Какво значи "Стандарт на живот"?

• 11 961
  • 145
  •   1
Отговори
# 120
  • някъде ...
Бе к'ъв стандарт, не спирам да повтарям, че ние сме социален експеримент ( ама не съм сигурен дали на американци, руснаци или извънземни  newsm78 newsm78 newsm78 ).

Т'ва няма друга нация като нашата - дайте им най-високи цени, най-ниски заплати и ако случайно оживеят, да мислите как да се вдигнат акцизи, данъци за пътища  Shocked ( не че има пътища де ), допълнителни и задължителни застраховки и по възможност - да се убие малкия и средния бизнес, в които няма наши хора.

Ако пак оцелеят - измислете криза ( 'щото в света т'ва понятие може и да е ново, ама в Бг си е начин на живот Wink ).

С тая криза, ще можете хем да намалите заплатите, хем да съкратите персонала.

За пенсионерите има и бонус - таван на пенсиите, които са синоним на подигравка.

В нашето отечество, като ти кажат "пенсионер" и ти идва да се разплачеш от състрадание, а навън май основно се чудят къде да почиват  Whistling Whistling Whistling

Направо вече се чудя к'во ще ни измислят още - оцеляваме бе, не се даваме - баси експеримента  Shocked Shocked Shocked

# 121
 Peace Peace Peace

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 01:53 от Ecstasy

# 122
Аз само се успокоих, че съм на върха на пирамидата  Mr. Green
С мъжа ми не говорим за цени, не пишем списъци кой какво е похарчил, никой на никого не се отчита за какво харчи,  въобще за битовизми никакви не се говори вкъщи, освен в извънредни ситуации. И въобще не става въпрос за финансови възможности, а за начин на мислене.  Честно казано много ми е добре. Умовете ни са заети със съвсем други неща.

деца имате ли

# 123
  • по пътя на светлината
Авторката ,моля да ме извиниш ,но  сина ти е много елементарна личност,за което можеш да търсиш вина само във вашата семейна среда.
Дори не искам да повярвам,че мъж вече семеен има подобни разсъждения,тоест щом има три пъти на ден месо на трапезата,стандарта на живот бил не знам си какъв...
Поведението му е меко казано неадекватно,че от къде идва това момче и къде всъщност е попаднало?

# 124
  • някъде ...
Авторката ,моля да ме извиниш ,но  сина ти е много елементарна личност,за което можеш да търсиш вина само във вашата семейна среда.
Дори не искам да повярвам,че мъж вече семеен има подобни разсъждения,тоест щом има три пъти на ден месо на трапезата,стандарта на живот бил не знам си какъв...
Поведението му е меко казано неадекватно,че от къде идва това момче и къде всъщност е попаднало?
Малееее, аз след твоя пост прочетох от къде тръгнала темата ( мързеше ме да чета всичките страници, и реших, че темата е по заглавието - та писах ).

Абсолютно си права.
Ма на 8000% .

Бе к'во е тва възпитание  Shocked
3 пъти месо ядяли.

Аз като си купувам по 5 сандвича с шунка на ден - к'во начи съм баси гъзара а  Shocked ?

Към авторката : НЕ - не означава че имат по-висок стандарт.
НЕ - вашето семейство си е напълно нормално , като 90% от тези в България.

ДА - сина ти или е решил да не мисли като го твърди това, или не си е дал сметка колко те е ранил ( което ... ).

# 125
  • Sofia
Това с месото наистина е определящ фактор, но обикновенно е показател в страните от третия свят.
Белтъка (месото) е най-скъпият вид храна (въглехидратите и мазнините са значително по-евтини за набавяне). Като се вземе предвид и факта, че белтъка има най-голяма стойност по отношение на функционалност и значение в организма е добър критерий за станадарт.

Обаче, не и в развита или развиваща се страна, при това в 21-ви век.

Имам роднина, който наскоро бе на крачка от смърта заради боледуване от подагра. Болестта на "богатите" - систематично преяждане с месо...

# 126
  • някъде ...
Това с месото наистина е определящ фактор, но обикновенно е показател в страните от третия свят.

Не, че нещо, ама я черната овца, да пита бялата такава : откога България не е трети свят ( развиваща се страна ), че нещо може и да съм пропуснал  newsm78 newsm78 newsm78

# 127
  • Sofia
овцЪта отговаря: България се води като държава с висока степен на човешко развитие, което определяне (от кой свят си - само как звучи) обикновенно е базирано на Индекс на човешко развитие (ИЧР). За 2006 сме били на 54-то място, което ни е върховото постижение. За 2009 сме на 61-во място.

Обаче надали някой го грее тази статистика. Все пак винаги може да сме по-зле.

# 128
  • по пътя на светлината
То.. не ми е работа,но като най бедната държава в Европейския съюз и една от най бедната в света ,за какво изобщо става на въпрос,че не мога да асимилирам...?

# 129
  • Sofia
Най-общо.. толкова си развита, че може да ползваш компютър, интернет, владееш език(ци), вероятно имаш средно или висше образование и т.н. да не изброявам... другата крайност са хора които нямат и първи клас, не са виждали дори лист хартия. Телевизор има 1 брой в селото... захранван от генератор.

Хората, никога не могат и не умеят да оценяват това което имат. Дали ще е за финансово съсотяние, дали ще е за любов и човека до себе си.

# 130
  • някъде ...
к.а.л.и. -  Naughty
ние двамата с теб си оставаме така - неразбрали  Mr. Green
 Hug

# 131
  • по пътя на светлината
Бедността в България достига своята кулминация,до колкото знам има и много села без ток и вода,което говори,че все още сме там някъде в началото на цивилизацията.

# 132
  • някъде ...
Бедността в България достига своята кулминация,до колкото знам има и много села без ток и вода,което говори,че все още сме там някъде в началото на цивилизацията.

Даже и в началото не сме.
И сме си не трети, а четвърти свят отвсякъде.
Само виж женския пазар, и си свиркай  Whistling Whistling Whistling

# 133
  • по пътя на светлината
През последните две години ми се налага да пътувам до провинциални градчета,потресена съм от бедността на хората и как всичко се е замразило все едно не са минали 20 години.

# 134
  • Sofia
Виж, напълно осъзнавам разликата между беден раион на България и да речем София.
Имам близки роднини, които за съжаление живеят на границата на бедността и ми е много тежко, като чувам за лоши новини покрай тях. Кой останал без работа, в град с рекордна безработица или кой е на минимална заплата или на 4 часов работен ден. Толкова е лошо положението, че моята месечна заплата се равнява на повече от ****ният доход на друго цяло семейство...  Sad
И щеше да е хвалене ако доходите ми бяха поне на средно-европейско ниво.. но просто доходите на 90% от населението са под всякаква критика.

Мисълта ми беше друга -  въпроса на "калибриране". Ако си роден принц/принцеса е много вероятно да си по нещастен и от детето на селско овчарче, въпреки високият стандарт, който без съмнение ще имаш. Когато получаваш нещо на готово, нещо принадлежащо по произход/род, то ти не можеш да го оцениш, да му се насладиш.

Сега е прекалено късно, че да търся индекса на щастие (говоря за официален индекс, воден от международна организация) за да видите гражданите на кои страни са най-щастливи и доволни от живота - като далеч това не са най-богатите. Не всичко е въпрос на пари - много банално, но факт.

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 04:25 от julian

Общи условия

Активация на акаунт