За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 39 430
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 1 231
Честно казано незнам колко е,мисля че  е стандартна форма за кекс,от тези с дупката по средата.Аз не се и съмнявам че рецептата е сполучлива Hug  bouquet,някъде съм сбъркала в пропорциите най-вероятно.Следващото нещо което ще си купя в кухнята е кухненско кантарче bowuu/Толкова отдавна искам да си имам в кухнята между другото/Поздрави на всички мили и отзивчиви кулинарки!  chef  bouquet


Аз да ти кажа важно е и печенето,аз пека в кръгла форма и ми се надува и отвътре става на дупки самия кекс.Важно е и самото печене за да се получи това:
Съжалявам за голямата снимка,но искам да видиш как се надува.Аз пека на студена фурна,слагам формата и пускам на долен реотан само и след 15- 20 минути пускам и горния.Аз също не ползвам бакпулвер,а си го смесвам сама(защото забравям да си купя  hahaha)

# 61
  • Мнения: 59
Здрвейте!
Няколко пъти правя крем карамел, но нещо не ми се получава...т.е. всичко е добре на вкус и на вид, но като го обърна в чиния и карамелизирана захар остава вкоченена на дъното на купичката.Защо така????

Има два вариянта: 1. Защото много бързате да си го хапвате.  Laughing /трябва време карамела да се разтвори след като вече е опечен и истинал крема/
и ако отхвърлиш първия, то тогава е втория: Ако не се е карамелизирала достатъчно захарта преди да налееш сместа за печене.
Хм... Thinking май не е нито един от двата...Изчакваме го напълно да изстине, а що се отнася за карамелизирането-цялата захар се разтопи...
А за сместта и водата в тавичката-да и те бяха топли. Rolling Eyes

# 62
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 596
Здравейте, имам питанка.  Laughing
Купих филета от акула. Никога не съм взимала такава риба, какво да я правя?  newsm78
Взех я с идеята да я опека на скарата, ама току що майка ми се изказа, че е суха за скара. (според нея).

# 63
  • Мнения: 9 451
Замразена ли е? ако да - ще се разкапе на скарата. Най -добре в тавата мятай.

# 64
  • Варна
  • Мнения: 29
Акулата е хубава пържена или панирана.

# 65
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 596
Ами беше. Сега вече не е. Ама като я гледам  и на мен ми се види, че може да се разпадне. Пфуу..
В тавата ОК, мазнина да слагам ли?

# 66
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 596
Акулата е хубава пържена или панирана.

Да я замразя ли пак и така да я пържа? Нещо не ми вдъхва доверие така размразена. Имам горчив опит с пангасиус, който стана на трохи.

# 67
  • Мнения: 9 451
Ами беше. Сега вече не е. Ама като я гледам  и на мен ми се види, че може да се разпадне. Пфуу..
В тавата ОК, мазнина да слагам ли?

не, акулата е достатъчно мазна.

не замразявай пак.
ще ти се разпадне и при пържене, ако искаш оваляй в брашно или галета и постави на хартия но в силна фурна - пак ще стане

# 68
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Здравейте, имам питанка.  Laughing
Купих филета от акула. Никога не съм взимала такава риба, какво да я правя?  newsm78
Взех я с идеята да я опека на скарата, ама току що майка ми се изказа, че е суха за скара. (според нея).


Акулата единствено и само я панирам. Режа на кръгове с дебелина около 3-4 см, предварително я изкисвам във вода със сода, но това за прясната, а след това панирам с плътната панировка или така наречената "Патифри" (поне аз така я знам).

# 69
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 147
Имам "Домашно изпечени кори за баница", които преди направата на баницата трябва да се потопят в хладка вода със сода бикарбонат, тъй като са сухи. Ако някой е правил баница с такива кори моля, да сподели начина, тъй като написаното на опаковката на моите не ме удовлетворява. Искам да направя баницата със заливка, а не знам като са мокри корите дали ще стане нещо!?!  newsm78

# 70
  • Мнения: 1 777
Здравейте, имам питанка.  Laughing
Купих филета от акула. Никога не съм взимала такава риба, какво да я правя?  newsm78
Взех я с идеята да я опека на скарата, ама току що майка ми се изказа, че е суха за скара. (според нея).

Преди няколко дена правих акула на скара.Сложих филетата в прясно мляко за 3 часа.След това извадих филетата подсуших с кухненска хартия ,сложих сол ,черен пипер и опекох на барбекюто.Стана много сочна.

# 71
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 596
Преди няколко дена правих акула на скара.Сложих филетата в прясно мляко за 3 часа.След това извадих филетата подсуших с кухненска хартия ,сложих сол ,черен пипер и опекох на барбекюто.Стана много сочна.



Тюх, късно е вече. Панирах я, въпреки че ми искаше на скарата. Не се разпадна, сега ще я опитваме.
Следващият път ще я направя така.   bouquet

# 72
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
Здравейте момичета  Hug Имам нужда от помощ и се надявам да се отзовете  Grinning
Виждам, че тук има доста почитатели на филето от пангасиус, и аз взех такова - замразено. Имам две въпросчета:
1. Мога ли да използвам натрошени сухари вместо галета за панировката?
2. Може ли в панировката да се сложат някакви подправки и ако да - какви?
Отворена съм за всякакви идеи относно приготвянето на рибката Simple Smile
Благодаря   bouquet

# 73
  • Мнения: 9 451
1. сухари може да, смели ги в блендера. Или ако имаш изсъхнал хляб - стрий го добре с ръце (аз правя второто)
2. подправки - да, разбира се, и сухи и зелени можеш да сложиш в панировката.  Магданоз и копър.  Ако са сухи - черен пипер и дивесил на рибата.

# 74
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
1. сухари може да, смели ги в блендера. Или ако имаш изсъхнал хляб - стрий го добре с ръце (аз правя второто)
2. подправки - да, разбира се, и сухи и зелени можеш да сложиш в панировката.  Магданоз и копър.  Ако са сухи - черен пипер и дивесил на рибата.

Много благодаря за бързия отговор  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт