Какво значи "Стандарт на живот"?

• 11 960
  • 145
  •   1
Отговори
# 135
  • по пътя на светлината
Да,парите не са критерии за щастие,но за съжаление не може да съществуваме без тях,защото всичко необходимо да функционира един човешки организъм струва пари....

# 136
  • Sofia
В това няма спор. Редно е всеки българин да има шанса, възможността (според уменията си) да да покрие поне "социалния минимум" и да не се налага да се бори за своето физическо отцеляване.

# 137
  • някъде ...
Да,парите не са критерии за щастие,но за съжаление не може да съществуваме без тях,защото всичко необходимо да функционира един човешки организъм струва пари....

Едно време, брачеда повтаряше - дай ми пари, друго не искам, а аз : дай ми любов, друго не ща.
Сега след като всеки си получи заслуженото ( и това което търсеше ) брачеда е с къщичка ( 300 м2 има няма ) на брега на морето, а аз ... аз вече не искам любов  Whistling

Та ..  да - той народа ( и то май не българския ) го е казал: което не се купува с пари ...  Whistling Whistling Whistling
И да - важни са, сори ама са си доста важни ( се оказа в последствие ).

# 138
Аз само се успокоих, че съм на върха на пирамидата  Mr. Green
С мъжа ми не говорим за цени, не пишем списъци кой какво е похарчил, никой на никого не се отчита за какво харчи,  въобще за битовизми никакви не се говори вкъщи, освен в извънредни ситуации. И въобще не става въпрос за финансови възможности, а за начин на мислене.  Честно казано много ми е добре. Умовете ни са заети със съвсем други неща.

деца имате ли

Да, 3 деца имаме

# 139
За мен храната не определя стандарта на живот.За мен поне тя е физиологична нужда.Ям колкото да не чувствам глад.
Но съм забелязала ,че за голяма част от населението е главна и движеща сила.
За нас стандарта на живот се отределя от това,до каква степен човек се лишава.

# 140
  • София
.... а аз ... аз вече не искам любов  Whistling

Защо?

# 141
  • Sofia
Ами като имаш много, много любов - тя прилива и ти излиза в крайна сметка през носа... Grinning

# 142
  • София
....и парите си остават верни другари, за да те утешават в самотните нощи..

# 143
Абе това "родителска ревност" дето го подхвърляте на авторката... хубаво, но да питам като нещо лошо, нередно ли го виждате?

Щото аз мисля, че и така да е, това е най-естественото нещо. Все пак думите на сина са камък точно в градината на авторката - един вид се омаловажава цялото й съществуване до този момент.

# 144
  • Страната на приказките
Е, чак пък омаловажава цялото й съществуване... Така го е тръснало момчето, без да мисли, пък авторката го е взела прекалено присърце и ето ти - темата готова. Това с високия стандарт явно му го внушават сватовете, като се хвалят и му натякват и той си мисли, че наистина е така. Ще му мине.
Моята свекърва беше дошла веднъж на гости и ни се хвали - ........ (дъщеря й) добре си подреди живота - с мъжа й не секо седане, се мЕсо ядът! И една щастлива усмивка грейнала на лицето й, чак да ти стане жал, че това е нещото, което я радва в тоя живот. Само за протокола, зълвата вече има подагра и го съобщава на околните с някаква особена гордост....

# 145
  • някъде ...
Ми 'щото любовта иде и си отиде, и после в теб - пустиня ...

Ами като имаш много, много любов - тя прилива и ти излиза в крайна сметка през носа... Grinning

Личи си че НЕ говориш от личен опит Wink
Все пак ти пожелавам и на теб да се случи...

....и парите си остават верни другари, за да те утешават в самотните нощи..

Като гледам  Whistling Whistling Whistling
Далеееч не са само парите другарите в далееееч не толкова самотните нощи  Whistling Whistling Whistling

Общи условия

Активация на акаунт