Какво значи "Стандарт на живот"?

• 11 972
  • 145
  •   1
Отговори
# 105
Какви са тези пържоли за 20.50 лв?

# 106
Синът ти май е още малък за женитба. Попаднал е в друго семейство, възприема техните ценности.  А твойто си е баш родителска ревност.

# 107
Какви са тези пържоли за 20.50 лв?
Телешко филе най-вероятно, макар че признавам си не зная каква му е цената в магазина, защото не го купувам (не мога да го приготвям  Blush). Щом стек в ресторант е между 10 и 18 лв, нормално в магазина килограма да е около 20 лв.

По темата, стандарта на живот за всеки е различен, много е субективно. За да поддържам добър стандарт на живот според мен трябва да имаш добри доходи, за да си позволиш освен да работиш и да почиваш, за да ядеш качествена храна, да можеш да си позволиш освен в къщи, да се храниш и навън, да осигуриш на децата си добро образование и още куп неща ....

# 108
Ясно, най-висок стандарт имат онези племена в Африка, у които всеки си има собствена колиба, ядат безплатни здравословни банани (и други тропически плодове), пият дъждовна вода събирана в екологично-чисти палмови листа, и си живеят безгрижно, играейки си по цял ден с маймунките от джунглата  Laughing

По темата, стандарта на живот за всеки е различен, много е субективно.

Субективен е стандарта? Е как ще е хем стандарт хем субективен?   hahaha

# 109
Да, по принцип си права.
Обаче дефиниция за "Стандарт на живот" ще намериш в гугъл, но еднозначно определение сред хората няма да откриеш. Ако за теб да имаш стандарт на живот е да можеш да си позволиш ежеседмично посещение във фризьорски салон например, за мен ще е нещо различно. Това имах предвид аз  Peace

# 110
...

Ако беше обективно възможен, щеше да има определение в сайта на ООН. Обаче за теб може да е стандарт да имаш достъп до интернет, а за мен - нещо съвсем трето. Не е толкова просто колкото ти се иска.

# 111

Ако беше обективно възможен, щеше да има определение в сайта на ООН. Обаче за теб може да е стандарт да имаш достъп до интернет, а за мен - нещо съвсем трето. Не е толкова просто колкото ти се иска.

Напротив, ти го опростяваш като свеждаш ситуацията до "има стандарт/няма стандарт"  Laughing

# 112
без да чета всичките 8 страници, а само началото, се зачудих - 20 и кусур години не успяхте ли да си придадете ценностите на детето, че се впечатли от месото?
примерно аз като се жених - мъжът ми си дойде с утвърдена ценностна система, много точно знаеше какво и как го иска и аз не можех да му променя "стандарта на живота", нито пък той на мен.

# 113
Май всеки участник в дискусията си има своя представа за това какво е "стандарт на живот" и няма да я стигнем до никъде  Laughing Говорим си за различни неща въпреки че някой дори пусна определение  Wink 

# 114
Май всеки участник в дискусията си има своя представа за това какво е "стандарт на живот" и няма да я стигнем до никъде  Laughing Говорим си за различни неща въпреки че някой дори пусна определение  Wink 
Видя ли че е субективно  Wink

# 115
Аз само се успокоих, че съм на върха на пирамидата  Mr. Green

Никога не сме се замисляли за храната, за месото, за парите за храната. Това са неща, които се подразбират. Ядем винаги това, което си поискаме и наистина не сме се замисляли месо ли е или не. Като ни се приходи на ресторант, просто отиваме.

Може и да е грешно, но храната не ни е в основата на живота и дори е маловажна. За мен тя е физиологична нужда и не очаквам да доставя специално удоволствие. Може би и затова ядем вкусна храна - защото тя не е лукс, а нещо нормално.

С мъжа ми не говорим за цени, не пишем списъци кой какво е похарчил, никой на никого не се отчита за какво харчи,  въобще за битовизми никакви не се говори вкъщи, освен в извънредни ситуации. И въобще не става въпрос за финансови възможности, а за начин на мислене.  Честно казано много ми е добре. Умовете ни са заети със съвсем други неща.

# 116
Това е комплексна оценка, съставена от три измерения на човешкото развитие: продължителен и здравословен начин на живот, равнище на образование и жизнен стандарт.
Ся, в днешно време хората умират все по-млади.
Образованието е под всякаква критика.Куцо и сакато стават студенти,кой с пари,кой щот нямал кво да прави,после стават лекари,а колко хора си отиват от лекарски грешки. ooooh!
Само пример с тази професия. Peace
Жизнен стандарт,ко туй????Няма такова нещо  в нашата държавица,
заплата ни е около 1/5 от средноевропейската ,а сметките ,които плащаме и храната са в пъти по-скъпи от тези в другите страни.....абе трагедия,само не разбрах какво общо има месото?Да и то поскъпна,верно е.. Peace Laughing

# 117
Царици сте на клишетата:) Как реши, че храната и сметките са ни в пъти по скъпи от тези в другите страни, и с кои точно страни сравняваш?

# 118
  • София
Царици сте на клишетата:) Как реши, че храната и сметките са ни в пъти по скъпи от тези в другите страни, и с кои точно страни сравняваш?

Мила, виждам, че живееш във Виена. Тя е един от най-скъпите градове в света и затова може да имаш грешни впечатления..., НО наистина в повечето държави цените на хранителните продукти са далеч по-ниски от българските

# 119
Това не са клишета,а факти.
Ще ти дам само 2 примера,за които мога да ти гарантирам,щото съм ги виждала.
Във Венеция,зехтина е три пъти по-евтин от нашия,една и съща марка,няма да споменавам коя.
В Америка,месото и плодовете са много по- евтини отколкото при нас например.
Същото важи и за тока и всичко останало.....не знам кое за теб са клишета,но аз вярвам на очите си Peace

Само в България е възможно да работиш цял месец,за да си платиш тока,а със заплатата на мъжа ти,да си купиш за храна,до тук се приключва със стандарта на живот при нас.Да си платиш сметките и да скалъпиш нещо за ядене.

Общи условия

Активация на акаунт