства, така и добрата храна също въздейства.  И не трябва да се противопоставят едни сетива на други, а да се търси максимума от всички.

# 101
Това е от Интернет: В мярка най-често се използва за оценка стандарт на живот е брутния национален доход на глава от населението . One drawback to the standard of living measurement is that it does not take into account some factors which are important but hard to quantify, such as crime rate or environmental impact . Един недостатък на стандарта на живот измерване е, че тя не взема под внимание някои фактори , които са важни, но трудно да се определи, като престъпление процент или въздействието върху околната среда .

# 102
  • София
Явно на момчето месото във вашето меню му е липсвало и сега се чувства щастливо като може да яде, колкото месо си иска. Въпрос на гледна точка.

У нас винаги се е яла вкусна храна, защото тя е важна за семейството ми - и при родителите ми, и сега, при нас. Значи ако дойде ден, когато няма да мога да си позволя да слагам на трапезата си това, което ми се яде, ще сметна, че стандартът ми е спаднал. Няма значение дали става въпрос за месо, сирена, соеви кълнове или киноа - въпрос на добър стандарт е да можеш да си позволиш да си купиш храната, която искаш и никой не може да ме убеди в обратното. Но тъй като ситият на гладния не вярва, много е лесно да теоретизираш, че стандартът е свързан с интелектуалните потребности, когато си задоволил материалните! Peace

# 103
  • Пловдив
Стандарът е не количеството пари, които имаш, а това, което си позволяваш с тях.
Според акъла и нуждите, и приоритетите.

За мен при сравнителна обезпеченост на количеството пари, това (което си позволяваш)
е културата.

# 104
Ето сметката за месото:

спанак - 0.50лв
пържолки - 20.50лв

Ясно е че който може да си позволи месото харчи повече и затова има по-висок стандарт. Месото е първото, което изчезва от трапезата на "бедните", всеки знае че пържолката традиционно си се счита за луксозна храна. А и доколкото знам според статистиката за храна се харчи над половината от доходите, което си е доста определящо.

Ето това изказване обаче ми направи впечатление:

Аз, под висок жизнен стандарт, разбирам нетолкова качествени услуги, колкото качествени стоки. Именно онзи сегмент от пазара на стоки, наречен луксозен.

Щом качествените стоки се считат за лукс, за какъв стандарт можем до говорим!?

Общи условия

Активация на акаунт