За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

• 40 290
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Иначе този сладкиш на Диди ми е много любим, но трябват повече продукти.

Този сладкиш направих. Благодаря на всички за предложенията......Хич не обичам рецепти от рода - Сладкишът трябва да престои ....ч. в хладилника за да стегне....Кой ще чака? Ние сладкиша определено няма да можем да изчакаме 4-5 часа......Най-много 3ч.....

# 241
  • Пазарджик/Лондон
Steisi , на водна баня сложи ли го? Аз познавам, че е готов,  когато видя едни малки кафеникави петънца по повърхността на крем карамела Heart Eyes.

ivi85 , ето ти линк към темата с мъфините, има много видове мъфини, все ще си харесаш някой Wink :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=474457.0

Мама Цоцоланка , и аз си копирах рецептата, не го знаех този сладкиш, тези дни ще го пробвам  Wink.

# 242
...
Мама Цоцоланка , и аз си копирах рецептата, не го знаех този сладкиш, тези дни ще го пробвам  Wink.
и аз така!
направо трябва една темичка за "добрите стари рецепти" Peace

# 243
с какво мога да мажа преди изпичане хлебчетата, за да са лъскави? С жълтък ми омръзна и ми мирише на яйце, а с прясно мляко не се получава лъскавина.

# 244
  • забравих си мисълта...
с какво мога да мажа преди изпичане хлебчетата, за да са лъскави? С жълтък ми омръзна и ми мирише на яйце, а с прясно мляко не се получава лъскавина.

С каквото и да ги намажеш преди да ги изпечеш, е все едно. След като ги извадиш ги намажи с бучица масло и ще лъскат, иначе нищо друго не помага.

# 245
а няма ли да се омазнят много, аз ги меся с намазнени ръце винаги?

# 246
благодаря Hug

# 247
  • забравих си мисълта...
Ти можеш да ги омесиш и без никаква мазнина или намали малко мазнината. Ако желаеш виж тази рецепта, (Обикновен бял хляб без мазнина и без яйца) хляба става наистина разкошен и много вкусен, а можеш да направиш и малки хлебчета от това тесто също.

# 248
Да споделя за сладкиша...Бях скептично настроена - заради ябълките и пудрата захар...Аз по принцип не обичам сладкиши с плодове....Но този ми хареса, лек и приятен. Само не ми хареса заливката - другия път - разтопен шоколад ще е.....

Цък

# 249
Чуден е сладкиша МамеHug

# 250
Аелис, пекох, докато се явиха кафеникави петънца, но на дъното се оказа съвсем течен. Сложих да допичам и после излезе пресечен. Къде бъркам?

# 251
  • Пазарджик/Лондон
Steisi , аз пека на водна баня, на 160 гр., около час и трийсет минути, не съм засичала точно newsm78.Като го вадя, той лекичко си се тресе, но като се охлади си е стегнат и кремообразен.Пресечен става, когато е висока температурата или не се пече на водна баня.Дано съм ти била полезна Hug.

# 252
Ти можеш да ги омесиш и без никаква мазнина или намали малко мазнината. Ако желаеш виж тази рецепта, (Обикновен бял хляб без мазнина и без яйца) хляба става наистина разкошен и много вкусен, а можеш да направиш и малки хлебчета от това тесто също.
благодаря ти, със сигурност ще пробвам.

# 253
Аелис, при мен беше на 180 градуса за около 30 минути първия път, после допичах не знам колко. Следващият път ще намаля градусите и увелича времето.

# 254
  • на Земята
Иначе този сладкиш на Диди ми е много любим, но трябват повече продукти.

Този сладкиш направих. Благодаря на всички за предложенията......Хич не обичам рецепти от рода - Сладкишът трябва да престои ....ч. в хладилника за да стегне....Кой ще чака? Ние сладкиша определено няма да можем да изчакаме 4-5 часа......Най-много 3ч.....
Колкото и да чета не ми е ясно нещо за пудрата захар,как 8 суп.лъжици и още 3 суп лъжици са почти 500гр?Много искам да го направя,но тази неяснота ме спира.Много моля,ако може  някакво обяснение,дано не ви се стори много глупав въпроса ми,но ...

Общи условия

Активация на акаунт