Какво значи "Стандарт на живот"?

• 11 961
  • 145
  •   1
Отговори
# 60
...
П.П. И продължавам да твърдя, че тези, които предават особено значение на количеството храна, я имат като заместител на нещо друго. ...

За количеството е така. Всеки психиатър ще потвърди, че злоупотребата с алкохол и злоупотребата с храна имат общи корени. Но има разлика между това да гониш количество и качество при храната.

# 61
Добър стандарт на живот според мен е като искам да купя нещо,било то храна,дрехи,книги да не поглеждам първо цената.Ама окото все ми е на скъпите неща,които не всякога мога да си позволя. Rolling Eyes

# 62
За количеството е така. Всеки психиатър ще потвърди, че злоупотребата с алкохол и злоупотребата с храна имат общи корени. Но има разлика между това да гониш количество и качество при храната.

Аргун
, правилно сме се разбрали. Именно за количеството става въпрос т.е. понятието *пълен хладилник* или мисленето *щом си купувам много ядене, значи съм с добър стандарт на живот*.

Качеството го свързвам с разнообразни био продукти, свежи салати, пресни морски дарове.. Нищо общо с три пъти на ден месо или колбаси... Това изобщо здравословно ли е?!  Thinking

# 63
... Качеството го свързвам с разнообразни био продукти, свежи салати, пресни морски дарове.. Нищо общо с три пъти на ден месо или колбаси... Това изобщо здравословно ли е?!  Thinking

Не мога да преценя дали е здравословно, лично аз не бих могла да живея така. Предполагам, че от обида авторката наистина е извадила думите на сина си от контекста. Но ако наистина е казал такова нещо, това навежда на невесели размисли за начина на живот досега спрямо нуждите му и за това какво смята за добро за себе си.

# 64
Ако стандартът на живот вече се измерва според това дали можеш да си позволиш месо често..значи наистина нацията е в оргоооомна криза. Mr. Green
От друга страна като гледам не сме изпаднали в кой знае какво затруднение.За справка-наднигнете в подфорума за път и почивки. LaughingТам за една почивка отиват пари за един тон пържоли. Joy
Стандартът на живот главно се определя колко и какво можеш да си позволиш.И определено не се определя от дреболии като яденето на месо еди-колко си пъти седмично. Shocked

# 65
С риск да изместя темата, но какво общо има месото със стандарта на живот? Килограм месо е 8-9 лв. Огромната купа салата, която унищожаваме на вечеря, ми излиза около 5-6, а понякога и 7лв. Много рядко вечеряме само салата. Но никога не изяждаме килограм месо.

Точно това си помислих от мнението на авторката.

Стандартът на живот главно се определя колко и какво можеш да си позволиш.

Бих допълнила от това, което искаш. Има опция да можеш да си позволиш почивка в скъп курорт, но да ти е по готино на диво място в палатка.
Хм, като поразмислих още малко, няма как да се избира ако не си опитал и двете.  newsm78

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 19:09 от Mama_Nana

# 66
Та докъде стигнахме с пържолите  newsm78

# 67
Чакай,че от тая тема ни дойде апетита,и сега плющим месо..щот сме с висок стандарт. Joy hahaha

# 68
Синът ти е пълнолетен и вече семеен.
Това,че яде повече месо напоследък явно го кара да се чувства по-специален.
Теб кое те притеснява?Това,че ако ти доиде на гости няма да е доволен от посрещането,ако няма месо 3 пъти на ден месо ли?
Ами кани ги само на вечеря тогава.
Или не ги кани изобщо.

Шегувам се:)
Хората са различни.Когато ходя при брат ми,който като твоя син се ожени неотдавна и попадна в семейство, в което е въпрос на престиж кой ще изяде повече,независимо месо или не,ще изпие колкото се може повече ракия и ще седи колкото е възможно по-дълго на масата, се чувствам на нещо средно между "Кой е по-по-най" и Световната Олимпиада по преяждане,която винаги неговия тъст печели.Понякога си мисля,че този човек може да погълне и мен и мъжа ми наведнъж.Това,което той поглъща за една вечеря ние тримата поне една седмица ще го дъвчим....

# 69
Стандартът на живот е едно доста обемисто понятие.
Аз, под висок жизнен стандарт, разбирам нетолкова качествени услуги, колкото качествени стоки. Именно онзи сегмент от пазара на стоки, наречен луксозен.
Месото е нормална храна за консумиране, но в някои страни тя наистина е лукс.
Май бъркаме качество на живот с жизнен стандарт, това се две понятия, инкорпориращи различни елементи.

# 70
  • Plovdiv->Toronto
Означава че синът ти не знае какво значи "стандарт на живот" Peace.
Стандарт наистина е какво можеш да си позволиш, но месо всеки може да си позволи  Rolling Eyes. Помякога тялото обаче има нужда и от палчинки с ягоди или тиквички с чесЪн  Mr. Green. Храната е важно нещо, но не трябва да е най-важното. Трябва да се яде качествено за да се живее, а не да се живее за да се ядат мръвки  Rolling Eyes
Стандат е когато не мислиш как ще си позволиш каквото си поискаш. Хубаво е да говорим, че книгите са по-важни от пържолите, но ако детето ми поиска круши и ягоди за 10 лева няма да му кажа "По-добре да идем на концерт!" примерно  Rolling Eyes ...
Та така, няма нужда от лозунги.
Явно му промиват мозъка на сина ти с разни хвалебствия колко са успяли, кажи му да внимава в кантарчето и холестерола. Или по-добре нищо не му казвай за да не излезеш ревнива майка, той ще го израсте  Laughing...

# 71

Явно му промиват мозъка на сина ти с разни хвалебствия колко са успяли, кажи му да внимава в кантарчето и холестерола.
И подагра от прекаленото консумиране на месо.

# 72
Цитат
Стандарт наистина е какво можеш да си позволиш, но месо всеки може да си позволи  

Много се лъжеш. Имаш ли представа за цената на месото в България и колко хора се лишават от него по финансови причини?

Цитат
Трябва да се яде качествено за да се живее, а не да се живее за да се ядат мръвки  

Зависи какво разбираш под "качествено". За някои хора качествено без мръвки не може да е. И няма нужда тук от никакво промиване на мозъка ако в семейството на родителите си е хранен НЕКАЧЕСТВЕНО според собствения му вкус.

# 73
  • София
 Shocked Егати тълкуването и повода за търсене на фундаментален отговор на въпроса "Какво е стандарт на живот?"...
Приеми, че ти просто никога не си готвила толкова вкусно, колкото другото семейство.  Laughing Честно да ти кажа, не всеки може да издържи на кисело зеле и манджа с картофи. Laughing Вярно гладно е било момчето... Mr. Green

# 74
  • Пловдив
Така като ви чета, всеки си тълкува нещата по свой начин.
Стана ми интересно като прочетох поста на авторката, защото вчера си мислих точно на тая тема, имахме едни гости и някакси разговора се въртеше все около храната, заговорим за някое заведение и те веднага се изказват каква е храната там - добра, лоша. Та като си тръгнаха се замислих, че за мен храната е нещо, което трябва да ям, за да живея. Никога не ми е правило впечатление как готвят някъде си, аз не отивам там за да се наям, а на приказка с приятели. Готвя, и то добре, вкусно, но не робувам на храната, не знам как да го обясня - някои хора, като видят сергия със сладолед и слюнката им потича. При мен такова нещо не се случва просто. Ям 2-3 пъти на ден, защото трябва, вкусно ми е, храната е качествена, не е боклуци, но като се наям, ставам от масата и отивам да правя истински забавно и интересно нещо. Това е в общи линии отношението ми към храната.
От друга страна има хора, които са обсебени от храната, другата крайност, може би такива хора визира авторката, аз познавам такива, едвам свързват двата края, но на масата - суджуци, луканки, щото без месо не може.
rosy_bosy мисля, че най-правилно ме е  разбрала какво мисля.
Нито е заврян зет, живеят от 2 г. самостоятелно и определят сами как да живеят.
Ха, радвам се , че накарах доста хора тук да се замислят за начина си на хранене, за своя начин на живот и осмислят приоритетите си, а и колко пържоли да хапнат Grinning
Може и за друг да се окаже полезна темичката

Общи условия

Активация на акаунт